Σταύρος και Δημήτρης Νικολάου: The power of twins!

Σταύρος και Δημήτρης Νικολάου: The power of twins!

Σταύρος και Δημήτρης Νικολάου: The power of twins!
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

» Ηλικία: 28.
Ζώδιο: Τοξότες.
Γεννήθηκαν: Στη Λάρνακα.
Ύψος / κιλά: 1,85 και
85 κιλά (και οι δύο!).
Instagram: stavniko_dimko /dimko_cy.

 

Το προηγούμενο βράδυ της φωτογράφισής μας χόρευαν μαζί σε event με τον Σάκη Ρουβά – ok, τους αρέσει η μουσική του, αλλά δεν τρελαίνονται κιόλας. Μένουν στο ίδιο σπίτι μαζί. Κάποτε κοιμούνται και μαζί. Διασκεδάζουν μαζί. Κάνουν ταξίδια μαζί. Κολυμπάνε μαζί. Βλέπουν τις ίδιες ταινίες μαζί. Πηγαίνουν στο ίδιο γυμναστήριο, τις ίδιες ώρες, μαζί. Λένε χαζομάρες μαζί. Γελάνε -συνήθως- μαζί. Sorry, αλλά μου ’ρθε αυθόρμητα η πρώτη ερώτηση: «Τα κάνετε όλα μαζί;». «Αλίμονο, όχι βέβαια!», μου απαντά ο Σταύρος. «Στην προσωπική μας ζωή είναι αλήθεια ότι περνάμε αμέτρητες ώρες μαζί αλλά, επαγγελματικά, επειδή εγώ εργάζομαι ως δημοσιογράφος και ο Δημήτρης ως ηθοποιός, η καθημερινότητά μας διαφέρει. Εκεί μπορούμε να συναντηθούμε μόνο αν του πάρω συνέντευξη!». «Έχουμε διαφορετικά ενδιαφέροντα. Ωστόσο, ό,τι και να κάνω, με τον Σταύρο το απολαμβάνω περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο!», συμπληρώνει ο Δημήτρης. «Είναι σπάσιμο νεύρων να μπερδεύουν συνεχώς τα ονόματά σας και ο Σταύρος να γίνεται Δημήτρης και ο Δημήτρης Σταύρος – όπως συμβαίνει και μ’ εμένα, εδώ και μία ώρα;», συνεχίζω. «Δεν θα το έλεγα», μου λέει ο Δημήτρης. «Αντιθέτως, για μένα αρκετές φορές υπήρξε βολικό, αφού στο σχολείο ο Σταύρος ήταν καλύτερος μαθητής – κι έτσι κοντά στον βασιλικό ποτιζόταν κι η γλάστρα». «Θα το χαρακτήριζα χαριτωμένο», συνεχίζει ο Σταύρος γελώντας. «Ακόμα και οι πολύ στενοί μας συγγενείς το παθαίνουν. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν ρωτάνε “είσαι εσύ ή ο αδελφός σου;”. Tο θεωρώ χαζό!».

Από τον Γιάννη Χατζηγεωργίου

Πόση ώρα διαφορά έχετε;
Σταύρος: Εγώ γεννήθηκα πρώτος, με δέκα λεπτά διαφορά.

Του τη λες καμιά φορά «εγώ είμαι μεγαλύτερος, να με ακούς!»;
Σταύρος: Το αποφεύγω (γελά). Άσε που μου είχε πει μία φίλη γιατρός ότι μάλλον ο μεγαλύτερος -ή τελοσπάντων αυτός που «συλλαμβάνεται» πρώτος- είναι αυτός που βγαίνει δεύτερος. Οπότε το ζήτημα είναι υπό αμφισβήτηση (χαμογελά). Βέβαια του τη λέω για άλλα πράγματα, συνέχεια.
Δημήτρης: Μου τη λέει, αλλά ευτυχώς δεν είναι σε όλα μεγαλύτερος (γελά).

Όταν ήσασταν μικροί σάς έλεγαν συχνά «τι όμορφα αγοράκια που είστε!»;
Σταύρος: Μπα, δεν θα το έλεγα, γιατί δεν ήμασταν ακριβώς «όμορφα». Χαριτωμένα, ναι – άσε που η μητέρα του μπαμπά μου, επειδή δεν είχαμε γαλάζια μάτια όπως τα άλλα της εγγόνια, μας είχε λίγο στο περιθώριο. Karma is a bitch όμως, τώρα είμαστε πιο όμορφοι από όλα μας τα ξαδέλφια.
Δημήτρης: Πάντως η άλλη γιαγιά μάς το έλεγε τουλάχιστον δέκα φορές τη μέρα, όποτε είχαμε μία σχετική ισορροπία. Δεν μας έμειναν «τραύματα» απ’ αυτό (γελάνε).

Μεγαλώνοντας, έγιναν συχνότερα τα κομπλιμέντα;
Σταύρος: Ε, το κατά δύναμη. Με τα social media αρκεί ένα like και μετά σου βγάζουν το στανιό για να στο πουν.
Δημήτρης: Μεγαλώνοντας, μας το έδειχναν περισσότερο πάρα μας το έλεγαν.

Με ποιο τρόπο;
Δημήτρης: Έλα τώρα… (γελάνε).

Πώς και δεν ασχοληθήκατε επαγγελματικά με το modelling, όπως κάνουν άλλοι κούκλοι δίδυμοι στο εξωτερικό, παρά προβάλλεστε μόνο μέσα από τα social media σας;
Σταύρος: Κοίτα, περιστασιακά κάνουμε κάποια πράγματα. Το θέμα είναι ότι πάντα η προτεραιότητά μας ήταν να μορφωθούμε. Κάναμε τόσα χρόνια σπουδές για να γίνουμε μοντέλα; Όχι! Μας ενδιαφέρει η τηλεόραση – εκεί, ναι, μπορώ να μας δω μαζί, γιατί έχουμε μία σύγχρονη ματιά που, ειδικά στην Κύπρο, χρειάζεται.
Δημήτρης: Θα μας ταίριαζε περισσότερο το να κάναμε μια τηλεοπτική εκπομπή μαζί, αφού πιστεύω πως η χημεία που έχουμε μεταξύ μας, καθώς και η υψηλή αίσθηση του χιούμορ και του στυλ, θα αποτελούσε έναν εξαιρετικά ενδιαφέρων και ξεχωριστό συνδυασμό για την τηλεόραση.

A propo, είναι συχνότερα τα προκλητικά direct messages που λαμβάνετε στο Instagram σας από τα «τυπικά», έτσι;
Σταύρος: Λαμβάνουμε μηνύματα διαφόρων ειδών: Από ένα απλό κομπλιμέντο που είναι ok, μέχρι φωτογραφίες του «εσωτερικού κόσμου» και χυδαίες προτάσεις – έχουμε δεχθεί τα πάντα! Θα σε εξέπληττε αν σου έλεγα ότι και άντρες και γυναίκες, παντρεμένοι και παντρεμένες, στέλνουν τα χειρότερα; Υπάρχει τρομερή καταπίεση εκεί έξω. Δηλώνω #metoo σχεδόν κάθε μέρα (γελά).
Δημήτρης: Αν και δεν έχουμε δώσει πότε δικαίωμα για να μας στέλνουν προκλητικά μηνύματα, συμβαίνει. Μια φορά, μία γυναίκα με ρωτούσε τα προσωπικά μου στοιχεία για να κλείσει εισιτήρια και ξενοδοχεία για ρομαντική απόδραση στο εξωτερικό! Φαντάσου…

Τι χαρακτήρες είστε; Μην μου πείτε και εκεί ίδιοι…
Σταύρος: Εγώ σίγουρα είμαι πιο οργανωτικός από τον Δημήτρη, αγχώνομαι πολύ εύκολα, αλλά δεν το δείχνω. Επίσης, κρίνω ακατάπαυστα τα πάντα! Αυτό το τελευταίο θα ήθελα να το «μαζέψω».
Δημήτρης: Η πιο δίκαιη περιγραφή που θα μπορούσα να δώσω για τον εαυτό μου θα ήταν πως έχω όλα τα προτερήματα και όλα τα ελαττώματα, ανάλογα με την περίσταση και το άτομο που έχω να συναναστραφώ. Για άλλους είμαι «καλός», για άλλους «κακός» – δεν μπορούμε να μας αγαπάνε όλοι!

Κλάψατε πολλές φορές ο ένας στον ώμο του άλλου, από ερωτική απογοήτευση;
Σταύρος: Ο Δημήτρης είναι το μόνιμο αποκούμπι μου – πραγματικά, θα μπορούσε να είναι ο τέλειος ψυχολόγος!
Δημήτρης: Όχι τόσο συχνά… Κοίτα, ο ένας ήταν πάντα εκεί για να στηρίξει τον άλλο. Πάντως, είμαι ευγνώμων γιατί δεν χρειάστηκε πότε να ζητήσω στήριξη από τον Σταύρο – πάντα το έκανε από μόνος του!

Σας έτυχε ποτέ ένα ερωτικό φλερτ τελικά να απέρριψε τον έναν και να προτίμησε τον άλλον;
Σταύρος: Ποτέ! Αλλά έχουμε μέλλον μπροστά μας (γελά). Αυτό που συμβαίνει, είναι να μας θέλουν «πακέτο».

Και; Ενδώσατε;
Σταύρος: Είσαι τρελός, μωρέ; Δεν θα το κάναμε ποτέ!

Ερωτευτήκατε όσο θα θέλατε στη ζωή σας;
Σταύρος: Προσωπικά, μπορεί και παραπάνω απ’ όσο θα ’θελα. Ερωτεύομαι πολύ και τους πολύ λάθος ανθρώπους!
Δημήτρης: Εγώ δεν το νιώθω καθόλου αυτό. Αντιθέτως, θεωρώ πως ακόμα δεν έχω γνωρίσει κάποια που να με συγκινήσει, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να νιώσω «γεμάτος», να θέλω να περνώ όλο μου το χρόνο μαζί της και να μην μπορώ να ζήσω μακριά της! Ελπίζω να μου συμβεί κάποτε, αλλιώς θα αναγκαστώ να μεταναστεύσω σε κάποιο παραμύθι (χαμογελά).

Ok. Τότε τι να γράψουμε για την τωρινή σας ερωτική φάση, πριν αρχίσει ο καταιγισμός των μηνυμάτων, με το που θα κυκλοφορήσει το τεύχος; Singles ή σε σχέση;
Σταύρος: Γράψε για μένα: Ελεύθερος πολιορκημένος!
Δημήτρης: Single. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Πηγή : Περιοδικό Omikron, τεύχος 279

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *