«24 ΩΡΕΣ» με τον Σταύρο Κυπριανού… που έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο στη σκιά της «νόσου των Σταυροφόρων» (vid)

«24 ΩΡΕΣ» με τον Σταύρο Κυπριανού… που έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο στη σκιά της «νόσου των Σταυροφόρων» (vid)

«24 ΩΡΕΣ» με τον Σταύρο Κυπριανού… που έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο στη σκιά της «νόσου των Σταυροφόρων» (vid)

Μία σπάνια ασθένεια… η «νόσος των Σταυροφόρων» έφερε ξαφνικά τον Σταύρο Κυπριανού, τον γνωστό δημοσιογράφο και παρουσιαστή του ΡΙΚ, ένα βήμα πριν από το θάνατο. Η διάγνωση επέβαλε τη μεταμόσχευση συκωτιού -εάν και εφόσον θα βρισκόταν ο κατάλληλος δότης- και κατά συνέπεια ο ίδιος κλήθηκε να ανέβει το δικό του προσωπικό Γολγοθά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η εκπομπή-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου, που θα προβληθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 21:15, συναντούν τον Σταύρο Κυπριανού, ο οποίος θυμάται, συγκινείται και είναι ευγνώμων για τον ήρωα και άγγελο που του έσωσε τη ζωή. Μία συγκλονιστική περιγραφή της ατελείωτης αναμονής, των συναισθημάτων, των σκέψεων και της δύναμης που μπορεί να βρει ένας άνθρωπος που ήρθε αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο τέλος της ζωής του…

Το 2015, συγκεκριμένα, ένας άγνωστος άνθρωπος τού χάρισε ζωή με το θάνατό του. Ο ήρωας και άγγελος -όπως ο ίδιος τον χαρακτηρίζει- έφυγε από τη ζωή, κάνοντας μία γενναία πράξη ανθρωπιάς και αλτρουισμού. Οι στιγμές που άφησε τη ζωή του στη μέση για να μεταβεί στη Βρετανία και όλα όσα ακολούθησαν με την επέμβαση και τις επιπλοκές που τον έκαναν να καταλάβει πόσο προσωρινοί είμαστε σε αυτή τη γη.

Ένα χρόνο πριν από τη δική του περιπέτεια είχε διαγνωσθεί και η μητέρα του, με την ίδια ασθένεια, η οποία επίσης μεταμοσχεύθηκε, στο Μπέρμιγχαμ. Οι δοκιμασίες που εμφανίστηκαν ξαφνικά στη ζωή του και τα αγαπημένα του πρόσωπα που δεν έφυγαν ούτε στιγμή από το πλευρό του. Ο αδελφικός του φίλος Λώρης Λοϊζίδης, η συμπαρουσιάστριά του στο ΡΙΚ και φίλη Σταυριανή Κωνσταντίνου, καθώς και μέλη της οικογένειάς του μιλούν στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, ξεδιπλώνοντας σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές αγωνίας.

Οι «24 ΩΡΕΣ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, παρουσιάζουν και τη σημερινή πορεία του Σταύρου. Τι έχει αλλάξει στη ζωή του; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει φέροντας στο σώμα του ένα «ξένο» ζωτικό όργανο ενός άλλου ανθρώπου; Ποια είναι τα όνειρα και οι στόχοι του για το μέλλον; Συνδυαστικά με τις απαντήσεις, η εκπομπή θα ανοίξει και το κεφάλαιο «Δότες Οργάνων», αναδεικνύοντας όλα όσα άπτονται του εν λόγω θέματος, μέσα από την προσωπική ιστορία του Σταύρου.

«24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 2 Μαρτίου στις 21.15 από τον ALPHA Κύπρου.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *