Η ηθοποιός – θρύλος, Δώρα Κακουράτου, παραχώρησε μια συνέντευξη από καρδιάς στη δημοσιογράφο Νταϊάνα Αζά για το περιοδικό Down Town.
Η Κύπρια ηθοποιός αναφέρθηκε στην καριέρα της στην Κύπρο, στους νέους ηθοποιούς και στην αποχή της από την τηλεόραση.
Ανάμεσα σε άλλα, εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να παραμείνει στην Κύπρο και να πραγματοποιήσει το όνειρό της στην πατρίδα της:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Δώρα Κακουράτου στην πιο ανατρεπτική φωτογραφισή της (εικόνες)
«Ο Λυκούργος Καλλέργης ήταν δάσκαλός μου και ήμουν από τις πιο αγαπημένες του μαθήτριες. Όταν τέλειωνα τη σχολή, μου πρότεινε να πάω στο Εθνικό με συμβόλαιο τετραετές, γιατί ήμουν άριστη. Τότε, όμως, ιδρύθηκε ο ΟΘΑΚ (σ.σ. ο Οργανισμός Θεατρικής Ανάπτυξης Κύπρου) και μέλη του διοικητικού συμβουλίου είχαν έρθει και είδαν τις εξετάσεις μου στην Ελλάδα και μου πρότειναν να υπογράψω. Και το έκανα.»
Στη συνέχεια, με την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό που την διακρίνει, απαντά αν έχει μετανιώσει για αυτή την επιλογή της:
«Ποτέ. Γιατί η Κύπρος είναι ο τόπος μου, η Κύπρος μου. Αγαπώ το νησί και τον λαό του, ο οποίος με τίμησε, με αγάπησε και εξακολουθεί να το κάνει μέχρι σήμερα. Πιστεύω πως αν έμενα Αθήνα θα έκανα καριέρα, το πιστεύω αυτό. Γιατί, αλίμονο αν δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Προτιμώ, όμως, την καριέρα που έκανα στην Κύπρο, παρά μια καριέρα στην Ελλάδα, όσο μεγάλη κι αν ήταν. Δεν ζηλεύω τους Ελλαδίτες ηθοποιούς, ούτε θεωρώ πως θα είχε καμιά διαφορά.»


