5 προορισμού για να κάνετε ένα ονειρεμένο road trip

5 προορισμού για να κάνετε ένα ονειρεμένο road trip

5 προορισμού για να κάνετε ένα ονειρεμένο road trip

Οι λάτρεις της οδήγησης αρέσκονται στα ταξίδια με το αυτοκίνητο και όχι άδικα.

Η αλήθεια είναι πως τα road trips ενδείκνυνται για όσους δεν τους αρέσουν οι κλασσικού τύπου διακοπές και προτιμούν να έχουν την αυτονομία τους.

Μία τελευταία έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Veygo by Admiral, αποκαλύπτει πως οι φθηνότερες χώρες για να κάνετε road trip βρίσκονται στην Ευρώπη.

Το LonelyPlanet συγκέντρωσε τις πέντε πιο φθηνές χώρες για να κάνετε ένα ονειρεμένο 15ημερο road trip.

1. Λετονία

Ένα σύνολο φυσικού περιβάλλοντος που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Γεμάτη δάση και εντυπωσιακό τοπίο, οι περισσότεροι οδηγοί περιγράφουν την Λετονία ως ένα «απέραντο παρθένο πάρκο». Υπάρχει μία μόνο πόλη, η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσά της, Ρίγα. Μπορεί να πρόκειται για μία μικρή χώρα, όμως οι χώροι που παρέχει στους ταξιδιώτες είναι απέραντοι. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ταξίδι δύο εβδομάδων με ενοικίαση αυτοκινήτου και διαμονή, που θα σας κοστίσει περίπου 990 ευρώ.

2. Λιθουανία

Η Λιθουανία έχει εντυπωσιακά μεγάλο χώρο με λίμνες, πευκοδάση και επίπεδους δρόμους. Η ιστορική πρωτεύουσα, το Βίλνιους, αποτελεί ένα θελκτικό σύνολο φωτεινών μπαρόκ σπιτιών με πολυχρωμες εκκλησίες και ήσυχες γειτονιές. Ωστόσο θα μπορείτε να βρείτε κεφάτα μπαρ και παμπ για να διασκεδάσετε σε κρυμμένες ταράτσες και ρομαντικά restaurants. Ένα ταξίδι στην Λιθουανία θα σας κοστίσει περίπου 1.100 ευρώ.

3. Τουρκία

Η διαφορετικότητα της Τουρκίας και η ποικιλομορφία από την ευρωπαϊκή ακτή στις ανατολικές στέπες, παρέχουν ένα ποιητικό σκηνικό για να εξερευνήσετε. Τα αρχαία μνημεία βρίσκονται σε διάφορα μήκη και πλάτη της χώρας, ανάλογα ποιες πόλεις πρόκειται να επισκεφθείτε. Το κόστος για road trip δύο εβδομάδων φτάνει τα 1.120 ευρώ.

4. Πολωνία

Κρακοβία, Γκντανσκ και Βαρσοβία είναι όμορφες πόλεις από μόνες τους. Πόσο πιο όμορφο θα σας φανεί να εξερευνήσετε τη συγκεκριμένη χώρα και να ταξιδέψετε από πόλη σε πόλη; Εκτός αυτών όμως λίγο πιο έξω θα μαγευτείτε από τα ποτάμια, τις λίμνες και τους δασώδεις λόφους . Μπορεί στην πλειονότητά της η χώρα να είναι επίπεδη, όμως υπάρχουν και τα βουνά που σας προσκαλούν για να εξερευνήσετε. Δύο εβδομάδες road trip στην Πολωνία κοστίζουν περίπου 1.300 ευρώ.

5. Σλοβακία

Η Σλοβακία ενδείκνυται να εξερευνηθεί σε ένα ταξίδι με αμάξι, καθώς τα κάστρα και τα βουνά κλέβουν την παράσταση του industrial τοπίου. Η Μπρατισλάβα τραβά την προσοχή με την παλιά της πόλη, όμως λίγο πιο έξω σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή οι πλατιές λίμνες και οι ιδιόρρυθμες εκκλησίες. Ένα τέτοιο ταξίδι για δύο εβδομάδες με αμάξι θα σας κοστίσει λίγο πάνω από 1.300 ευρώ.

Πηγή : Like.com.cy/ peoplegreece.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *