5 κρούσματα «Μπλε Φάλαινας» σε δύο μέρες στην Κύπρο

5 κρούσματα «Μπλε Φάλαινας» σε δύο μέρες στην Κύπρο

5 κρούσματα «Μπλε Φάλαινας» σε δύο μέρες στην Κύπρο

Διαστάσεις και στην Κύπρο τείνει να προσλάβει το φαινόμενο «Μπλέ Φάλαινα», το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι που καλεί τους συμμετέχοντες, κυρίως νεαρά άτομα, να υποβάλουν τον εαυτό τους σε διάφορες επικίνδυνες δοκιμασίες για την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα, όπως είναι οι αυτοτραυματισμοί.

Όπως αποκαλύπτει η προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Έλλη Ηλιάδου, το Υπουργείο διερευνά πέντε συνολικά περιστατικά «Μπλε Φάλαινας», τα οποία καταγράφηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες και αφορούν σε μαθητές της Δημοτικής και της Μέσης Εκπαίδευσης που φοιτούν σε σχολεία παγκύπρια, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε εγρήγορση και λαμβάνει μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Διαβάστε επίσης: Κρούσμα «Μπλε Φάλαινας» και στην Κύπρο

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Ηλιάδου κάλεσε τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς όταν παρατηρήσουν οποιαδήποτε περίεργη συμπεριφορά των παιδιών και σημάδια πάνω στο σώμα τους αμέσως να απευθύνονται για βοήθεια στους ειδικούς είτε του Υπουργείου Παιδείας είτε του Υπουργείου Υγείας.

Παάλληλα, επισήμανε ότι το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε εγρήγορση και λαμβάνει μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι το διαδικτυακό παιχνίδι που φέρει την ονομασία «Πρόκληση Μπλε φάλαινα» («Blue Whale Challenge»), λαμβάνει χώρα κυρίως σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Υποκινεί τα παιδιά να χαρακώνονται ή να ζωγραφίζουν με αιχμηρά αντικείμενα διάφορα σημάδια ή σχήματα στο σώμα τους, όπως αυτό της φάλαινας, ενώ συνδέεται και με αυτοκτονίες παιδιών σε χώρες του εξωτερικού.

Πηγή : philenews / ΚΥΠΕ

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *