20ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

20ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

20ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

Φτάνοντας αισίως στην 20η διοργάνωση του, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου προσφέρει για μια ακόμη χρονιά στους φίλους του σύγχρονου χορού την ευκαιρία να απολαύσουν ενδιαφέρουσες παραστάσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά και από χώρες της ευρύτερης περιοχής. Στόχος του Φεστιβάλ να παρουσιάζει στο κοινό της Κύπρου τις τάσεις, δημιουργίες και τα ρεύματα του σύγχρονου χορού, στήνοντας παράλληλα γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία. Η δυναμική και το εύρος του Φεστιβάλ τιμήθηκαν με τη διάκριση EFFE Label 2017 – 2018 η οποία και αποτελεί μια σημαντική διεθνή αναγνώριση του.

Στο πνεύμα αυτό, το Φεστιβάλ συνεργάζεται φέτος με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 και διευρύνει περαιτέρω τους ορίζοντες του με τη συμμετοχή της ομάδας MOTOKO HIRAYAMA από την Ιαπωνία, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πάφος2017 με τον Ιαπωνικό Οργανισμό EU-Japan Fest. Ας σημειωθεί πως στην παράσταση της Ιαπωνικής ομάδας χορού συμπράττουν μουσικοί της ομάδας OREKA TX, μιας μπάντας με βάσκικες καταβολές, η οποία θα εμφανιστεί ταυτόχρονα με την KUKAI DANCE COMPANY που εκπροσωπεί την Ισπανία στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού.

Η συνεργασία με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 συμβάλλει ταυτόχρονα στην διεύρυνση των χώρων παρουσίασης του Φεστιβάλ, το οποίο επεκτείνεται για πρώτη φορά, πέρα από Λεμεσό και Λευκωσία, στην Πάφο.

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού περιλαμβάνει οκτώ παραστάσεις από επτά χώρες. Την αυλαία του Φεστιβάλ σηκώνει η Κύπρος με δύο ομάδες που ξεχώρισαν στη φετινή διοργάνωση της Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού. Πρόκειται για τις χορογραφικές δουλειές της Αλεξάνδρας Βαγιερστάλ και της Ελεάνας Αλεξάνδρου που θα παρουσιαστούν την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία. Ακολουθούν τέσσερεις παραστάσεις στο Θέατρο Ριάλτο που αποτελεί και τη βάση του Φεστιβάλ. Θα εμφανιστούν σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα οι ομάδες της Γαλλίας και του Ισραήλ, 17 και 18 Ιουνίου, και της Αυστρίας και Ελβετίας το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου αντίστοιχα. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τις παραστάσεις της Ιαπωνίας και της Ισπανίας που θα πραγματοποιηθούν στις 26 και 27 Ιουνίου αντίστοιχα, στο Θερινό Αττικό στην Πάφο

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν, όπως κάθε χρόνο, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο, με τη συνεργασία των Πρεσβειών και των Πολιτιστικών Κέντρων των χωρών που συμμετέχουν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11 Ιουνίου – Κυριακή @ Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία
ΚΥΠΡΟΣ, ANNNA, ALEXANDRA WAIERSTALL & 10’, ΕΛΕΑΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

17 Ιουνίου Σάββατο @ Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός
ΓΑΛΛΙΑ, The Roots, CENTRE CHORÉGRAPHIQUE NATIONAL DE LA ROCHELLE

18 Ιουνίου, Κυριακή @ Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός
ΙΣΡΑΗΛ, Horses in the Sky, KIBBUTZ CONTEMPORARY DANCE COMPANY

24 Ιουνίου, Σάββατο @ Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός
ΑΥΣΤΡΙΑ, Candy’s Camouflage, CHRIS HARING

25 Ιουνίου, Κυριακή @ Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός
ΕΛΒΕΤΙΑ, withOut – a ConcerDance for three bodies, EGLI_ITEMS

26 Ιουνίου, Δευτέρα @ Θερινό Αττικό, Πάφος
ΙΑΠΩΝΙΑ, Hybrid*k, ΜΟΤΟΚΟ ΗΙRΑΥΑΜΑ

27 Ιουνίου, Τρίτη @ Θερινό Αττικό, Πάφος
ΙΣΠΑΝΙΑ, Roots, KUKAI DANCE COMPANY

Είσοδος: €5 | €20 Για όλες τις παραστάσεις (ισχύει για Λεμεσό και Λευκωσία)
Δωρεάν είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους & επαγγελματίες χορού

• Οι παραστάσεις στην Πάφο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 και η είσοδος σε αυτές είναι ελεύθερη (απαραίτητη η κράτηση θέσεων)

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30

Στηρίζουν: Δήμος Λεμεσού, Δήμος Λευκωσίας, Event Pro
Χορηγοί Επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος, The Cyprus Weekly, MegaOne

Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ/ 77 77 77 45
E-tickets: www.rialto.com.cy

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *