HomeCELEBRITIESΣτο μαγευτικό σπίτι της σχεδιάστριας των πολυτελών δερμάτινων τσάντων Γκιομάρ Φερνάντες-Καστάνιο

Στο μαγευτικό σπίτι της σχεδιάστριας των πολυτελών δερμάτινων τσάντων Γκιομάρ Φερνάντες-Καστάνιο

Απόδοση: Εύα Βλαχάβα

Σε ένα πραγματικό στολίδι της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, στην ακμάζουσα πόλη Βίγκο, στη βορειοδυτική Ισπανία, βρίσκεται το πατρικό της Γκιομάρ Φερνάντες-Καστάνιο, κόρης του Γκιομάρ Οζόρες, ιδιοκτήτη του σπιτιού από κοινού με τη μητέρα και τις αδελφές του. Εκεί μας υποδέχθηκε η Γκιομάρ, η οποία μιλάει με νοσταλγία για τον προπάππου της, Χαβιέ Οζόρες. «Ήταν υπέροχος άνθρωπος. Ακούραστος και συνεχώς πρόθυμος να εξελίσσεται.

gkiomar1

gkiomar5

Είχε στόχο να διατηρήσει σε άριστη κατάσταση αυτό το σπίτι του 17ου αιώνα. Είχε σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Ντεούστο, είχε εκλεγεί δύο φορές δήμαρχος της Κορούνια, αλλά και νομάρχης της Χουέλβα. Ήταν επίσης συγγραφέας, φωτογράφος, ζωγράφος, γλύπτης, μουσικός και σκηνοθέτης – είχε αμέτρητα χόμπι». Το νέο επιχειρηματικό στοίχημα της ίδιας της Γκιομάρ δεν είναι καθόλου χόμπι.

gkiomar7

gkiomar4

gkiomar3Έχοντας περάσει επτά χρόνια στην Apple, αρχικά ως επικεφαλής της ομάδας στη Μαδρίτη και έπειτα στο Λονδίνο, είναι το «μυαλό» –μαζί με τη μητέρα της– πίσω από την εταιρεία Palmio, η οποία παράγει κομψές και μίνιμαλ τσάντες σε παραδοσιακά, χειροποίητα σχέδια, από ισπανικό, άριστης ποιότητας δέρμα και σουέντ. «Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε την ιδέα όσο ακόμα ήμουν στην Αγγλία. Το όραμά μας ήταν να παράγουμε λίγα και απλά κομμάτια, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά», εξηγεί. Παρόλο που έχουν αλλάξει πολλά από εκείνες τις πρώτες μέρες, μητέρα και κόρη συνεχίζουν να έχουν πίστη στα όνειρά τους. «Ταξιδέψαμε σε όλο τον κόσμο, ώστε να αντλήσουμε έμπνευση. Τα ταξίδια είναι το μεγαλύτερο πάθος μου.

gkiomar2

gkiomar6

gkiomar8Πάντοτε βρίσκω ευκαιρίες να φεύγω. Περνάω σχεδόν όλο το χρόνο με μια βαλίτσα στο χέρι, εξερευνώντας νέα μέρη ή επισκεπτόμενη φίλους στο εξωτερικό», μας λέει με ενθουσιασμό. Αυτό το πάθος το έχει εμφυσήσει και στην επιχείρηση, καθώς κάθε ένα από τα είδη της έχει πάρει το όνομά του από ένα διαφορετικό μέρος που έχει επισκεφθεί η ίδια ή η μητέρα της. «Πάντοτε δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να είμαστε σίγουρες ότι τα Palmio ανταποκρίνονται στις ανάγκες και των δύο γενεών: της δικής μου και της μητέρας μου. Για κάθε είδος που δημιουργούμε, περνάμε ατελείωτες ώρες πειραματισμών. Αλλά το αποτέλεσμα πάντοτε μας δικαιώνει. Η μητέρα μου κι εγώ διαχειριζόμαστε την εταιρεία, αλλά συμβουλεύομαι και τη γιαγιά μου, Τίτι, η οποία στα 96 της χρόνια έχει τέτοια αίσθηση της αγοράς που με εκπλήσσει. Μένει μεταξύ του Βίγκο, της Ταρίφα και της Μαδρίτης και μου δίνει πάντοτε τις καλύτερες συμβουλές και ιδέες, τόσο για τα επαγγελματικά όσο και για τα προσωπικά μου.

gkiomez2

gkiomez4Είναι το στήριγμά μου με κάθε τρόπο», ομολογεί. Ξεναγώντας μας στο υπέροχο αυτό σπίτι, η Γκιομάρ μας μιλάει για το τοπίο που το περιβάλλει, που της θυμίζει τους μεγαλοπρεπείς γαλλικούς μπαρόκ κήπους με τη μεγάλη ποικιλία από καλλωπιστικά άνθη και εξωτικά φυτά που διαθέτει. Η πιο εντυπωσιακή, όμως, από τις τέσσερις πλευρές του σπιτιού είναι αυτή με τις αψίδες και τη θέα στη μικρή λίμνη, η οποία δίνει μια παραμυθένια αίσθηση στο υπέροχο τοπίο.

Production: The editors (Ines Domeco y Laura Vecino)
Production Assistant: Yolanta Quintas
Hair & Make-up: Gabriel Llano Para Mocho Moreno
Clothes, shoes & complemets: Jorge Vazquez, Carolina Herrera, Maje, Dalda, Hermes, Dolores Promesas y Charo, Azona, Dolce & Gabbana, Aquazzura, Henv y Bolsos Palmio.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.
Εγγραφή στο Newsletter

Δείτε Επίσης

Like Recommends