Βασιλική οικογένεια: Αυτές είναι οι λέξεις που απαγορεύεται να λένε

Βασιλική οικογένεια: Αυτές είναι οι λέξεις που απαγορεύεται να λένε

Βασιλική οικογένεια: Αυτές είναι οι λέξεις που απαγορεύεται να λένε

Η Βασιλική οικογένεια και τα μέλη της δεν κάνουν την ζωή που θα ήθελαν να έκαναν. Αυτό αποδεικνύεται από τις συνεχόμενες εκδηλώσεις αλλά, τη δύσκολη προσωπική ζωή που μπορεί να έχουν οι Πριγκίπισσες και οι Πρίγκιπες και τις διάφορες απαγορεύσεις.

Κι όμως, τα μέλη της Βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας απαγορεύεται ακόμη και να πουν κάποιες λέξεις.

Αυτές είναι:

1.Τουαλέτα
Πόσες φορές την μέρα μπορεί να χρειαστεί να πεις τη συγκεκριμένη λέξη; Οι βασιλιάδες χρησιμοποιούν την λέξη «αποχωρητήριο», όταν θέλουν να πάνε στο συγκεκριμένο δωμάτιο του παλατιού.

2.Συγνώμη
Αν συνομιλείς με κάποιον άλλο και δεν ακούσεις κάτι από αυτά που είπε του λες απλά «τί;», γιατί λέξεις όπως το «συγνώμη» δεν λέγονται στην υψηλή κοινωνία.

3. Καναπές
Σε περίπτωση που η Βασίλισσα Ελισάβετ θελήσει να κάτσει στον καναπέ, χρησιμοποιεί άλλη λέξη, που και πάλι στα ελληνικά μεταφράζεται σαν καναπές

4. Σαλόνι
Στο Buckingham Palace δεν λένε ποτέ σαλόνι. Το δωμάτιο λέγεται καθιστικό.

5. Μπαμπάς/Μαμά
Αν ο Πρίγκιπας Γεώργιος θελήσει να φωνάξει είτε τον Πρίγκιπα William, είτε την Kate Middleton, πρέπει να χρησιμοποιήσει τον όρο «μητέρα» και «πατέρα»

6.Άρωμα
Η Πριγκίπισσα Diana αγαπούσε να φοράει διάφορα αρώματα, αλλά της απαγορευόταν να πει την λέξη. Αν ήθελε να αναφερθεί σ’ αυτά έλεγε κολόνια.

7.Αίθριο
Αν η Πριγκίπισσα Charlotte θέλει να βγει έξω να παίξει, πρέπει να πει ότι θέλει να πάει στην αυλή και όχι στο αίθριο.

8. Χλιδάτος/Κυριλέ
Αν οι γαλαζοαίματοι χρειαστεί να σχολιάσουν κάποιον το λιγότερο που μπορούν να πουν είναι έξυπνος. Όλα τα άλλα θεωρούνται ειρωνεία και αστεία.

Πηγή : missbloom.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *