HomeCELEBRITIESΚωνσταντίνος Χριστοφόρου - Δέσποινα Ολυμπίου: Μια πραγματική φιλία

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου – Δέσποινα Ολυμπίου: Μια πραγματική φιλία

Αυτό που τους δένει, δεν είναι άλλο από το πάθος τους για τη µουσική και µια πραγµατική φιλία. Οι δυο τους, µας ανοίγουν την καρδιά τους και µας καταθέτουν την αλήθειά τους έτσι όπως τη βίωσαν όλα αυτά τα χρόνια

Του Τάσου Ευαγγέλου

Πόσα χρόνια μετρά η φιλία σας;
Κωνσταντίνος: Με τη Δένα γνωριζόμαστε από πριν αλλά η φιλία μας έγινε αδελφική και στενή τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Από τότε μιλάμε καθημερινά, συμβουλεύουμε και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και δουλεύουμε πολύ μαζί. Έχουμε κάνει δουλειές στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και τώρα στην Κύπρο, στις Νότες στη Λεμεσό.
Δέσποινα: Ξεκίνησα να μετρώ την αρχή αυτής της φιλίας στη σύμπραξή μας επί σκηνής σε μια συναυλία αλληλεγγύης για την Κύπρο που πραγματοποιήθηκε εκτός των ελληνικών συνόρων. Συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες μαζί με την Άννα Βίσση στα τέλη του 2013.

Πώς και έδεσε η χημεία μεταξύ σας;
K.: Ξέρεις, πιστεύω ότι κάποια πράγματα είναι καρμικά. Ήταν να γίνει να βρεθούμε και να δουλέψουμε, να συνυπάρξουμε στον ίδιο χώρο επαγγελματικά και να δέσουμε τόσο πολύ σαν φίλοι. Η χημεία μας στηρίζεται στους εκ διαμέτρου αντίθετούς μας χαρακτήρες. Εγώ είμαι όλα τα εκρηκτικά και τα ανήσυχα, η Δένα είναι όλα τα γαλήνια και τα ήρεμα. Τα ετερώνυμα έλκονται έτσι κι αλλιώς.
Δ.: Μας δένει ένα κοινό πάθος και αυτό είναι η μουσική. Αναγνωρίζει ο ένας στον άλλον αξίες και παρότι είμαστε εκ διαμέτρου διαφορετικοί στον τρόπο έκφρασης, συμπληρώνει ο ένας τον άλλον στη σκηνή με ένα μαγικό τρόπο.

Σύμφωνα με τα βιώματά σας στο χώρο, είναι εύκολο ή δύσκολο να κρατηθεί μια φιλία μεταξύ των καλλιτεχνών;
Δ.: Στην αληθινή φιλία δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αν οι άνθρωποι καταφέρουν να υπερνικούν τις εγωιστικές τους τάσεις θα καταφέρουν πολλά ανεξαιρέτως επαγγέλματος. Είμαι πολύ τυχερή που έχω καταφέρει να έχω αληθινούς φίλους και φίλες, γιατί αυτές είναι ο πλούτος στη ζωή μου. Αυτή είναι η καλύτερη και αποδοτικότερη επένδυση.
Κ.: Σίγουρα είναι δύσκολο να κρατηθεί μια φιλία στο χώρο μας λόγω της συνεχούς έντασης και του μεγάλου ανταγωνισμού που επικρατεί σ’ αυτόν. Όταν όμως κάποιος τα έχει βρει με τον εαυτό του και δεν φοβάται και τον ανταγωνισμό, τον θεμιτό εννοώ και τον έχει ως εργαλείο βελτίωσης και μόνο, τότε γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα και μπορεί να κάνει και φίλους και να συμπεριφέρεται φυσιολογικά. Η ματαιοδοξία δεν έχει φίλους οπότε διαλέγει κανείς και παίρνει.

xristoforou-olibiou

Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να βλέπει ανταγωνιστικά κάποιον άλλο;
Κ.: Αρκετές φορές ναι. Αλλά ως εκεί. Βοηθά ο ανταγωνισμός, ο θεμιτός πάντα, επαναλαμβάνω. Ενεργοποιεί στοιχεία του χαρακτήρα μας όπως η αυτοπεποίθηση, η δημιουργία, η ευρηματικότητα, η δύναμη, πράγματα απαραίτητα για την καλλιτεχνική μας ιδιότητα.
Δ.: Ποτέ και είναι κάτι για το οποίο νιώθω ευλογημένη, γιατί ευτυχώς δεν γεννήθηκα ζηλιάρα, ούτε το απέκτησα στην πορεία επειδή νιώθω υποδεέστερη. Ο καθένας με τις αξίες και τις δυνατότητές του. Έχω θαυμάσει πολλούς που είναι εξυπνότεροι, ή με μεγαλύτερα χαρίσματα από τα δικά μου και τους καμαρώνω. Χαίρομαι που υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα ανθρώπων.

Αυτό που λέμε πισώπλατες μαχαιριές έχετε δεχθεί από άτομα μέσα από το χώρο;
Δ.: Πάρα πολλές. Φροντίζω τις πληγές να μη μολυνθούν και αποφεύγω αυτούς που κρατούν μαχαίρια.
Κ.: Ωωω καλά να ’σαι! Ουκ ολίγες φορές. Είπαμε, δεν είναι ένας χώρος όπου όλα είναι αγγελικά πλασμένα. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.

Την περασμένη Παρασκευή κάνατε πρεμιέρα στις Νότες στη Λεμεσό. Μιλήστε μου γι’ αυτή σας τη συνεργασία.
Κ.: Είχαμε μία πρόταση από τον φίλο Ανδρέα Κάφφα, ιδιοκτήτη του πολύ γνωστού μουσικού χώρου Νότες Live Clubbing και μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση δεχθήκαμε να κάνουμε αυτή τη σειρά εμφανίσεων στην Κύπρο, γιατί πληρούσε ακριβώς αυτά που θέλαμε κι εμείς να κάνουμε. Ένα εντελώς διαφορετικό μαγαζί στην όψη, με αέρα αθηναϊκής και θεσσαλονικιώτικης διασκέδασης και δύο καλλιτέχνες που φέρουν στις πλάτες τους μια δισκογραφία και αρκετή εμπειρία αλλά και διάθεση ν’ αλλάξουν το χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης της Κύπρου μια και καλή. Η πρώτη βδομάδα ήταν για μας μια έκπληξη, κάτι πέραν των προσδοκιών μας. Έγινε πραγματικά το αδιαχώρητο και ευχαριστούμε τον κόσμο γι’ αυτό.
Δ.: Χάρηκα που μας τίμησε τόσος κόσμος με την παρουσία του και που περάσαμε όλοι μαζί δύο υπέροχες βραδιές. Κάθε αρχή είναι σημαντική και δείχνει πως το γεγονός ότι βρίσκομαι στη γενέτειρα πόλη μου, για μια σειρά εμφανίσεων έπειτα από 22 χρόνια, ήταν πολύ καλή επιλογή. Συνεργάζομαι με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών και μαζί με τη Νίκη (Κωνσταντινίδου) και τον Κυριάκο (Παπαηλία), ο Κωνσταντίνος κι εγώ συμπληρώνουμε ένα δυνατό καλλιτεχνικό καρέ.

Πώς πήρατε την απόφαση να κάνετε κάτι μαζί στην Κύπρο;
Δ.: Τραγουδήσαμε μαζί στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Άρτα και στα Γιάννενα (κυριολεκτικά όμως!) και βάλε… Γιατί όχι και στην Κύπρο, εφόσον και οι δύο είμαστε Κύπριοι και οι δύο από τη Λεμεσό; Εγώ το θεωρώ υπέροχο!

xristoforouolibiou2
Θεωρείτε πως την κίνησή σας αυτή θα την ακολουθήσουν κι άλλοι Κύπριοι συνάδελφοί σας;
K.: Μακάρι να γίνει η αρχή από εμάς και να ακολουθήσουν και άλλοι συμπατριώτες μας συνάδελφοι. Εγώ προσωπικά δεν είναι πρώτη φορά που κάνω σεζόν στην Κύπρο. Εγώ το έχω κάνει ξανά στο Red στη Λευκωσία, στο Sesto Gold στη Λεμεσό, στο Rumors πέρσι με μεγάλη επιτυχία, στις Ρωγμές με τον Γιώργο Θεοφάνους και τον Στέφανο Κορκολή, αλλά σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιες προϋποθέσεις τεχνικές και καλλιτεχνικές όπως τώρα στις Νότες Live Clubbing μαζί με τη Δέσποινα, πιστεύω πως δεν έχει ξαναγίνει. Είναι καθολικά ανατρεπτικό και ανανεωμένο το στυλ και το ύφος της διασκέδασης και όλου αυτού που παρουσιάζουμε και χαίρομαι πραγματικά που αρέσει πάρα πολύ στον κόσμο ήδη.
Δ.: Ο καθένας κάνει ό,τι τον εμπνέει, ό,τι του αρέσει. Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν έρθει στο νησί μας, ηθοποιοί, τραγουδιστές, σκηνοθέτες και εργάζονται όλη τη σεζόν. Δεν είμαστε πρωτοπόροι.

Κωνσταντίνο μου είσαι στα καλύτερά σου. Το τραγούδι σου «Και Βάζω ένα Πάριο» έγινε μεγάλη επιτυχία. Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον Γιάννη Πάριο;
Όντως το «Και βάζω ένα Πάριο» σημειώνει μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Νιώθω πολύ γεμάτος και χαρούμενος για αυτή την επιτυχία, όχι γιατί απλά έχω ακόμα ένα μεγάλο hit στο ενεργητικό μου, αλλά γιατί νιώθω ευγνώμων και απίστευτα τυχερός που συνεργάζομαι και το τραγουδώ μαζί με τον μεγαλύτερο Έλληνα τραγουδιστή, τον Γιάννη Πάριο. Το τραγούδι το έγραψα βιωματικά ακούγοντας τραγούδια του Γιάννη Πάριου που είναι το ίνδαλμά μου, το ετοίμασα, το πήγα στον Γιάννη, ενθουσιάστηκε, με αγκάλιασε, με φίλησε και μου είπε το λέμε μαζί. Από κει και πέρα τα πράγματα πήραν την πορεία τους και το αποτέλεσμα το ακούτε και το αγαπάτε, εδώ και τρεις μήνες και σας ευχαριστώ απο καρδιάς γι’ αυτό!

Την ίδια στιγμή που είσαι στα πάνω σου επιλέγεις να έρθεις Κύπρο για εμφανίσεις, γιατί;
Πρώτο, την Κύπρο πάντα την είχα στις προτεραιότητές μου, όσα χρόνια κι αν μένω στην Ελλάδα που δεν είναι και λίγα, 20 είναι αυτά! Δεύτερο, εμφανίσεις θα κάνω και στην Ελλάδα τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη λίγο αργότερα. Και τρίτο δεν θεωρώ υποτιμητικό να εμφανίζεται κάνεις στην Κύπρο, αν και με στεναχωρεί που μια μικρή ευτυχώς μερίδα κάποιων νιώθει έτσι πολλές φορές. Πρέπει να αποβάλουμε τα σύνδρομα επαρχιωτισμού, ξενομανίας και κατωτερότητας που πολλές φορές μας διακατέχουν. Η πατρίδα μας είναι αυτόνομη, έχει τεράστιες δυνατότητες και εξάγει καλλιτεχνικό υλικό. Πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ισάξια με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

xristoforou-olibiou3

Τι καινούριο μας ετοιμάζετε;
Δ.: Εγώ μόλις βρω χρόνο θα συνεχίσω τις εγγραφές στο στούντιο όπως και κάποιες εμφανίσεις στην Αθήνα. Όσον αφορά στη συνεργασία μας με τον Κωνσταντίνο θα ανανεώνουμε το πρόγραμμά μας με διάφορες εκπλήξεις που έχουμε κατά νου.
K.: Ετοιμάζω καινούριο τραγούδι για τα Χριστούγεννα και όπως σας είπα κάποιες εμφανίσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα στο εγγύς μέλλον. Προς το παρόν «Νότες live clubbing» it is στη Λεμεσό και σας περιμένουμε όλους εκεί.

Δέσποινα, τα τελευταία χρόνια διανύεις μια από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής σου. Τελικά ο σωστός σύντροφος στη ζωή του κάθε ανθρώπου είναι δώρο από το Θεό ή θέμα τύχης;
Όλα γίνονται για κάποιο λόγο τελικά. Πιστεύω πως παίζει ρόλο ο παράγοντας τύχη όπως και οι επιλογές μας. Αν τα συνδυάσεις σωστά επιτυγχάνεις το ιδανικό για το άτομό σου.
Με το σύντροφό σου συγκατοικείτε εδώ και καιρό. Το ενδεχόμενο ενός γάμου είναι στα σχέδιά σας;
Στα σχέδια μας είναι να περνούμε όμορφα σε καθημερινή βάση.

xristoforou-olibiou5

Πρόσφατα μίλησες για μια ατυχή εγκυμοσύνη. Το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα σε ήθελαν έγκυο για ένα χρονικό διάστημα έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη;
Δεν αφήνω τα δημοσιεύματα να επηρεάζουν τις ισορροπίες μου.

Με το σύντροφό σου θα θέλατε ένα μωρό στη ζωή σας αυτή τη στιγμή;
Ναι, ο ερχομός ενός παιδιού θα μας έδινε μεγάλη χαρά.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Αν γυρνούσαμε το χρόνο πίσω και είχατε την ευκαιρία να διορθώσετε μερικά από αυτά. Ποια θα ήταν και γιατί;
K.: Κοίτα, λάθη κάνουμε όλοι. Σημασία έχει όμως να μαθαίνουμε από αυτά και να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν μπορείς να κάνεις μια καριέρα τόσο χρόνων. Και να μην έχεις κάνει λάθη. Λάθος επιλογές τραγουδιών, λάθος επιλογές συνεργατών, λανθασμένες κρίσεις και αποφάσεις που ίσως στιγμιαία να κόστισαν. Εγώ δεν μετανιώνω για αυτά τα λάθη μου, γιατί με βοήθησαν να γίνω καλύτερος. Φτάνει να είσαι ανοιχτόμυαλος, έξυπνος και να ακούς τους καλούς συμβούλους και φίλους που είναι δίπλα σου.
Δ.: Οι εμπειρίες ζωής, οι επιλογές και τα λάθη μου με διαμόρφωσαν σε αυτό που είμαι σήμερα. Μου αρέσει αυτό που είμαι κι έτσι δεν θα άλλαζα τίποτα. Πάω μόνο μπροστά.

xristoforouolibiou6

Τέλος τι μπορεί να σας φτιάξει τη μέρα;
Δ.: Μια αγκαλιά. Αν κερδίσει και το λαχείο μου βέβαια δεν θα με πείραζε!
K.: Η καλή παρέα με καλούς φίλους, τίποτα άλλο δεν μετρά στη ζωή για μένα, εκτός από τη μεγάλη μου αγάπη που είναι το τραγούδι!

Επιμέλεια: Μενέλαος Θεοδοσιάδης
Grooming: Κωνσταντίνα Παπαπολυβίου (Florentia Makeup Artist Workshop)
Θερμές ευχαριστίες στο Νότες Live Clubbing για τη φιλοξενία κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.
Εγγραφή στο Newsletter

Δείτε Επίσης

Like Recommends