BEAUTYHAIR & NAILS5 συμβουλές για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου

5 συμβουλές για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου

«Την ημέρα που θ’ αποφασίσεις ότι θα μακρύνεις τα μαλλιά σας, θα πρέπει να αρχίσεις να τα φροντίζεις», λέει ο hairstylist Mark Townsend. «Για να πάρει μήκος το μαλλί σου,θα πρέπει να κάνεις θυσίες».

Θεραπείες, υγιεινή διατροφή και φροντίδα είναι μερικοί από τους πολλούς τρόπους προστασίας της τρίχας σου.

Συγκεντρώσαμε 5 συμβουλές από κορυφαίους hair experts προκειμένου να μεγιστοποιήσεις το μήκος των μαλλιών σου με το καλύτερο αποτέλεσμα.

1.Να κόβεις κακτικά τις άκρες των μαλλιών σου

Όταν πηγαίνετε στο κομμωτήριο είτε για χτένισμα, είτε για βάψιμο, να ζητάς πάντα από τον κομμωτή σου να κόβει λίγο τις άκρες των μαλλιών σου. Αυτό θα τα βοηθήσει ν’ αναπνέουν καλύτερα και φυσικά θα τους δώσει τη δυνατότητα να μακρύνουν πιο γρήγορα.

2.Κάνε θεραπείες κάθε εβδομάδα

Οι hair stylist συμφωνούν ότι μια εβδομαδιαία θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης, επιβάλλεται για όλους τους τύπους μαλλιών προκειμένου να δείχνουν πιο λαμπερά και υγιή.

3.Βαθύς καθαρισμός

Ο καθαρισμός είναι το θεμέλιο κάθε φροντίδας των μαλλιών και πρέπει να ξεκινήσει προτού χρησιμοποιήσεις το αφρόλουτρο για το σώμα σου. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήσεις το σαμπουάν για 10 λεπτά στα μαλλιά σου και μετά να το ξεβγάλεις, προκειμένου να εισχωρήσει τόσο στην τρίχα όσο και στο δέρμα και να αφαιρέσει όλα τα λίπη και τα υπολείμματα από τα προϊόντα styling. Μην ξεχνάς ποτέ το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής: τονώνει τους θύλακες των τριχών, γεγονός που προάγει την ανάπτυξή τους.

4.Πρόσεξε τη διατροφή σου

Το να τρως υγιεινά βοηθά και τα μαλλιά σου! Η βιταμίνη Β και τα ωμέγα-3 συνδέονται με τα πιο υγιή και μακριά μαλλιά. Βάλε στη διατροφή σου τα στρείδια, τα μύδια, τα φασόλια και τα αυγά για πρωτεΐνες, πιπεριές και σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά για τη βιταμίνη C. Ο άγριος σολομός είναι πολύτιμος για τα ωμέγα-3 λίπη που έχει.

5.Να κοιμάσαι σε μεταξένια μαξιλαροθήκη.

Μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη θα απορροφήσει όλη την υγρασία από τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Γι’ αυτό προτίμησε να κοιμάσαι σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, η οποία θα επιτρέψει στα μαλλιά σου να διατηρήσουν την υγρασία τους και θ’ αποφύγεις την αφυδάτωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS