ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOOD LIFEΣΠΙΤΙ5 tips για να υποδεχτείς τον Σεπτέμβριο στο σαλόνι σου όσο πιο...

5 tips για να υποδεχτείς τον Σεπτέμβριο στο σαλόνι σου όσο πιο ομαλά γίνεται

Το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών φαίνεται σαν βουνό στα μάτια μας αν αναλογιστείς πως πέρα από το ότι αφήνουμε πίσω τις ξέγνοιαστες στιγμές που περάσαμε, έρχεται η ώρα της επιστροφής μας στο σπίτι αλλά και στο γραφείο.

Και μπορεί η επιστροφή στο γραφείο να είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί ν΄αλλάξει, το σπίτι μας όμως έχει ανάγκη γι’ αλλαγή και μάλιστα εδώ και τώρα. Η ανανέωση της διακόσμησης τους προσωπικού μας χώρου εξάλλου(και δη του σαλονιού μας) είναι μια επιθυμία που έχουμε κάθε φορά που επιστρέφουμε από διακοπές.

Αν δεν είσαι για μεγάλες αλλαγές όμως, τότε μπορείς απλά να ακολουθήσεις τα πάρακάτω tips τα οποία θα σε βοηθήσουν να αποβάλεις την αρνητική ενέργεια της επιστροφής από τις διακοπές σου. 

 1. Χρησιμοποίησε τα χρώματα με σύνεση.
  Σε έναν μικρό χώρο δεν βάζουμε ποτέ σκούρα χρώματα σε πολύ μεγάλες επιφάνειες γιατί αυτομάτως κάνουν το σαλόνι μας να φαίνεται μικρότερο απ’ ό,τι είναι.
 2. Μην κολλάς τα έπιπλά σου στον τοίχο
  Αυτό βοηθά στο οπτικό μας πεδίο να δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους.
 3. Άσε το φως να μπει μέσα στο σαλόνι σου
  Περισσότερο φως, πιο μεγάλο χώρος, είναι απλό!
 4. Αξιοποίησε τους τοίχους σου
  Αν δεν έχεις αρκετό χώρο μπορείς να προσθέσεις ράφια ώστε να κρεμάσεις αξεσουάρ και είδη που αγαπάς. Όσο πιο ψηλά τα τοποθετήσεις τόσο μεγαλύτερη προοπτική θα δημιουργήσεις. Ακόμη κι αν δεν έχεις ψιλοτάβανο σπίτι, αυτό θα δώσει το hint που χρειάζεσαι.
 5. Επένδυσε σ’ ένα key item που θα δώσει χαρακτήρα
  Μπορεί να είναι ένα χαλί, ένα φυτό, ένα τραπεζάκι ή ένας υπέροχος πίνακας. Δώσε έμφαση στον χώρο τονίζοντας το αγαπημένο σου item.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS