ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOOD LIFEΣΠΙΤΙ4 λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση του σπιτιού

4 λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση του σπιτιού

Δες ποια μπορεί να κάνεις εσύ στο δωμάτιό σου

Η διακόσμηση του σπιτιού είναι πολύ προσωπική υπόθεση για τον καθένα. Τα χρώματα στους τοίχους, τα έπιπλα, ο φωτισμός είναι πράγματα που ανάλογα τον συνδυασμό που θα τους κάνεις θα σου δώσουν κι ένα συνολικά διαφορετικό αποτέλεσμα, άρα κι ένα άλλο οπτικά σπίτι. Σαφώς και όλοι μας έχουμε το δικό μας γούστο και πράγματα, τα οποία έχουν την ικανότητα να μας τραβάνε την προσοχή με το που τα βλέπουμε, όμως, πολλές φορές, αυτό που φανταζόμαστε και το αποτέλεσμα που τελικά βγαίνει αποκλείουν αρκετά.
Έτσι, οι περισσότεροι καταλήγουν σε μερικά λάθη, με τα πιο συνήθη από εκείνα να είναι αυτά που θα δεις πιο κάτω:

Ο λάθος καναπές. Ο καναπές στο σπίτι είναι μεγάλη υπόθεση. Πέρα από την άνεση που αδιαμφισβήτητα πρέπει να προσφέρει, καλό είναι να είναι σωστά υπολογισμένος ως προς το μέγεθος, ώστε να ταιριάζει τον χώρο στον οποίο τοποθετείται. Ένας τεράστιος καναπές, για παράδειγμα, σε έναν μικρό χώρο ή αντίστροφο, το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να αφαιρεθούν πόντοι από το design και την πρακτικότητα του σπιτιού.

Το λάθος χαλί. Όσον αφορά στο χαλί, πολύς κόσμος τείνει να αγοράζει μικρά μεγέθη, ειδικά όταν το δωμάτιο δεν είναι όσο μεγάλο θα ήθελε. Όμως, το μεγάλο χαλί -εκτός κι αν είναι εξαιρετικά μικρός ο χώρος- δίνει κατευθείαν ένα αίσθημα ζεστασιάς και δίνει περισσότερο στιλ στο σπίτι.

Κακός σχεδιασμός. Πολλές φορές τυχαίνει να περνάμε έξω από μία βιτρίνα ή να κάνουμε βόλτα σε ένα κατάστημα και να βλέπουμε έπιπλα που μεμονωμένα να μας φαίνονται φανταστικά. Μην μπορώντας να δαμάσουμε τον ενθουσιασμό μας, επισκεπτόμαστε κατευθείαν το ταμείο για να τα αποκτήσουμε. Έλα, όμως, που τελικά το μέγεθος ή το σχήμα μπορεί να μη βολεύει στο σπίτι μας. Με έναν σωστό υπολογισμό, εν αντιθέσει, τέτοιου τύπου λάθη προλαμβάνονται.

Η κακή τοποθέτηση πινάκων. Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης είναι οτιδήποτε κρεμαστό, είτε στο ταβάνι είτε στους τοίχους. Σκέψου τον τοίχο σαν τον background μίας φωτογραφίας. Ενώ δεν είναι πάντα ο πρωταγωνιστής, μπορεί εύκολα να τη χαλάσει. Η υπερφόρτωση με πίνακες, κάδρα και οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό στοιχείο, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει περιττή οχλαγωγία που θα οδηγήσει κακή ευρύτερη εικόνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS