Η Ταμάρα Έκλεστοουν μίλησε στο περιοδικό HELLO! για τον εντυπωσιακό στολισμό που κάνει και για το πώς φροντίζει να είναι οι γιορτές πολύ ξεχωριστές για την κόρη της, Φίφι.
Απόδοση: Εύα Βλαχάβα
H εορταστική ατμόσφαιρα ξεκινά από την είσοδο του σπιτιού της Ταμάρα Έκλεστοουν και του Τζέι Ράτλαντ. «Έχουμε ένα τεράστιο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη με έναν τάρανδο και ανθρωπάκια Τζίντζερμπρεντ έξω από το σπίτι μας», λέει καθώς μας υποδέχεται στην έπαυλή της, στο Κένσινγκτον του Λονδίνου, για μια αποκλειστική φωτογράφιση μαζί με το σύζυγο και την 3χρονη κόρη τους, Σοφία – Φίφι, όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά. «Κάθε πρωί που κατεβαίνω και βλέπω τα στολίδια, μου φτιάχνει η διάθεση», προσθέτει η 33χρονη. «Αποφασίζω κάθε χρόνο ένα θέμα και μια εταιρεία αναλαμβάνει το στολισμό».

Φέτος, παρόλα αυτά, το δέντρο στο εσωτερικό του σπιτιού το στόλισαν οι ίδιοι, και η Φίφι τοποθέτησε το αστέρι στην κορυφή. Όπως ακριβώς έκανε η Ταμάρα όταν ήταν μικρή και ο πατέρας της, ο πρώην μεγιστάνας της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, τη βοηθούσε. «Είναι ωραίο που περνάω τις παραδόσεις στη δική μου οικογένεια», μας λέει. «Η Φίφι λατρεύει να στολίζει το δέντρο, αλλά νομίζω ότι ενθουσιάζεται επειδή σκαρφαλώνει στη σκάλα μαζί με τον Τζέι».

Το μότο της Ταμάρα είναι «Go big or go home» και, όταν πρόκειται για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σίγουρα μένει πιστή στα λόγια της. Δεν είναι μόνο το σπίτι της που μοιάζει να έχει βγει από χριστουγεννιάτικη ιστορία, αλλά η οικογένεια μόλις επέστρεψε από ένα μαγευτικό ταξίδι στη Λαπωνία, όπου επισκέφθηκαν τον Άγιο Βασίλη.

Όπως τα περισσότερα κορίτσια της ηλικίας της, η Φίφι λατρεύει την ταινία της Ντίσνεϊ, «Frozen». Και όταν επισκέφθηκε την παγωμένη Φινλανδία, αισθάνθηκε ότι πρωταγωνιστεί η ίδια στο παραμύθι. «Ήταν το πιο ωραίο ταξίδι που έχουμε κάνει», λέει η μαμά της. «Η βόλτα με τους τάρανδους ήταν το highlight των ημερών μας εκεί. Περνούσαμε με έλκυθρο μέσα από τα πιο εντυπωσιακά, κατάλευκα τοπία. Η Φίφι λατρεύει το χιόνι. Της άρεσε απ’ όταν την είχαμε πάει πρώτη φορά για σκι στην Ελβετία. Φυσικά, εκεί το κρύο ήταν πολύ διαφορετικό». Όσο για την επίσκεψη της μικρής στο σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, η μητέρα της σχολιάζει: «Δεν ήταν από τις καλύτερες στιγμές του ταξιδιού μας.

Πάντως, αν και η Φίφι αρνήθηκε να καθίσει στα γόνατα του Άγιου Βασίλη, του είπε τι δώρο θέλει». Φέτος ο Άγιος Βασίλης θα παραδώσει το δώρο της μικρής στο Λος Άντζελες, καθώς η οικογένεια αποφάσισε να κάνει Χριστούγεννα με ήλιο. Πριν προσγειωθούν στην Καλιφόρνια –όπου θα τους περιμένει η 28χρονη αδελφή της Ταμάρα, Πέτρα, μαζί με τα παιδιά της, την 4χρονη Λαβίνια και τα δυόμισι ετών δίδυμα Άντριου και Τζέιμς–, θα κάνουν μια στάση στη Νέα Υόρκη.

«Έχω κάνει ήδη κράτηση για πατινάζ στο παγοδρόμιο του Κέντρου Ροκφέλερ», εξηγεί η Ταμάρα. «Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα κάνουμε ένα μεγάλο οικογενειακό δείπνο και μετά τα παιδιά θα αφήσουν κουλουράκια με γάλα για τον Άγιο Βασίλη και καρότα για τους τάρανδους». Όσο για το ντύσιμό τους, μας ξαφνιάζει: «Ποτέ δεν ντυνόμαστε καλά την Πρωτοχρονιά.

Φοράμε πιτζάμες ή χριστουγεννιάτικα πουλόβερ». Τα δώρα, όμως, που ζητά η μικρή είναι εξεζητημένα. «Πρέπει να δω τι θα κάνουμε, γιατί φέτος μας ζήτησε αληθινό μονόκερο», λέει η μητέρα της. «Όσο για τα δώρα που θα ανταλλάξουμε με τον Τζέι, φέτος αποφασίσαμε να αποφύγουμε τις υπερβολές. Κάτι μικρό, συμβολικό και ρομαντικό θα ήταν ιδανικό. Το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο που έχω λάβει ήταν όταν ο Τζέι μου έφτιαξε ένα DVD απ’ όταν ήμουν έγκυος στη Φίφι και τις πρώτες μέρες της ζωής της.

Είχε βάλει μουσική, το είχε επιμεληθεί με αγάπη. Δώρα σαν αυτό είναι ωραιότερα από μια τσάντα, για παράδειγμα». Αλλά ο τρυφερός Τζέι δεν κάνει δώρα στις γυναίκες της ζωής του μόνο στις γιορτές. «Του αρέσει να μας κάνει δωράκια κάθε μέρα. Σήμερα με περίμενε πίσω από την πόρτα μια μάσκα ματιών, ενώ στη Φίφι πήρε μια τέλεια κασετίνα», λέει η Ταμάρα. Ειδικά τα Χριστούγεννα, το ζευγάρι –που παντρεύτηκε στη Νότια Γαλλία το 2013– παραδέχεται ότι είναι αρκετά δύσκολο να μην κακομάθει τη μοναχοκόρη του. «Είναι τόσο δύσκολο να της πούμε “όχι’’», ομολογεί η Ταμάρα. «Πάντα όμως προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πέρα από τις ανάγκες της Φίφι. Κάθε Χριστούγεννα, όταν βγαίνουμε για τα δώρα της, αγοράζουμε παιχνίδια και για τα παιδιά στο νοσοκομείο Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ. Είναι σημαντικό να προσφέρεις, όταν μπορείς».

Αυτό είναι κάτι που η Ταμάρα –η οποία έχει δική της επιχείρηση, τη Fifi & Friends, με καλλυντικά για μωρά– προσπαθεί να μάθει στην κόρη της. «Συχνά ξεκαθαρίζουμε τα παιχνίδια και τα δωρίζουμε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Της λέω: “Διάλεξε όσα δεν παίζεις πια και θα τα πάμε σε άλλα παιδάκια, που δεν έχουν’’. Προσπαθώ να της υπενθυμίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εκείνη.

Είναι μικρή, αλλά όχι τόσο για να μην καταλαβαίνει τη σπουδαιότητα της προσφοράς». Η χρονιά που έρχεται, η Ταμάρα εύχεται να της φέρει ό,τι και το 2017: υγεία, ευτυχία και υπέροχες στιγμές με την οικογένειά της. «Ποτέ δεν αισθάνθηκα πιο γεμάτη», ομολογεί. «Νιώθω πραγματική αγάπη για την οικογένειά μου, τον Τζέι και τη Φίφι, και ξέρω ότι αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Αυτή είναι η χαρά των Χριστουγέννων για μένα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό».
Interview: Alexandra Wilby
Stylist: Mikey Kardashian
Hair: Mikey Kardashian
Make-up: Buster Knight
Η Ταμάρα δώρισε το ποσό της φωτογράφισης στο νοσοκομείο Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ.

