ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πρωτοποριακό και καινοτόμο μοντέλο βρετανικής εκπαίδευσης στην Κύπρο

Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, UCLan Cyprus, βρίσκεται στη Λάρνακα και λειτουργεί από το 2012. Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα όπου το Πανεπιστήμιο University...

Πρωτοποριακό και καινοτόμο μοντέλο βρετανικής εκπαίδευσης στην Κύπρο

Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, UCLan Cyprus, βρίσκεται στη Λάρνακα και λειτουργεί από το 2012. Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα όπου το Πανεπιστήμιο University...
CELEBRITIES SHOWBIZ Πάνος Ιωαννίδης: Ο γοητευτικός κριτής δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά...

Πάνος Ιωαννίδης: Ο γοητευτικός κριτής δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά το τέλος του «MasterChef»

Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο γοητευτικός κριτής του «MasterChef», δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά το τέλος του δημοφιλούς παιχνιδιού μαγειρικής και μιλά για όλα εκείνα που τον κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρων, πέρα από την τηλεοπτική του εικόνα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΡΙΦΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΕΤΖΟΥΜΗ

Είναι περασμένες 20:00. Ο Πάνος μόλις μπήκε στο σπίτι του, με έναν καφέ στο χέρι. «Για να με τονώσει λίγο…», μου εξηγεί. Πριν από λίγα λεπτά τελείωσε ένα βίντεο με συνταγές στο κανάλι του στο YouTube, είχε για άλλη μια μέρα ένα πολύωρο γύρισμα και είναι λίγο κουρασμένος. Κι ας νόμιζα ότι τώρα που ολοκληρώθηκε το «MasterChef», θα ήταν πιο χαλαρός – έκανα λάθος. «Μαζί με άλλους δύο φίλους μου ετοιμάζω ένα project που έχει να κάνει με το σινεμά και το φαγητό. Παράλληλα, τρέχω με το εστιατόριό μου, το “Ovio”, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και το web site μου, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς, με νέες πληροφορίες για τη γαστρονομία», μου λέει και πίνει τη δεύτερη γουλιά από τον παγωμένο καφέ του.

Ποια αίσθηση σού άφησε το φετινό «MasterChef»;
Για ακόμα μία φορά ήταν μία πολύ δυνατή εμπειρία! Κι όταν λέω «δυνατή εμπειρία», εννοώ σε όλα τα επίπεδα. Ζήσαμε συγκινητικές στιγμές, όμορφες, ευχάριστες, είχε πολύ σασπένς, είδαμε μεγάλες ανατροπές. Ήταν συναρπαστικοί αυτοί οι μήνες, σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι και στη ροή του.  Προσωπικά, πέρασα πολύ καλά. Γνώρισα τα νέα παιδιά, είχαν όλοι τους ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και φυσικά συνεχίσαμε την παρέα με τον Λεωνίδα και τον Σωτήρη, τους άλλους δύο κριτές.

Άλλαξε κάτι φέτος στο παιχνίδι, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές;
Κάθε χρόνο αλλάζουν πράγματα, κι αυτό οφείλεται και στην παραγωγή μας, αλλά και στους παίκτες, επειδή όλοι, κάθε χρονιά, είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Το concept μπορεί να είναι το ίδιο, αυτό που αλλάζει όμως είναι η ενέργεια.

Πάντως, όταν ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο ο μεγάλος τελικός, ακούσαμε τον Σωτήρη Κοντιζά, τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, αλλά και σένα, να λέτε ότι «στο επόμενο “MasterChef” θα αλλάξουν πολλά». Θα δούμε κάτι άλλο, δηλαδή;
Το μόνο σίγουρο -αυτό που ξέρω και μου επιτρέπεται να σου πω- είναι ότι θα ανέβει πολύ ο πήχης. Θα ανέβει αρκετά σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Η δυσκολία στο μαγειρικό επίπεδο θα αλλάξει, οι απαιτήσεις θα μεγαλώσουν αρκετά.

Αυτό, όμως, δεν ενέχει τον κίνδυνο, να προσελκύσει περισσότερους επαγγελματίες μάγειρες παρά ερασιτέχνες;
Μα, και κάποιοι που δηλώνουν επαγγελματίες οι οποίοι συμμετέχουν στο παιχνίδι, θα σου θυμίσω ότι, μέσα στο «MasterChef», αποκτούν μεγαλύτερη εμπειρία. Δοκιμάζονται, διδάσκονται, εξελίσσονται και κρίνονται από όλα και σε όλα τα στάδια και επίπεδα. Απ’ την άλλη, όπως έχετε παρακολουθήσει όλοι, πολλοί ερασιτέχνες έχουν κάνει την ανατροπή, σε σχέση με όσους δηλώνουν «επαγγελματίες». Έχουν γίνει πολλές ανατροπές, όπως φέτος ανατροπή ήταν που η Μαρία έφτασε μέχρι την τελική τριάδα.

Εσύ, προσωπικά, ταυτίζεσαι με κάποιους παίκτες; Για παράδειγμα, είχες αγωνία για τον Σταύρο ή τον Σταυρή;
Ναι, φυσικά! Μα, όταν είσαι τόσους μήνες με τους ίδιους ανθρώπους καθημερινά, δεν γίνεται να μη δεθείς και να μην αγωνιάς για την προσπάθεια που κάνουν. Και οι τρεις κριτές μπαίνουμε αυτόματα στην ψυχολογία των παικτών, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη, δεδομένου ότι ζουν μία δυνατή εμπειρία.

Υπήρξαν παίκτες που, όταν έφυγαν από το παιχνίδι, αργότερα σου ζήτησαν δουλειά;
Ναι, έχει γίνει αυτό. Ξέρεις, όταν ολοκληρώνεται ένα παιχνίδι, συνήθως οι παίκτες έρχονται σε επαφή μαζί μας και μετά εμείς, με τη σειρά μας, όπου μπορούμε να τους βοηθήσουμε το κάνουμε. Αν μπορούμε να απορροφήσουμε κάποια άτομα κάπου, το κάνουμε με χαρά! Τους ξέρουμε, γνωρίζουμε τις δυνατότητές τους, τον χαρακτήρα τους κι αν ταιριάζει η χημεία μας προχωράμε. Ας πούμε ο δικός μου sous chef, είναι από το πρώτο «MasterChef», ο Δημήτρης Παπαπαναγιώτου.

Είδες κάποια αλλαγή στον εαυτό σου από τότε που ξεκίνησες την τηλεόραση, μέχρι και σήμερα, Πάνο;
Όχι. Απλά κάνω μία άλλη δουλειά ακόμα και κινούμαι και σε άλλους χώρους, από εκείνους που ήμουν κάποτε. Άλλωστε, η τηλεόραση ήταν κάτι που συνάντησα στην πορεία. Δεν είναι η κύρια δουλειά μου. Έχω ωραία εμπειρία, περνάω καλά, αλλά δεν άλλαξε κάτι στον εαυτό μου, στον χαρακτήρα μου, επειδή έγινα ίσως πιο γνωστός. Θέλω να πω ότι για μένα είναι λυμένο το πράγμα στο μυαλό μου, αφού από πριν γνώριζα ότι δεν πρέπει να έχω αυταπάτες ή να μεγαλοποιώ πράγματα και καταστάσεις που σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι.

Θα παραξενευτείς αν χάσεις τη δημοσιότητα που έχεις, όταν θα σταματήσεις την τηλεόραση;
Όχι, όχι. Αυτό το θέμα το ‘χω «λύσει» εξ’ αρχής. Ξέρω σε ποιον χώρο κινούμαι και ξέρω ότι αυτό που κάνω δεν θα διαρκέσει για πάντα. Σημασία έχει ότι περνάω καλά μέχρι αυτή τη στιγμή και το χαίρομαι. Όταν θα σταματήσει όλο αυτό, θα κάνω άλλα πράγματα. Έχω αυτογνωσία του τι μου γίνεται αυτή τη στιγμή.

Έχεις γίνει πια και πιο επιφυλακτικός με τους ανθρώπους που σε προσεγγίζουν, λόγω του ότι είσαι γνωστός κι επομένως υποβόσκει η σκέψη ότι κάτι μπορεί να θέλουν από σένα;
Όχι, αυτό δεν ισχύει. Πάντα κρίνω τους ανθρώπους από τη στιγμή και από τα δεδομένα που μου δίνουν. Το να γίνω επιφυλακτικός ξαφνικά, θα με κάνει να περιοριστώ και να εγκλωβιστώ. Όχι, δεν το κάνω αυτό. Βλέπω κάποια πράγματα στην αρχή και όπως πάει…

Τόσο φιλοσοφημένα και ξεκάθαρα τα έχεις όλα στη ζωή σου;
Όχι, δεν θα το έλεγα. Δεν με λες και «φιλόσοφο», ως άνθρωπο! (γελάει). Θεωρώ, όμως, τον εαυτό μου λογικό και υιοθετώ, τις περισσότερες φορές, τον λογικό τρόπο σκέψης.

Τα αρνητικά της δημοσιότητας ποια είναι;
Κοίτα, δεν έχω άσχημες εμπειρίες. Το μόνο που θα μπορούσα να σου αναφέρω, από προσωπική μου άποψη, είναι ότι η δημοσιότητα εισέρχεται μέσα και σε πιο ιδιωτικά κομμάτια, όπως η προσωπική ζωή. Το να είσαι έξω, ας πούμε, και να δεις ένα ρεπορτάζ που να αναφέρει διάφορα πράγματα παρερμηνευμένα για σένα. Να δεις π.χ. μία φωτογραφία κι από κάτω ένα ανυπόστατο κείμενο που δεν στέκει τίποτα. Αυτό, για παράδειγμα, δεν μου αρέσει. Είναι το πιο επικίνδυνο που μπορώ να κατονομάσω, ως τώρα. Κάτι άλλο δεν μου έχει συμβεί – κι ευτυχώς δηλαδή. Δεν θα ήθελα να έρθω αντιμέτωπος με άσχημα πράγματα.

Και πώς αντιδράς όταν αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους δημοσιεύματα; Όταν σου χρεώνουν, ας πούμε, σχέσεις που δεν έχεις, επειδή έτυχε να βρίσκεσαι σε μία παρέα;
Με πλήρη αδιαφορία. Απ’ τη στιγμή που αναφέρεται ή γράφεται κάτι και δεν ισχύει, απλά γυρίζω το κεφάλι μου αλλού – αφού δεν κάνω κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπομαι, γιατί να με απασχολήσει; Ας απασχολήσει τους άλλους που ασχολούνται. Προσπερνώ και δεν τα λαμβάνω υπόψιν μου.

Φέτος, πάντως, ξεχώρισες -και συζητήθηκες ιδιαίτερα- και λόγω του υπόγειου χιούμορ που έχεις. Να, κάτι που δεν ξέραμε προηγουμένως για σένα. Πάντα έτσι ήσουν;
Ναι, πάντα το είχα αυτό. Είναι κάπως «ήσυχο» και ιδιαίτερο το χιούμορ μου. «Περίεργο», θα το χαρακτήριζα. Πρέπει να σου πω ότι δεν το καταλαβαίνουν όλοι, όμως, όσοι το αντιλαμβάνονται περνούν πολύ καλά μαζί μου.

Αλήθεια, γιατί σε ταυτίζουν τόσο πολύ με τα ζυμαρικά και το ριζότο;
Έχω μία ιδιαίτερη αγάπη στην ιταλική κουζίνα. Την απολαμβάνω πολύ. Σε αυτό οφείλεται, ίσως, το γεγονός ότι σπούδασα και δούλεψα κιόλας στην Ιταλία. Επομένως, θεωρώ λογικό, ένα μεγάλο κομμάτι της φιλοσοφίας και της κουλτούρας μου να βασίζονται στην ιταλική κουζίνα. Όταν κάποιος φτιάχνει ένα ζυμαρικό ή ριζότο, για μένα πρέπει να είναι τέλειο. Κάτι λιγότερο από τέλειο, απλά είναι λάθος.

Έχει τύχει ποτέ να σου μαγειρέψει μία γυναίκα ριζότο, να μην είναι καλό, αλλά να προσποιηθείς πως ήταν τέλειο;
Όχι. Μου έχει τύχει να μου μαγειρέψουν και απλά έτυχε να ήταν τέλειο!

Υπάρχει καθόλου χώρος και χρόνος στη ζωή σου για μία σχέση; Για έναν έρωτα;
Όταν προκύπτει και το θέλεις, τότε πάντα υπάρχει ο χρόνος. Τον βρίσκεις εσύ ο ίδιος. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Όποτε μου προκύπτει, λοιπόν, το ζω.

Γενικά, δεν έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο;
Με την έννοια του «κλείνω το κινητό μου και κάνω ό,τι θέλω», όχι! Τον τελευταίο καιρό απλώς προσπαθώ να κρατάω λίγο χρόνο για μένα – ποιοτικό χρόνο, όχι ποσοτικό. Μου αρέσει να βρίσκομαι με ανθρώπους που αγαπώ, που έχουμε καλή επικοινωνία και με ενδιαφέρουν. Κάνω καμιά εκδρομή, ένα μικρό ταξίδι, έναν περίπατο. Κάποτε είχα και χόμπι. Κάποτε μου άρεσε, για παράδειγμα, η φωτογραφία. Πλέον, λόγω της δουλειάς μου, η φωτογραφία είναι κομμάτι της, οπότε έχω στην ομάδα μου επαγγελματία φωτογράφο. Όμως, μου αρέσει να ασχολούμαι κι εγώ μ’ αυτό.

Επειδή έχω μιλήσει και με τον Λεωνίδα, και ξέρω τη μεγάλη του αγάπη – θα τολμούσες να κάνεις ένα road trip με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τη μηχανή του;
(γελάμε). Εγώ θα το τολμούσα, αλλά θα παίρναμε και τον Σωτήρη μαζί μας!

Η φωτογράφηση έγινε στο «Ovio» (Απόλλωνος 4, Αθήνα, τηλ: +302114115755).

ΣΧΕΤΙΚΑ

Η Τonia Buxton έφτασε στην Κύπρο και την διαφημίζει με αναρτήσεις στο Twitter!

Η Τόνια Μπάξτον έφτασε στο νησί μας και μάλιστα μέσα από δύο αναρτήσεις που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter διαφημίζει...

Εντυπωσιακό το νέο hair look της Tζώρτζιας Παναγή με ξανθιά πλεξούδα και ροζ ανταύγιες

Η Τζώρτζια Παναγή με ένα φανταστικό candy hair! Είναι καλοκαίρι και ως συνήθως σε εμάς τις γυναίκες αρέσει να πειραματιζόμαστε λιγάκι με τα μαλλιά μας....

Hair Mist: Τα αρωματικά ελιξίρια για τα μαλλιά ταιριάζουν με το καλοκαίρι σου

Δροσερά αρώματα με συστατικά όπως καρύδα, άνθη λουλουδιών πρωταγωνιστούν στο boudoir μας και προσθέτουν την τελική πινελιά σε κάθε μας εμφάνιση. Το καλοκαίρι...

Aυτά τα σκουλαρίκια είναι η εμμονή γνωστών fashion girls και μας αρέσουν πολύ

Τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια τα βλέπουμε παντού τους τελευταίους μήνες και είναι τόσο chic ενώ μπορείς να τα συνδυάσεις με κάθε outfit οποιαδήποτε ώρα της...

Πρωτοποριακό και καινοτόμο μοντέλο βρετανικής εκπαίδευσης στην Κύπρο

Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, UCLan Cyprus, βρίσκεται στη Λάρνακα και λειτουργεί από το 2012. Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα όπου το Πανεπιστήμιο University...

Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα, 3 Αυγούστου

ΚριόςΠεριορίστε την τάση σας για περαισιοδοξία, κινηθείτε με σταθερά και μελετημένα βήματα. Άλλοι πάλι θα νιώσετε τύψεις που δεν είσασταν δίπλα τους...

LIKE NEWS

Αναβάλλονται οι συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη

Η Εταιρεία  πολιτιστικών εκδηλώσεων Παπαδόπουλος & Σχοινής Παραγωγές, ανακοινώνει ότι οι συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη που θα γίνονταν στις 6 & 7 Αυγούστου, αναβάλλονται...

Η Γωγώ Αλεξανδρινού φανερά συγκινημένη αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό της κοινό

Eκτός ΡΙΚ και επίσημα βρίσκεται η Γωγώ Αλεξανδρινού, η οποία αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές της φανερά συγκινημένη το Σάββατο που μας πέρασε. (1/8). Η απόφαση της παρουσιάστριας...

Η Τonia Buxton έφτασε στην Κύπρο και την διαφημίζει με αναρτήσεις στο Twitter!

Η Τόνια Μπάξτον έφτασε στο νησί μας και μάλιστα μέσα από δύο αναρτήσεις που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter διαφημίζει...

Η Rosie Huntington-Whiteley περιγράφει τη νυχτερινή ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθεί

H Rosie Huntington-Whiteley είναι μία πανέμορφη γυναίκα, με υπέροχη επιδερμίδα την οποία φροντίζει καθημερινά πρωί και βράδυ. Ως γνωστόν ο καθαρισμός του προσώπου μας...

Εντυπωσιακό το νέο hair look της Tζώρτζιας Παναγή με ξανθιά πλεξούδα και ροζ ανταύγιες

Η Τζώρτζια Παναγή με ένα φανταστικό candy hair! Είναι καλοκαίρι και ως συνήθως σε εμάς τις γυναίκες αρέσει να πειραματιζόμαστε λιγάκι με τα μαλλιά μας....

Aυτά τα σκουλαρίκια είναι η εμμονή γνωστών fashion girls και μας αρέσουν πολύ

Τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια τα βλέπουμε παντού τους τελευταίους μήνες και είναι τόσο chic ενώ μπορείς να τα συνδυάσεις με κάθε outfit οποιαδήποτε ώρα της...

Hair Mist: Τα αρωματικά ελιξίρια για τα μαλλιά ταιριάζουν με το καλοκαίρι σου

Δροσερά αρώματα με συστατικά όπως καρύδα, άνθη λουλουδιών πρωταγωνιστούν στο boudoir μας και προσθέτουν την τελική πινελιά σε κάθε μας εμφάνιση. Το καλοκαίρι...

To δημόσιο ξέσπασμα από τον Snik απένταντι σε όσους τον πολεμούν (βίντεο)

Ο γνωστός ράπερ ξέσπασε για ακόμη μία φορά δημόσια Ο Snik η αλήθεια είναι ότι είναι ένας τύπος ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε τέτοια...

Άρχισαν οι διακοπές για την Μαρία Ιωάννου: Βουτιές και χαλαρές στιγμές δίπλα στη θάλασσα

H Μαρία Ιωάννου ποζάρει με μπικίνι στην παραλία Μετά από μία επιτυχημένη σεζόν για την εκπομπή "ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ" η Μαρία Ιωάννου αποχαιρέτησε την περασμένη...

Επιστροφή στα θρανία με τις Υπεραγορές Αλφαμέγα!

Back to School με δωροεπιταγές αξίας €10, €15 και €20 Η επιστροφή στα θρανία είναι υπόθεση ΑΛΦΑΜΕΓΑ! Εγκαινιάζοντας τη νέα τους καμπάνια “Back to School”,...

Παγωτό PAPAFiLiPOU με Μαστίχα Χίου και Τριαντάφυλλο Αγρού!

Ένα Γευστικό Ταξίδι, από τη Χίο στον Αγρό! Το μυαλό μας έχει την ικανότητα να κρατάει και να φυλάει στη μνήμη του ανθρώπους, εικόνες, χρώματα...

Loris Karius: Στη Μύκονο για ακόμη ένα καλοκαίρι ο τερματοφύλακας της Liverpool

Ο γόης των γηπέδων για καλοκαιρινές διακοπές στη Μύκονο Ο Γερμανός τερματοφύλακας της Liverpool Loris Karius, ψήφισε Μύκονο για ακόμη ένα καλοκαίρι ο οποίος μετά...

Charlize Theron: Μας δείχνει βίντεο καθώς ξύριζε μόνη το κεφάλι της για τις ανάγκες του Mad Max

Η Charlize Theron είναι μία πανέμορφη και λαμπερή γυναίκα αλλά και μία ταλαντούχα ηθοποιός. Μάλιστα  έχει αποδείξει πως κάνει τα πάντα για τους ρόλους...

Ελένη Μενεγάκη: Πίσω στην Άνδρο για να συνεχίσει τις διακοπές της

Η λαμπερή παρουσιάστρια έφυγε από την Αθήνα και επέστρεψε στην όμορφη Άνδρο Άφησε για λίγο την Άνδρο λόγω κάποιονω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ωστόσο η όμορφη Ελένη...

Water World Water Park Ayia Napa – Wave Pool Parties

Zήστε μοναδικές στιγμές διασκέδασης στον πρώτο προορισμό αναψυχής στην Αγία Νάπα Το πολυβραβευμένο υδροπάρκο της Κύπρου άνοιξε τις πόρτες του και σας προσκαλεί να περάσετε...

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Μας δείχνει την πρώτη βουτιά του μικρού Νικόλα στη θάλασσα!

Κωνσταντίνα Ευριπίδου και Νεκτάριος Αλεξάνδρου στη θάλασσα με τα παιδιά τους Βουτιές σε παραλία της Λεμεσού απόλαυσαν η Κωνσταντίνα Ευριπίδου και ο σύζυγός...

Office look: Κομψά και δροσερά σύνολα για να φορέσεις τις ζεστές ημέρες του Αυγούστου

Tα πιο δροσερά και chic σύνολα για να φορέσεις στη δουλειά τον Αύγουστο Μήπως για εσένα τελείωσαν οι διακοπές και θα βγάλεις τιν Αύγουστο στο...

Αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις τις… βόλτες στο ψυγείο το βράδυ

Το βραδινό τσιμπολόγημα λίγο πολύ όλοι το έχουμε, ή τουλάχιστον όλοι έχουμε βιώσει μία τέτοια περίοδο στη ζωή μας που ξυπνάμε στον ύπνο μας...

Οι 10 εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών

Κανονικά τέτοιο καιρό θα μετρούσαμε τις εισπράξεις των καλοκαιρινών blockbusters με κάποια, όπως το Tenet του Christopher Nolan, να βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα για τεράστια...

«Through The Valley»: Η Tash Sultana τραγουδά για το video game «The Last Of Us Part II»

Η Tash Sultana συνεργάζεται με το PlayStation 4. Για τον εορτασμό μίας από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες ηλεκτρονικών παιχνιδιών της χρονιάς, το PlayStation 4 συνεργάζεται με...