Τα κεφάλια μέσα! Βγήκες ξανά στον αέρα και θα είσαι εκεί καθημερινά τουλάχιστον μέχρι να γεννήσεις. Νιώθεις έτοιμη;
Πρώτα απ’ όλα να σου πω ότι τα όνειρα ξεκίνησαν τουλάχιστον δύο βδομάδες νωρίτερα. Κι όταν λέω όνειρα εννοώ τα αγχώδη που βλέπω πάντα πριν από κάθε μου πρεμιέρα. Βλέπω ότι χαλάνε τα μικρόφωνα, πέφτει το σκηνικό, ότι κάτι συμβαίνει και δεν φτάνω έγκαιρα στο πλατό, τέτοια χαριτωμένα – τουλάχιστον αυτό σημαίνει πως είμαι πανέτοιμη για την πρεμιέρα (γέλια). Νιώθω -όπως και κάθε χρόνο- τον ίδιο ενθουσιασμό με το όταν ξεκίνησα να κάνω τηλεόραση, την ίδια ακριβώς αγωνία, αυτή τη γλυκιά ανυπομονησία να βγεις και να μοιραστείς με τον κόσμο αυτά που ετοίμαζες όλον αυτόν τον καιρό.
Τι αλλάζει στην εκπομπή από τη νέα σεζόν;
Κάναμε αλλαγές παντού, στο πάνελ, τη δομή, τις ενότητες, μέχρι και στην ώρα, πάμε μισή ώρα νωρίτερα, 3 με 5. Προσπαθούμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω σε σχέση με τη νέα σεζόν. Σε ό,τι αφορά το πάνελ τώρα, έφυγε ο Ανδρέας, παραμένουν ο Χάρης και η Βαρβάρα, προστέθηκαν η Ιωάννα Λαμπροπούλου και ο Τάσος Ευαγγέλου που αποχώρησε από το “Όλα για σένα” ενώ ο Αλέξανδρος και η Εριλένα αναλαμβάνουν ρόλους πίσω από την κάμερα.
Το πάνελ σου συγκέντρωσε τα περισσότερα αρνητικά σχόλια κοινού και κριτικής. Συνετέλεσε κι αυτό στις αλλαγές;
Ξέρω ότι είχαμε κάποιες αδυναμίες ως εκπομπή και τις συζητήσαμε με τα παιδιά, δεν ενεργήσαμε ξαφνικά και επιπόλαια. Αν και τερματίσαμε πρώτοι στη ζώνη μας, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε και όπως συμβαίνει σε κάθε ομάδα -ακόμα κι όταν κερδίζει- μια ανανέωση είναι πάντα αναγκαία και χρήσιμη.
Τον Τάσο Ευαγγέλου όμως δεν τον λες ακριβώς και ανανέωση καθώς ανήκει στην “παλαιά φρουρά” σου…
Δεν το βλέπω έτσι, αντίθετα η επανένωση με ανθρώπους που εκτιμάς και χαίρεσαι να συνεργάζεσαι μαζί τους είναι πάντα επιθυμητή. Το γεγονός ότι ο Τάσος δεν με είχε ακολουθήσει όταν έφυγα από το Mega δεν σημαίνει πως τον διέγραψα ως φίλο και συνεργάτη. Απόδειξη η φετινή συνεργασία μας.
Πιστεύεις ότι η απόκτηση του Τάσου από μία αμιγώς ανταγωνιστική εκπομπή της παλιάς του, δοκίμασε τις ήδη τεταμένες σου σχέσεις με το Megaone;
Δεν νιώθω ότι οι σχέσεις μου με το Megaone είναι τεταμένες, εάν νιώθουν έτσι εκεί δεν μπορώ να το ξέρω. Με τους ανθρώπους που συνεργάστηκα στενά τόσα χρόνια οι σχέσεις μου είναι άριστες.
Αν κρίνω όμως από το επίμαχο σχόλιο του προέδρου του ΔΣ κ. Κώστα Ζερβού σε ποστ της Κωνσταντίνας Ευριπίδου περί κλεφτών – σχόλιο που ερμηνεύτηκε ότι απευθυνόταν σε σένα- φαίνεται πως υπάρχει μία ένταση στις σχέσεις σας…
Διάβασα το σχόλιο και δεν πιστεύω πως έχει να κάνει με μένα γιατί εγώ δεν έκανα ποτέ αυτό που αναφέρει ο κ. Ζερβός, δηλαδή κλοπή. Δεν έκλεψα ποτέ και τίποτα από τον ανταγωνισμό, ούτε ιδέα, ούτε καλεσμένο, ούτε στελέχη. Κι επειδή κάποιοι άφησαν κάποια υπονοούμενα για τον Τάσο να τους θυμίσω πως είχε ΗΔΗ αποχωρήσει από το Megaone πριν έρθει στον Alpha για να μιλήσουμε. Και ήταν καθαρά δική του πρωτοβουλία να έρθει, εκείνος εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί στην ομάδα μου.
Όμως κάποιες ιστοσελίδες έγραψαν ότι αφορά ξεκάθαρα εσένα. Πού το βασίζουν αυτό;
Δεν μπορώ να ξέρω πώς σκέφτεται και πώς ενεργεί ο κάθε δημοσιογράφος. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως το σχόλιο του κ. Ζερβού ΔΕΝ αφορά σε καμιά περίπτωση εμένα. Έτσι ένιωσα από την αρχή, μόλις το διάβασα. Νιώθω πως δεν με αγγίζει κάτι τέτοιο γιατί είμαι καθαρή και δεν έκανα ποτέ αυτό που αναφέρει ο κ. Ζερβός ώστε να βγω να σχολιάσω ή να απαντήσω. Αν ένιωθα πως υπήρχε έστω και μία απειροελάχιστη πιθανότητα να με αφορά, θα το έκανα.
Δηλαδή δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στις σχέσεις σου με το Megaone;
Κανένα. Αν δεν άλλαξε κάτι άρδην που δεν το γνωρίζω, δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα και θα έχω και φέτος καλεσμένους από το Megaone όπως είχα και πέρσι, από ένα σημείο και μετά.
Η επιλογή της Ιωάννας πώς έγινε; Δεν συνηθίζεις να περιλαμβάνεις ηθοποιούς στο πάνελ σου.
Ναι αυτό είναι αλήθεια, όμως η Ιωάννα μοιάζει περισσότερο με πολυεργαλείο (γέλια). Είναι εξαιρετικά ευφυής και πολυτάλαντη, μπορεί να γράψει, να παίξει, να παρουσιάσει. Γι’ αυτό και θα αναλάβει την ενότητα με τις φάρσες που είχε ξεκινήσει δειλά στο τέλος αυτής της σεζόν με πλάκες στη Χριστιάνα Αρτεμίου και τον Λούη Πατσαλίδη. Φέτος θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπομπής και η Ιωάννα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
Θα υπάρξουν κι άλλες νέες ενότητες;
Θα έχουμε τις Μεταμορφώσεις, μία ιδέα που μου την έδωσε η γνωστή μακιγιέζ και πολύ στενή μου συνεργάτιδα Ιλόνα , όπου προσφέραμε σε μία τυχερή τηλεθεάτρια την ευκαιρία να αλλάξει τα πάντα στην εμφάνισή της – χτένισμα, μακιγιάζ, στυλ. Τώρα πλέον θα μπορούμε να το κάνουμε σε εβδομαδιαία βάση, αυτός είναι ο στόχος, και θα υπάρχει στη διάθεση της τυχερής φίλης μια ολόκληρη ομάδα από ειδικούς που θα τη βοηθήσουν να βρει το στυλ που της ταιριάζει ή απλά να αλλάξει την εικόνα της. Επίσης μέσα στην πρώτη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε κάτι πολύ όμορφο που θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα ενώ θα κληρώσουμε και ένα αυτοκίνητο. Είναι η πρώτη φορά που δίνεται ένα τόσο μεγάλο έπαθλο από εκπομπή που δεν είναι τηλεπαιχνίδι ή εορταστικό show.
Συμπλήρωσες – και ημερολογιακά- ένα χρόνο στον Alpha. Πώς βλέπεις τώρα την επιλογή σου;
Έκανα τη σωστή επιλογή. Η αλλαγή επαγγελματικής στέγης ήρθε σε μια πολύ καλή στιγμή κι έπρεπε να γίνει. Πιστεύω στο σωστό τάιμινγκ. Δεν πρέπει να επαναπαύεται κάποιος εκεί που είναι κι όταν νιώθεις ότι έχει κλείσει ένας κύκλος να κάνεις το βήμα και να προχωρείς παρακάτω. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις πού θα σε βγάλει ο δρόμος. Σίγουρα κάθε καινούριο βήμα θέλει πολύ κόπο και δουλειά. Και η πολλή δουλειά ήταν πάντα κάτι που μου άρεσε.
Πώς κρίνεις την πρώτη σεζόν του “Με αγάπη Χριστιάνα”;.
Όταν μια εκπομπή τερματίζει πρώτη στη ζώνη της σε ένα νεοσύστατο κανάλι που ξεκίνησε με γενική τηλεθέαση 6-7%, νομίζω πως μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η προηγούμενη σεζόν κρίνεται ως πετυχημένη. Ήταν όμως και μια πολύ δύσκολη χρονιά, ένα μεγάλο στοίχημα για μένα και την ομάδα μου να σταθούμε σε ένα καινούριο κανάλι που μόλις είχε αρχίσει να μαθαίνει ο κόσμος. Και ήταν αυτός ο κόσμος που μας αγάπησε και μας στήριξε και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη γι’ αυτό.
Ήταν όμως έντονος και ο ανταγωνισμός. Μπήκαν νέοι παίκτες στη ζώνη που άλλαξαν τα δεδομένα και δεχθήκατε πίεση…
Ναι αυτό είναι αλήθεια και μάλιστα δεχθήκαμε πίεση από προγράμματα που δεν ανήκουν καν στην ίδια κατηγορία με την εκπομπή μας κι αυτό δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Ευτυχώς όπως έδειξαν και οι μετρήσεις, φαίνεται πως αντέξαμε.
Είσαι από εκείνες τις -ελάχιστες- τηλεπερσόνες πάντως που παραδέχονται ανοιχτά ότι τους ενδιαφέρουν τα νούμερα
Όχι απλά μ’ ενδιαφέρουν αλλά τα παρακολουθώ καθημερινά και στενά, τα μελετάω, τα αναλύω, τα ερμηνεύω, είναι άλλωστε το μοναδικό εργαλείο που διαθέτουμε προκειμένου να γνωρίζουμε αν βαδίζουμε σωστά, τι αρέσει στον κόσμο και τι όχι. Αν σου έλεγα πως είμαι υπεράνω και δεν με ενδιαφέρουν τα νούμερα θα σου έλεγα ψέματα. Επίσης διαφωνώ με αυτό που λένε “τριπάκι της τηλεθέασης”, δεν μπαίνεις σε κανένα τριπάκι αν σε ενδιαφέρει πραγματικά το πώς πάει η εκπομπή σου; Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που λένε πως δεν τα παρακολουθούν. Δεν θέλουν να ξέρουν πώς τα πάνε;
Πάντως όσες φορές απάντησες μέσα από την εκπομπή σε δημοσιεύματα και μάλιστα σε έντονο ύφος, είχε να κάνει με την τηλεθέαση της εκπομπής. Τόσο πολύ πονάει;
Υπήρξαν ψευδή, παραπλανητικά δημοσιεύματα όπως υπάρχουν και παραπλανητικές ερμηνείες των νούμερων τηλεθέασης. Οι περιπτώσεις που αναφέρεις αφορούσαν κάτι πολύ συγκεκριμένο κι όταν συνειδητοποίησα πως πρόκειται για κάτι στημένο και κακοπροαίρετο σταμάτησα ν’ ασχολούμαι για να μην τους δώσω και αξία.
Παρακολουθείς τον ανταγωνισμό;
Φυσικά και τον παρακολουθώ. Ενημερώνομαι διαρκώς για το τι παίζουν οι εκπομπές απέναντι, τα θέματα, τους καλεσμένους, ακόμα κι όταν βρίσκομαι στον αέρα. Δεν το κάνω σε σημείο εμμονής αλλά μέσα στα λογικά πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού και επαγγελματισμού. Αλίμονο εάν νομίζαμε πως παίζουμε μόνοι μας. Οφείλεις να ξέρεις τι παίζει στη ζώνη σου, να σέβεσαι τον ανταγωνισμό και να μην τον υποτιμάς ποτέ.
Αυτό το τελευταίο πιστεύεις πως ο ανταγωνισμός σου το ανταποδίδει;
Ναι, με το χέρι στην καρδιά το πιστεύω. Δεν έπεσε ποτέ στην αντίληψή μου ανταγωνιστική εκπομπή να έχει παίξει βρώμικα.
Μετά από μια δεκαετία στο προσκήνιο πιστεύεις πως έχεις βρει τον τρόπο να αντιμετωπίζεις τη δημοσιότητα και το τίμημά της που είναι η καθημερινή “εισβολή” τρίτων στην προσωπική σου ζωή;
Ναι, νομίζω πως τον έχω βρει. Νιώθω ήρεμη, κατασταλαγμένη και ο τρόπος είναι απλός: Εγώ η ίδια δεν αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως τη “Χριστιάνα της τηλεόρασης” αλλά όπως ακριβώς είμαι, δηλαδή, ένας άνθρωπος που ξυπνά κάθε πρωί για να πάει στη δουλειά του, να την κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Από κει και πέρα, φυσικά και με ενδιαφέρει τι λέγεται και τι γράφεται για το άτομο μου αλλά κι αυτό με μέτρο. Αν θέλεις το πιστεύεις, διαβάζω ένα 40% όσων γράφονται κι αυτά τα περισσότερα μου τα στέλνουν οικείοι μου. Δεν θα μπω στη διαδικασία να ασχοληθώ περισσότερο, παλιότερα ναι το έκανα, σήμερα όχι πια. Άσε που ο κόσμος έχει κριτήριο και καταλαβαίνει. Αν γραφτεί κάτι που με αδικεί ή με προσβάλλει, με χαρά διαπιστώνω πως κάποιοι δεν θα το αφήσουν έτσι, κάτω από κάθε κακόβουλο δημοσίευμα εμφανίζονται μηνύματα συμπαράστασης και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.
Τουλάχιστον παντρεύτηκες και ησύχασες από το να σου χρεώνουν κι έναν καινούριο γκόμενο κάθε εβδομάδα.
Νομίζεις! (γέλια). Το τελευταίο -πολύ χοντρό- που άκουσα, είναι ότι τον Γιώργο τον πληρώνω για να είναι μαζί μου. Αν δεν έκρυβε τόση χολή και κακία το σχόλιο θα μπορούσα να γελάω μέχρι αύριο. Και ξέρω ποιος το είπε και είναι και του χώρου μας.
Θεωρείς ότι τις χειρότερες επιθέσεις τις δέχθηκες από ανθρώπους του χώρου;
Όχι μόνο του χώρου αλλά κι από ανθρώπους που ανήκαν στον στενό μου κύκλο. Και εννοείται πως δεν ανήκουν πια…
Παρ’ όλα αυτά επιμένεις να κάνεις φιλίες από τον χώρο…
Μου έχουν πει πως το μεγαλύτερο μειονέκτημά μου είναι που κάνω φίλους τους συνεργάτες μου. Αν και δεν μου βγαίνει πάντα σε καλό, δεν πρόκειται ν’ αλλάξω μυαλά. Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να μη δεθώ με τα παιδιά που δουλεύουμε μαζί. Δεν ένιωσα ποτέ ότι έχω μια δική μου ομάδα, αντίθετα νιώθω ότι είμαι μέλος μιας ομάδας. Η εκπομπή δεν είναι δική μου, είναι του Alpha, έχει ο καθένας μας το ρόλο του.
Ναι αλλά καλώς ή κακώς ηγείσαι αυτής της ομάδας εφόσον είσαι η κεντρική παρουσιάστρια. Και μάλιστα μία που διατηρεί ακόμα τη φήμη της “δύσκολης συνεργάτιδας”, αλήθεια πώς το αντιμετωπίζεις αυτό;
Α ναι; Ακόμα το λένε αυτό για μένα; (γέλια) Αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν θα ήμουν φίλη με τους συνεργάτες μου, σωστά; Ούτε ο Τάσος Ευαγγέλου θα επέστρεφε στην ομάδα μου μετά από ένα χρόνο, ίσα-ίσα που θα μακάριζε την τύχη του που γλίτωσε από μένα. Ναι, είμαι επαγγελματίας, αυστηρή όταν πρέπει και με προσοχή στη λεπτομέρεια όμως ποτέ δεν ξεχνώ πως πάνω απ’ όλα είμαστε όλοι άνθρωποι. Κι ο καθένας μας έχει τα προβλήματά του, τις δυσκολίες του και τις κακές μέρες του. Μόνο εάν καταλάβω ότι κάποιος πάει να με ξεγελάσει ή να μου τη φέρει, τότε θα υιοθετήσω διαφορετική συμπεριφορά.
Τι περιμένεις από τη νέα σεζόν;
Ο Alpha φέτος διαθέτει ένα πολύ δυνατό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόγραμμα και πιστεύω πως θα πάμε πολύ καλά. Αλλά κι εμείς ως εκπομπή έχουμε πολλά καινούρια πράγματα να προσφέρουμε στον τηλεθεατή μαζί με τα στάνταρτ που είναι δύο ώρες ξεγνοιασιάς, διασκέδασης, ελαφράς ενημέρωσης αλλά και κοινωνικού προβληματισμού, αφού φέτος θα ενισχύσουμε την ανθρώπινη πλευρά της εκπομπής.
Η περσινή σεζόν ήταν η πρώτη μετά από ΠΑΡΑ πολλά χρόνια όπου παρουσίαζες μόνο μία εκπομπή. Φαντάζομαι θα “διορθωθεί” αυτό φέτος…
Ναι, υπάρχει στα σκαριά ένα βραδινό talent show κυπριακής έμπνευσης και εκτέλεσης που θα παρουσιάζω όμως ακόμα δεν μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Φυσικά όλα αυτά, αφού γεννήσω με το καλό. Προς το παρόν αυτό που περιμένουμε με ανυπομονησία είναι η μικρούλα μας. Δεν βλέπουμε την ώρα να τη γνωρίσουμε!
Να υποθέσω πως θα παρουσιάζεις την εκπομπή μέχρι την τελευταία στιγμή;
Μέχρι να σπάσουν τα νερά στο στούντιο αν και μου έχουν πει πως συνήθως σπάνε τη νύχτα οπότε ίσως και να αποφύγουμε τον live πανικό! Η βαλίτσα πάντως θα είναι στο αυτοκίνητο.
Συνέντευξη: Μαρίνος Νομικός
Styling: Γιώργος Χρυσοστόμου.
Μακιγιάζ: Ilona Garamvolgyi. Μαλλιά: Μιχάλης Ηλιάδης.
Ρούχα: Volt2eleven. Παπούτσια: Shoebox


