BEAUTYΒιταμίνη C: Ένας πολύτιμος σύμμαχος για λαμπερή νεανική επιδερμίδα

Βιταμίνη C: Ένας πολύτιμος σύμμαχος για λαμπερή νεανική επιδερμίδα

Η βιταμίνη C είναι ένα ενεργό συστατικό που ξεχωρίζει από τη λίστα εκείνων που συναντάμε πιο συχνά στα καλλυντικά προϊόντα.

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή βιταμίνη στον τομέα της φροντίδας της επιδερμίδας τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει σπουδαίες ευεργετικές ιδιότητες: Προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία, απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και περιορίζει τη φλεγμονή. Επιπλέον, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης απαλύνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επανόρθωσης.

Όταν δε συνδυαστεί με τη βιταμίνη Ε σε αντηλιακά προϊόντα, έχει αποδειχτεί ότι ενδυναμώνει την αντηλιακή προστασία. Επιπρόσθετα η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης C έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλούν οι ακτίνες UV, ενώ παράλληλα επανορθώνει ήδη υπάρχουσες βλάβες φωτογήρανσης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην καθαρή της μορφή η βιταμίνη C αναφέρεται στη λίστα των συστατικών και ως ασκορβικό οξύ ή L-ασκορβικό οξύ. Στα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα ωστόσο βρίσκεται με τη μορφή των συνθετικών παραγώγων της. Επειδή πρόκειται για μια ασταθή βιταμίνη, γεγονός που την κάνει ευαίσθητη στο φως, τη ζέστη, τον αέρα, το νερό και ευεπίφορη στην οξείδωση, είναι πολύ σημαντικό να επιβεβαιώνεις ότι το προϊόν που πρόκειται να αγοράσεις περιέχει βιταμίνη C σε σταθεροποιημένη μορφή και βρίσκεται σε αεροστεγή και αδιαφανή συσκευασία.

4 προϊόντα ομορφιάς με Βιταμίν C στη σύνθεσή τους:

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS