«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Παπαδημήτρης

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Παπαδημήτρης

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Παπαδημήτρης

Τεράστια απώλεια για την κυπριακή δημοσιογραφία, το θέατρο και την οικογένεια του «Φιλελεύθερου» αφού ο επί δεκαετίες συνεργάτης δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Δημήτρης Παπαδημήτρης έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών.

Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Δημήτρης Παπαδημήτρης γεννήθηκε στη Λύση το 1936.

Αρχικά συνεργάστηκε με το περιοδικό «Τάϊμς οφ Σάυπρους» ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως συντάκτης και αρχισυντάκτης στις εφημερίδες «Μάχη», «Εθνική» και «Αλήθεια». Συνεργάστηκε επίσης με το ΡΙΚ και την εφημερίδα «Σατιρική».

Για χρόνια διατηρούσε χιουμοριστικές στήλες στις εφημερίδες «Μάχη» και «Φιλελεύθερος», ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», απ’ όπου επικοινωνούσε με το κοινό μέσω της στήλης του «Φιλελευθεροστομίες».

Έγραφε παράλληλα θεατρικά επιθεωρησιακά έργα και κωμωδίες και ίδρυσε δικό του θίασο με τον οποίο ανέβασε περισσότερα από 200 έργα, ως επί το πλείστον δικά του. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεατρικών επιθεωρησιακών έργων και ίδρυσε δικό του θίασο με τον οποίο ανέβασε περισσότερα από 200 έργα, ως επί το πλείστον δικά του. Παρά τις ποικίλες δυσκολίες ο θίασος κατόρθωσε να επιβιώσει, με διάφορα σχήματα κατά καιρού και περιοδείες σε ολόκληρη την Κύπρο και κατά διαστήματα συνεργαζόμενος και με άλλες θεατρικές ομάδες όπως ο θίασος Κακουράτου.

Εκτός από πληθώρα επιθεωρήσεων, βασισμένων στην επικαιρότητα και χαρακτηριζομένων από το πηγαίο χιούμορ και σάτιρα, ο Παπαδημήτρης έγραψε και άλλα έργα βασικά κωμωδίες που ανεβάστηκαν κατά καιρούς.
Ο Δημήτρης Παπαδημήτρης υπήρξε μέλος και πρόεδρος της Εταιρείας θεατρικών συγγραφέων η οποία και τον τίμησε για το έργο του.

Λεπτομέρειες για την κηδεία του θα ανακοινωθούν αργότερα.

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *