CELEBRITIESΟι σταρ που δεν κατάφεραν να τελειώσουν το σχολείο

Οι σταρ που δεν κατάφεραν να τελειώσουν το σχολείο

Τι κι αν έμειναν μετεξεταστέοι, τι κι αν δεν ολοκλήρωσαν ποτέ τα σχολεία όπου φοιτούσαν -λόγω δυσκολιών και ανατροπών της καθημερινότητάς τους, κυρίως- η ζωή επιφύλασσε άλλη μοίρα σ’ αυτούς τους σταρ αφού, ο καθένας στον τομέα του, ξεχώρισε κι έγινε στη ζωή του μοναδικός.

Από τον Αλέξανδρο Πρίφτη

Drew Barrymore
Η πασίγνωστη ηθοποιός έγινε γνωστή πριν καν μάθει να διαβάζει καλά-καλά, αφού, από πολύ μικρή ηλικία, συμμετείχε στην ταινία «Ε.Τ. ο Εξωγήινος» σε έναν ρόλο που την ανέδειξε ως ηθοποιό. Αναμενόμενο ήταν, λοιπόν, να την απορροφήσει ο τρόπος ζωής του Hollywood και οι αυξανόμενες επαγγελματικές της υποχρεώσεις, αφού η μία πρόταση διαδεχόταν την άλλη. Στα 13 της μπήκε για πρώτη φορά σε κλινική αποτοξίνωσης για τα ναρκωτικά, από τα οποία είχε εθιστεί κι έπειτα πήρε την απόφαση να παρατήσει το σχολείο.

 

Simon Cowell
Και μόνο το όνομά του προκαλεί ρίγος στους παίκτες των talent shows της Αμερικής. Έχει τη φήμη του «κακού», του «ανάποδου», του «σκληρού». Κι έχουν δίκιο. O Simon Cowel δεν χαρίζεται σε κανέναν. Έτσι ήταν από μικρό παιδί. Άφησε τις σπουδές του, όσο ήταν στο λύκειο, ενώ σε ηλικία 16 ετών, είχε ήδη αλλάξει 16 (!) σχολεία -ένα ή δύο μέσα σε κάθε χρόνο- λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς». Το 1979, έπιασε την πρώτη του δουλειά ως γραμματέας αλληλογραφίας στην εταιρία EMI Music Publishing. Από τότε ξεκίνησε και η καριέρα του στη μουσική, αλλά και στην τηλεόραση, κι έτσι έγινε ο μεγαλύτερος σταρ των κριτικών επιτροπών.

 

Robert Downey Jr
Ο Iron Man ήταν εντελώς «τούβλο στο σχολείο» (όπως, άλλωστε, αυτοχαρακτηρίστηκε), το οποίο και σιχαινόταν. Ήταν, επίσης, το «πειραχτήρι» και ο καπετάν φασαρίας της τάξης. Έπασχε, ωστόσο, όπως έχει πει σε συνεντεύξεις του, από διάσπαση προσοχής και ουδέποτε κατάφερε να κάνει focus στα μαθήματά του. Ποτέ δεν πρόσεχε στην παράδοση, ενώ έκανε συνεχώς φάρσες στους καθηγητές του. Ο πατέρας του αναγκάστηκε να του πει ότι, είτε θα πηγαίνει σχολείο κάθε μέρα είτε θα πρέπει να δουλέψει. Τελικά, ο Robert επέλεξε τη βιοπάλη, κι έτσι, σε ηλικία 15 ετών, έπιασε δουλειά σε αποθήκη υλικών οικοδομής. Και δεν του βγήκε σε κακό, αφού έβγαζε τα δικά του χρήματα κι έπειτα, εντελώς τυχαία όπως παραδέχτηκε, πήγε σε οντισιόν, για να ξεκινήσει έτσι τη λαμπρή του καριέρα.

 

Jim Carrey
O πασίγνωστος κωμικός παράτησε το σχολείο του σε ηλικία 16 ετών, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η οικογένειά του αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα. Η μητέρα του, όπως είπε σε συνεντεύξεις του, έπασχε από μία σπάνια και σοβαρή ασθένεια, ενώ ο πατέρας του έμεινε άνεργος, για πολλά χρόνια. Η καθημερινή φροντίδα που χρειαζόταν εκείνη, ήταν τροχοπέδη για το σχολείο του, αφού δεν υπήρχε κανείς άλλος, εκτός από τον ίδιο, για να τη φροντίσει. Αποφάσισε να γίνει κωμικός, τις στιγμές που έκανε τη μητέρα του να γελά, όσο εκείνη υπέφερε από τους πόνους της ασθένειας, ώστε να την κάνει να ξεχαστεί – κι αυτό ήταν που, τελικά, τον οδήγησε στη μεγάλη καριέρα του που ακολούθησε.

 

Cameron Diaz
Πριν γίνει ηθοποιός, ήταν επιτυχημένο μοντέλο. Και πριν γίνει μοντέλο ήταν μία απόλυτα αποτυχημένη μαθήτρια. Η Cameron, άφησε το σχολείο στα 16 της χρόνια για να ακολουθήσει καριέρα στο modeling. Σήμερα, δηλώνει πως της λείπει ώρες-ώρες η ανεμελιά του σχολείου της, αν και δεν πρόσεχε ποτέ στο μάθημα, ενώ το μόνο που την απασχολούσε ήταν να βρει και να αγοράσει μαριχουάνα. Πολλές φορές, μάλιστα, την είχαν αποβάλει από το σχολείο, εξ’ αιτίας της βλαβερής αυτής συνήθειας, αν και, όπως έχει πει κατά καιρούς, εκείνη ήταν ανεπίδεκτη μαθήσεως και έκανε ό,τι της κατέβαινε στο κεφάλι.

 

Johnny Depp
Σε ηλικία 15 ετών, ο αγαπημένος Jack Sparow, πήρε την απόφαση να γίνει ροκ σταρ: ήθελε να τραγουδάει με ροκ μπάντες, στους δρόμους της Καλιφόρνιας. Όμως, προηγουμένως έπρεπε να εγκαταλείψει το σχολείο του, κάτι που έκανε απλά σε μία μέρα: ξεκινώντας για το σχολείο του, αποφάσισε ότι δεν θα πήγαινε τελικά εκεί, αλλά στην πρόβα της μπάντας του. Πήγε και δεν επέστρεψε ποτέ! Φυσικά, έγινε μεγάλος σταρ, αν και όχι ακριβώς σε αυτό που ονειρεύτηκε. «Αισθανόμουν αποξενωμένος και παρεξηγημένος στο σχολείο από κάποια παιδιά και έναν συγκεκριμένο δάσκαλο, του οποίου του άρεσε να με πειράζει. Αυτό με θύμωνε και με έκανε να αμύνομαι – αισθανόμουν ότι ήθελα να κάνω τα πάντα για να ξεφύγω από αυτό το συναίσθημα», είχε δηλώσει.

 

Eminem
Η κόρη του διεθνούς φήμης ράπερ, Eminem, η Hailee, αποφοίτησε με άριστα στο λύκειο, όμως, ο μπαμπάς της δεν κατάφερε ποτέ να τελειώσει το σχολείο. Τρεις χρονιές έμενε μετεξεταστέος στην Γ’ Λυκείου και, στο τέλος, αποφάσισε να το εγκαταλείψει. Εν τω μεταξύ είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά, τις ουσίες και το αλκοόλ, πράγματα που δεν τον βοηθούσαν να ξυπνάει το πρωί και να είναι συνεπής στις μαθητικές του υποχρεώσεις. Σε συνέντευξή του είπε πως το μετάνιωσε, ενώ έδωσε το καλό παράδειγμα στα παιδιά να συνεχίζουν στις σπουδές τους και να μην ακολουθήσουν τα βήματά του.

 

Πάνος Καλλίδης
Τι κι αν ξεσηκώνει το κοινό με τα σουξέ του, τι κι αν του πετούν στοίβες τα γαρύφαλλα όπου εμφανίζεται, ο Πάνος δεν ήταν και τόσο δημοφιλής στο σχολείο του. Ούτε ξεχώριζε για τους επαίνους και τις άριστες επιδόσεις του. Το αντίθετο μάλιστα: ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής παραδέχτηκε δημόσια πως πήγε μόνο μέχρι το δημοτικό, γιατί «δεν έπαιρνα τα γράμματα, δεν μου άρεσαν», όπως αποκάλυψε. Δεν ολοκλήρωσε ποτέ το γυμνάσιο, αλλά ούτε και το λύκειο. «Τώρα δεν υπάρχει λόγος να ολοκληρώσω τις σπουδές μου, εμένα πια ο στόχος μου είναι να μιλάω στις ψυχές των ακροατών. Το μόνο κακό είναι ότι δεν έμαθα αγγλικά. Πάω σε συναυλίες στο εξωτερικό και δεν μπορώ να ζητήσω ούτε έναν καφέ, ούτε ένα νερό».

 

Τάμτα
Μέχρι τη Β’ γυμνασίου φοίτησε η Τάμτα και μετά, οι οικογενειακές υποχρεώσεις και η μουσική πήραν την πρώτη θέση στη ζωή της. Η Γεωργιανή ποπ σταρ, που αγαπήθηκε αργότερα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, δεν είχε εύκολη ζωή, όπως κατά καιρούς έχει παραδεχτεί σε συνεντεύξεις της, αφού, στα 14 της κλέφτηκε, παντρεύτηκε και γέννησε -ανήλικη ακόμη- την κόρη της, Άννι. Οι αντιδράσεις της μητέρας της ήταν έντονες, όμως, η απόφασή της να παντρευτεί και να κάνει παιδί σε τόσο μικρή ηλικία δεν τη βοήθησε, τελικά, να ολοκληρώσει το σχολείο της. Χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα, το παράτησε και αφοσιώθηκε στη νεογέννητη τότε κόρη της.

 

Νίκος Οικονομόπουλος
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Πρωινό mou» του Mega, με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά, το 2011, ο Νίκος Οικονομόπουλος είχε αποκαλύψει πως δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο. «Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα. Ο πατέρας μου είχε ψαράδικο και όλοι στην οικογένεια ασχολιόντουσαν -πάππου προς πάππου- με αυτή τη δουλειά. Εκεί δούλευα κι εγώ. Ξέρω μόνο να τραγουδάω και να πουλάω ψάρια. Να ξύνω, να καθαρίζω. Δεν ντράπηκα ποτέ γι’ αυτή τη δουλειά. Πήγα στο γυμνάσιο και σταμάτησα εκεί. Το τελείωσα. Λύκειο δεν πήγα, δεν ήμουν καλός μαθητής κι όλο έμενα από απουσίες. Τις δύο πρώτες ώρες έπινα τον καφέ μου και τις άλλες δύο, κοιμόμουν. Πήγαινα στο τέλος της ημέρας. Μόνο στη γυμναστική ήμουν καλός. Μόνο αθλητικά διαβάζω, τίποτε άλλο».

 

Δημήτρης Σταρόβας
Τον γνωρίσαμε, οι περισσότεροι, μέσα από τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλου. Έκτοτε η καριέρα του εκτινάχθηκε κι έγινε ένας εκ των κορυφαίων ηθοποιών της Ελλάδας. Μία χρονιά πριν ολοκληρώσει το λύκειο, ωστόσο, ο Δημήτρης Σταρόβας άφησε για πάντα το σχολείο του. «Άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική από πολύ μικρός. Στα 16-17 ήμουν ήδη επαγγελματίας. Δεν σπούδασα τίποτα. Το γυμνάσιο ήταν τότε εξατάξιο και το παράτησα στην πέμπτη τάξη. Ήμουν λίγο άγριο παιδί. Δεν μου άρεσε κιόλας», παραδέχτηκε σε συνεντεύξεις του.

 

Γιώργος Μαυρίδης
Ο γνωστός κυρίως από τις φιλανθρωπίες του παρουσιαστής, είναι από εκείνους που ναι μεν παράτησαν το σχολείο τους στη μέση, αφού δεν πήρε ποτέ το απολυτήριο του λυκείου, όμως, πάτησε γερά στα πόδια του στη συνέχεια της ζωής του και τα κατάφερε. Ο παρουσιαστής έχει μιλήσει πολλές φορές για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια: ο πατέρας του μπαινόβγαινε στη φυλακή και η μητέρα του εργαζόταν σκληρά για να καταφέρει να τον μεγαλώσει. Το περιβάλλον όπου ζούσε δεν ήταν το καλύτερο και, δεδομένων των συνθηκών, δεν μπορούσε να διαβάζει. «Με θυμάμαι να κοιμάμαι στα θρανία», είχε πει. Παράλληλα, έπρεπε κι ο ίδιος να πιάσει μία δουλειά για να προσφέρει στο σπίτι, κι έτσι πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τα όνειρά του για το απολυτήριο του λυκείου.

 

Έλενα Παπαρίζου
Η Έλενα Παπαρίζου γεννήθηκε για να τραγουδά. Και διακρίθηκε. Σήμερα, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της κλείνοντας 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο, όμως, όταν ήταν στην εφηβεία, έπρεπε να αφήσει κάτι για να αφοσιωθεί εκεί που ήθελε: το σχολείο της. «Δούλευα από τα 17 μου -στην Α’ Λυκείου ξεκίνησε η καριέρα μου- μετά το τέλος και της Β’ Λυκείου άρχισα να ταξιδεύω, κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν φοίτησα ποτέ στην τρίτη τάξη του Λυκείου. Έτσι τα έφερε η ζωή, αλλά προχώρησα», ανέφερε η τραγουδίστρια σε συνέντευξή της.

 

Γιάννης Πλούταρχος
Προτού γίνει ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους τραγουδιστές, ήταν ένας κομμωτής που δούλευε στην Πάτρα. Η Ρούλα Κορομηλά ήταν εκείνη που τον ανακάλυψε και τον ανέδειξε. Ο Γιάννης, μέχρι τότε, ήξερε τι ήθελε να κάνει στη ζωή του, ποιο ήταν το μεγάλο του πάθος, αλλά δεν το τολμούσε. Η οικονομική κατάσταση του σπιτιού του ήταν τέτοια που τον έκανε να ξεκινήσει να δουλεύει από πολύ νωρίς, και το σχολείο μέχρι τότε τού ήταν «εμπόδιο». «Δεν τα πήγαινα καλά στο σχολείο. Είχα και μιας μορφής δυσλεξία, οπότε δεν τα έπαιρνα εύκολα τα γράμματα. Οι δικοί μου με πήγαν σε ένα τεχνικό λύκειο, για να γίνω μάστορας. Δεν μπόρεσα να προχωρήσω, δεν διάβαζα και τα παράτησα. Τελικά, έγινα κομμωτής. Κι έπειτα τραγουδιστής, τον βρήκα τον δρόμο μου», είπε σε συνέντευξή του ο γνωστός καλλιτέχνης.

 

Ρούλα Ρέβη
Είναι από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες φωτογράφους στην Ελλάδα. Η Ρούλα Ρέβη είναι εκείνη η οποία έχει γίνει «απαραίτητη» πια σε κάθε photo shooting της Ζέτας Μακρυπούλια, της Ελένης Μενεγάκη, του συζύγου της φυσικά, Αποστόλη Τότσικα, και πολλών ακόμη stars μεγάλου βεληνεκούς. Κι όμως, όπως παραδέχτηκε η καταξιωμένη φωτογράφος, πέρσι, σε συνέντευξή της, στην Ελεονώρα Μελέτη, δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο: «Πέρασα δύσκολη εφηβεία. Κάποια στιγμή “τρελάθηκα”. Στο σπίτι γινόταν χαμός, είχε ένταση. Δεν γυρνούσα σε ένα ήρεμο σπίτι. Κάποια μέρα μού την έδωσε. Θυμάμαι το κλικ που έγινε στο κεφάλι μου. Έκανα πολλές τρέλες. Έκανα συνεχώς τα αντίθετα πράγματα που μου έλεγαν. Όταν πήγαινα το πρωί στο σχολείο μου -στη δευτέρα λυκείου φοιτούσα τότε- το κοιτούσα κι έφευγα, πήγαινα για καφέ. Το σχολείο δεν το τελείωσα, το λέω αυτό για πρώτη φορά. Ήμουν καλή στο σχολείο. Είχα εκείνη τη χρονιά και δύο καθηγήτριες που με πίεζαν, στράβωσα μαζί τους κι αυτός ήταν κι ένας ακόμη λόγος για να μην πηγαίνω. Αργότερα, τον θυμό μου τον έκανα ενέργεια. Είχα ως παιδί ενέργεια. Ήμουν δημοφιλής, αλλά εγώ ζούσα ένα δράμα, δεν ήθελα κανέναν. Μετάνιωσα που δεν τελείωσα το σχολείο. Δεν θεωρώ ότι θα είχα σπουδάσει κάτι άλλο, δεν είχαν και τη δυνατότητα οι γονείς μου. Έχω σκεφτεί να γυρίσω στο σχολείο, ίσως το κάνω κάποια στιγμή».

 

Γιάννης Μποσταντζόγλου
Ο ηθοποιός, που έχει ξεχωρίσει κυρίως μέσα από τις σειρές του Αλέξανδρου Ρήγα, όπως «Το κόκκινο δωμάτιο», «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη» και «Δυο ξένοι», παράτησε το σχολείο του κι έκανε άλλες δουλειές. Ο ίδιος το χαρακτηρίζει «λάθος», όμως, από μικρός εργαζόταν, ενίσχυε οικονομικά το σπίτι και την οικογένειά του, αλλά στερήθηκε τη γνώση. «Έχω κάνει πολλά λάθη, καλό είναι να τα αναγνωρίζεις κάποια στιγμή. Κι εγώ τα αναγνωρίζω Έχω μείνει δύο χρονιές στο σχολείο, δεν τέλειωσα. Ήμουν βλάκας, θα ήθελα να ήμουν καλός μαθητής. Όχι για να αποδείξω κάτι, αλλά για να προχωρήσω ο ίδιος. Είχα αρχίσει πέντε γλώσσες, δεν έμαθα καμία. Μεγάλα λάθη», είπε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS