Σαν βγεις στον πηγαιμό…

Σαν βγεις στον πηγαιμό…

 

Δεν χρειάζεται φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίσεις μία στιγμή ή μια εικόνα από ένα ταξίδι σου. Τα μάτια είναι αυτά που «φυλακίζουν» στο μυαλό τις καλύτερες εικόνες. Μικρές ή μεγάλες απολαύσεις της ζωής γεμάτες χρώματα, ανθρώπους και ιστορία αποθηκευμένες χωρίς φίλτρα και επεξεργασία. Έτσι όπως μόνο οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν. Κλείστε λοιπόν τα μάτια κι αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει. Όπως το δικό μου που γυροφέρνει σε μία διαδρομή αναμνήσεων, στη Γεωργία, από μια περιπέτεια πολλών χιλιομέτρων μέσα σε ένα μικρό λεωφορείο παρέα με 10 διαφορετικούς χαρακτήρες, αγνώστους μεταξύ μας, σαν ένα ριάλιτι επιβίωσης σε μια χώρα, κρυφό διαμάντι της Ανατολικής Ευρώπης, με κουλτούρα και πολιτισμό κρυμμένο στα βάθη μίας πεπαλαιωμένης δημοκρατίας κομμάτι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Μίνα, Έλενα, Χρήστος, Δήμητρα, Έλενα, Γιάννης, Αντώνης, Revaz Lominadze  (πρέσβης της Γεωργιας στην Κύπρο), Κωνσταντίνος (ο υποφαινόμενος) και Maia, η ξεναγός μας.

Δέκα ξεχωριστοί άνθρωποι λοιπόν σε ένα ταξίδι με προορισμό τη «μητέρα» του κρασιού, που αν και για πολλούς η χώρα, θεωρείται ένας από τους προορισμούς που δύσκολα θα επιλέξει κάποιος για να ταξιδέψει. Παρόλα αυτά δεν παύει να αποτελεί μία από τις πλέον εναλλακτικές λύσεις αν θες να ζήσεις την εμπειρία της διαφορετικότητας και να γευτείς την ιστορία 8.000 χρόνων σ’ ένα ποτήρι λευκό κρασί, απολαμβάνοντας την πολυτέλεια των spa resort ή ταξιδεύοντας στα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας δαμάζοντας τα βουνά του Καυκάσου και του Μπακουριάνι.

Άλλο η εμπειρία να ταξιδεύεις μόνος κι άλλο να προσθέτεις στον προσωπικό σου λογαριασμό νέους ανθρώπους, μακριά από τίτλους και τυπικότητες πίνοντας στην υγεία της καινούριας φιλίας, σφραγίζοντας μια σχέση από έναν προορισμό μόλις 1 ώρα και 50 λεπτά από την Κύπρο. Στη Γεωργία δεν πας για ψώνια αλλά για εμπειρίες. Ταξιδέψτε την!

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *