ΜΟΔΑHOW TO WEAR4 απλοί τροποι για να καθαρίσεις το μαγιό σου από το αντηλιακό

4 απλοί τροποι για να καθαρίσεις το μαγιό σου από το αντηλιακό

Σχεδόν όλες το έχουμε πάθει, να λεκιάσουμε το αγαπημένο μας μαγιό με το αντηλιακό και να μην γνωρίζουμε πως να το καθαρίσουμε. Γι’ αυτό σου έχουμε βρει τις λύσεις σε περίπτωση που θέλεις βοήθεια.

Μπορείς να προβάλεις λοιπόν την καταστροφή του, αν ακολουθήσεις μερικά μυστικά καθαριότητας που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας και ίσως σου φανούν χρήσιμα.

Σόδα: Δεν βοηθά μόνο στη λεύκανση των δοντιών! Ανακάτεψε σόδα μαγειρικής με νερό ώστε να γίνει μία πάστα. Έπειτα, άπλωσε την επάνω στον λεκέ και άφησε την να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα. Εάν οι λεκέδες καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια από το μαγιό σου, θα ήταν προτιμότερο να το βάλεις να μουλιάσει μέσα σε ένα διάλυμα σόδας και νερού για μια ώρα ή και περισσότερο, για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Η σόδα θα διασπάσει τους λεκέδες από τ αντηλιακό σου, ειδικά αν έχει σαν βάση του το λάδι. Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να το πλύνεις όπως θα έκανες κανονικά.

Λευκό ξύδι: Ναι και όμως, το ξύδι μπορεί να σε βοηθήσει. Ανάμειξε τρία μέρη ζεστό νερό με ένα μέρος λευκό ξύδι σε μία λεκάνη και βύθισε μέσα της το μαγιό σου και πάλι για τουλάχιστον μια ώρα. Βέβαια, ακόμη καλύτερο θα ήταν να βάλεις πρώτα μία μικρή ποσότητα από το λευκό ξύδι απευθείας επάνω στο λεκέ και μετά από μερικά λεπτά να το βάλεις στην λεκάνη σου. Δες ακόμη 10 διαφορετικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσεις το ξύδι στο σπίτι!

Λευκό ξύδι και υγρό απορρυπαντικό ρούχων: Είναι ένας συνδυασμός των δύο. Θα χρειαστείς ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι και την ίδια ποσότητα από το υγρό απορρυπαντικό ρούχων που χρησιμοποιείς. Βάλε αυτά τα δύο υλικά μέσα σε ένα τέταρτο του νερού και άφησε το ύφασμα να μουλιάσει μέσα στο μείγμα για μία ώρα.

Ειδικό απορρυπαντικό για λεκέδες: Υπάρχουν πολλά τέτοια σις υπεραγορές, τα συγκεκριμένα απορρυπαντικά έχουν σχεδιαστεί για να διασπούν τα ένζυμα και είναι άκρως αποτελεσματικά. Αυτό που πρέπει να κάνεις εδώ είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα του προϊόντος, για το πόσο νερό χρειάζεσαι αλλά και για πόση ώρα θα πρέπει να το αφήσεις να δράσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS