4 υγιεινά ροφήματα που κάνουν κακό στα δόντια

4 υγιεινά ροφήματα που κάνουν κακό στα δόντια

4 υγιεινά ροφήματα που κάνουν κακό στα δόντια

Μπορεί να τα συστήνουν οι διατροφολόγοι για μια καλύτερη διατροφή, ωστόσο κάποια από τα συστατικά αυτών των ροφημάτων μπορεί να βλάψουν το χαμόγελο σου.

Νομίζεις πως μόνο τα ζαχαρωτά και οι σοκολάτες βλάπτουν τα δόντια; Κι όμως σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές που μπορεί να καταστρέφουν το χαμόγελό σου.

1. Μαύρο τσάι
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The European Journal of Dentistry εξέτασε ποιο ποτό -κόκκινο κρασί, κόκα κόλα, τσάι, καφές- αφήνει περισσότερους λεκέδες στα δόντια. Προς έκπληξη όλων, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το τσάι προκαλεί δυσχρωμίες!

2. Ρόφημα βοτάνων
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Dentisty, συνέκρινε δόντια που είχαν εκτεθεί σε μαύρο τσάι, ρόφημα βοτάνων ή νερό. Αυτά τα οποία είχαν εκτεθεί στα δύο πρώτα είχαν τις μεγαλύτερα προβλήματα στο σμάλτο, αλλά το ρόφημα βοτάνων έκανε τη χειρότερη ζημιά.

3. Εσπεριδοειδή
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό General Dentistry, o χυμός λεμονιού προκαλεί σοβαρή βλάβη στο σμάλτο, ενώ στη λίστα με τη λίστα με τους «ενόχους» συμπληρώνει ο χυμός γκρέιπφρουτ και ο χυμός πορτοκάλι.

4. Καφές
Ο καφές αποτελεί όξινο ρόφημα, γεγονός που τον κάνει βλαβερό για την υγεία των δοντιών, ενώ σε συνδυασμό με τη ζάχαρη που πολλοί του προσθέτουν, προκαλεί λεκέδες. Για να τους αποφύγεις, φρόντιζε να πίνεις ταυτόχρονα όσο περισσότερο νερό μπορείς.

 

Πηγή : Like.com.cy/ olivemagazine.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *