Βρίσκεται στην παρουσίαση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων του Αντ1 τα σαββατοκύριακα. Είναι χαμηλών τόνων και στόχος του, όπως λέει, είναι η ενημέρωση του κοινού για την επικαιρότητα και όχι για την προσωπική του ζωή. Ο Θησέας Ιωάννου, σε μια από τις σπάνιες εξομολογήσεις του.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω με σένα όμως είναι, πώς καταφέρνεις να διατηρείς την προσωπική ζωή σου μακριά από τα φώτα από τη στιγμή που ξέρω ότι είσαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να βολτάρει.
Σκοπός μου, ως δημοσιογράφος, είναι να ενημερώνω τον κόσμο για το τι συμβαίνει γύρω μας και όχι για την προσωπική μου ζωή. Κι από την άλλη, ο ερχομός της κόρης μου με έκανε να συνειδητοποιήσω το τι πραγματικά είναι σημαντικό στη ζωή από το να δω μια φωτογραφία μου σε ένα περιοδικό.
Και δεν μου λες, ποια ανάγκη σε οδήγησε να ασχοληθείς με την τηλεόραση;
Από μικρός είχα το μικρόβιο της δημοσιογραφίας. Μου άρεσε να διαβάζω εφημερίδες, να παρακολουθώ δελτία ειδήσεων κάτι που πολλές φορές αυτό, φαινόταν περίεργο στους δικούς μου. Θυμάμαι, μάλιστα, που τους έλεγα πως όταν μεγαλώσω θα γίνω δημοσιογράφος. Και τελικά, έκανα το όνειρό μου, πραγματικότητα.
Έχω την εντύπωση πως αυτή η συνέντευξη αν γινόταν ένα χρόνο προηγουμένως οι απαντήσεις σου δεν θα ήταν οι ίδιες με τις σημερινές.
Δεν έχεις κι άδικο. Μέσα στον τελευταίο χρόνο άλλαξαν πολλά και δη οι ρυθμοί στην εργασίας μου.
Τι καινούριο σου έφερε αυτή η αλλαγή;
Από τον περασμένο Δεκέμβριο βρίσκομαι στην παρουσίαση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων του ΑΝΤ1, τα Σαββατοκύριακα. Μία αλλαγή που πρόσθεσε σε μένα νέες ευθύνες και προκλήσεις ώστε να αντεπεξέλθω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα νέα μου καθήκοντα.
Τι σ’ έλκυσε περισσότερο στον χώρο της τηλεόρασης; Τα φώτα, η δημοσιότητα ή το κυνήγι της είδησης;
Δεν θα σου κρύψω πως όταν στα 24 μου μπήκα στο επάγγελμα, μου άρεσαν τα φώτα και η δημοσιότητα γιατί σχεδόν άμεσα ξεκίνησα και την παρουσίαση των σύντομων δελτίων ειδήσεων του σταθμού. Σιγά σιγά και βάζοντας κάτω κάποιες προτεραιότητες, η μαγεία του να κυνηγάς μια είδηση, δεν συγκρίνεται με τίποτα.
Να υποθέσω ότι βρίσκεσαι στην οικογένεια του ΑΝΤ1 από τον καιρό που τελείωσες τις σπουδές σου;
Είχαν μεσολαβήσει κάποιοι μήνες όπου εργάστηκα σε τοπικό κανάλι της Λάρνακας και από το Μάιο του 2008 είμαι στον ΑΝΤ1, γεγονός το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό σου η σκέψη ν’ ασχοληθείς με την έντυπη δημοσιογραφία;
Κάποιες φορές, ναι, αλλά ίσως δεν ήρθε ακόμη η κατάλληλη στιγμή.
Τι σε «ξενερώνει» πιο πολύ στη δουλειά του δημοσιογράφου;
Η ζήλια και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Που δυστυχώς, παρουσιάζονται, τα τελευταία χρόνια.
Θες να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Συνέβη κάτι που σε στεναχώρησε τόσο ώστε να μιλάς για πισώπλατα μαχαιρώματα;
Τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν κάποια σχόλια που θεώρησα ότι ίσως ήταν χτυπήματα κάτω από τη μέση και που με έκαναν να καταλάβω πως τελικά στο χώρο μας μπορεί να μην είναι όλα ρόδινα.
Θεωρείς δηλαδή, ότι ήταν μια καλοστημένη «παγίδα» για να πλήξουν το κύρος σου ως δημοσιογράφος;
Δεν το γνωρίζω αυτό αλλά θεωρώ ότι με τη δουλειά μου απέδειξα το αντίθετο.
Τελικά πόσο δύσκολο είναι το κυνήγι της είδησης στις μέρες μας;
Αρκετά. Παρόλα αυτά όμως, όταν έχεις δίπλα σου τους σωστούς συνεργάτες και τους κατάλληλους ανθρώπους, το κυνήγι γίνεται ευκολότερο.
Η γυναίκα σου Αναστασία, παραπονιέται όταν αργείς να μπεις στο σπίτι ή συνήθισε τα απαιτητικά ωράριά σου;
Ευτυχώς, έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο που σέβεται τη δουλειά που κάνω. Κατάλαβε από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε πόσο «ερωτευμένος» είμαι με το επάγγελμά μου και το σέβεται. Παρόλα αυτά προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για τις δύο γυναίκες της ζωής μου.
Είσαι χαζομπαμπάς;
Ναι, είμαι… Και δεν χαλάω χατίρι στη μικρή.

Ποιο ήταν το τελευταίο δώρο, για παράδειγμα, που της έχεις αγοράσει;
Της αγόρασα ένα ζευγάρι ροζ παπουτσάκια.
Και στη γυναίκα σου, Αναστασία;
Ένα όμορφο κόσμημα για την επέτειό μας.
Εσύ, κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου;
Ναι, μου αρέσει να αφιερώνω χρόνο σε μένα.
Πηγαίνεις στα μαγαζιά; Ψωνίζεις;
Βεβαίως και πρόσφατα, αγόρασα ένα κοστούμι.
Έχει αλλάξει ο οικονομικός σου προγραμματισμός, λόγω της κατάστασης και του παιδιού;
Σίγουρα, όπως έχει αλλάξει σε κάθε γονιό τα τελευταία χρόνια. Η έλευση ενός παιδιού σε κάνει να προσαρμόσεις τις προτεραιότητές σου.
Ο ερχομός ενός παιδιού αναζωπυρώνει τη σχέση του ζευγαριού ή όχι; Τι ισχύει στη δική σας περίπτωση;
Αν πραγματικά το θέλει το ζευγάρι η φλόγα του έρωτα δεν σβήνει ποτέ.
Κάνετε πράγματα μαζί ως ζευγάρι;
Φυσικά. Μας αρέσουν οι εκδρομές στη φύση και να ανακαλύπτουμε νέα μέρη για φαγητό.
Σκεφτήκατε καθόλου να κάνετε δεύτερο παιδί; Ή ανήκετε στην κατηγορία των «μοντέρνων» οικογενειών που ένα παιδί είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες σας ως γονείς;
Αν και το σκεφτήκαμε, θεωρούμε πως έχουμε ακόμη χρόνια μπροστά μας. Ήδη, η μικρή, μας δείχνει κάποια σημάδια πως θα ήθελε ένα αδερφάκι.
Θα ακολουθούσατε την τάση της εποχής να μην προχωρήσετε στη βάπτιση του παιδιού σας ή δηλώνετε παραδοσιακοί γονείς;
Θεωρώ πολύ σημαντικό το μυστήριο της βάφτισης και για το λόγο αυτό ήδη έχουμε βαφτίσει την μικρή μας.
Να υποθέσω ότι δώσατε το όνομά κάποιου από τους γονείς σας;
Ναι, το όνομα της μητέρας της συζύγου μου, Μαρίλια.
Λύσε μου μια απορία. Πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις οικογένεια και καριέρα και να είσαι πάντα εντάξει στους χρόνους και στις υποχρεώσεις σου;
Με πολύ άγχος και θέληση καταφέρνεις να βρίσκεις χρόνο για όλα! Σίγουρα αν η μέρα είχε ακόμη 2-3 ώρες περισσότερες, θα έκανε ευκολότερα τα πράγματα. (γέλια)
Και κάτι τελευταίο. Τι κατάλαβες λοιπόν τελευταία για τον εαυτό σου, Θησέα;
Ότι έχω πολλά πράγματα να μάθω ακόμη.

