«5 προς 2»: Η νέα δίαιτα που έγινε μόδα στο Hollywood

«5 προς 2»: Η νέα δίαιτα που έγινε μόδα στο Hollywood

«5 προς 2»: Η νέα δίαιτα που έγινε μόδα στο Hollywood

«Τρώτε ελεύθερα για πέντε ημέρες, νηστεύετε δύο», είναι το μότο της Kate Harrison, που δημιούργησε νέο…. trend στο Hollywood με τη δίαιτα που προτείνει σε όσους έχουν πρόβλημα με παραπανίσια κιλά. Η δίαιτα αυτή σας αφήνει, όπως λέει και το μότο, να τρώτε σαν βασιλιάδες πέντε ημέρες την εβδομάδα και τις άλλες δύο σαν φτωχοί.

Το «5:2» είναι ένας μάλλον απολαυστικός τρόπος για να μπορέσει να αδυνατίσει κανείς, αφού ο περιορισμός των θερμίδων ισχύει μόνο για τις δύο ημέρες, με ημερήσια πρόσληψη τις 500 θερμίδες (600 για τους άντρες). Η αίσθηση της ελευθερίας, παρά της καταπίεσης, μπορεί να κάνει και τον πιο… ανυπάκουο, πιστό στο πρόγραμμά του.

Πώς όμως είναι αποτελεσματική; Ενώ άλλες δίαιτες θέτουν τον οργανισμό μας σε κατάσταση πείνας όλες τις ημέρες, αυτή η δίαιτα βάζει τον οργανισμό σε «λειτουργία επισκευής». Αναγκάζει δηλαδή το σώμα να χρησιμοποιήσει περισσότερη ενέργεια για να αποκαταστήσει τα κατεστραμμένα κύτταρα, έτσι χάνονται τα κιλά πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Μάλιστα, οι επιστήμονες προτείνουν ότι οι 2 ημέρες δίαιτας βοηθούν στη μακροζωία, καθώς και στην προστασία από ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.

Ιδιαίτερα φανατική της δίαιτας αυτής είναι η Jennifer Lopez, ενώ έχουν επωφεληθεί από τα αποτελέσματά της και οι Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow και Miranda Kerr.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *