HomeTALK OF THE TOWNJUICYΣυγκινεί ο Χρήστος Μάστορας: «Δεν μπορούσαμε να βρούμε την ταυτότητα μας»

Συγκινεί ο Χρήστος Μάστορας: «Δεν μπορούσαμε να βρούμε την ταυτότητα μας»

Όσα είπε ο Χρήστος Μάστορας στο Ενώπιος Ενωπίω του ΑΝΤ1.

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου βρέθηκε ο Χρήστος Μάστορας τη νύχτα της Πέμπτης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» στον ΑΝΤ1. Μέσα σε όλα, ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, την Βόρειο Ήπειρο από όπου και κατάγεται καθώς και τον ερχομό στην ηλικία των τρεισήμισι χρόνων στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Ξεσπά ο Χρήστος Μάστορας: «Είμαστε Έλληνες και όχι Νοτιοαλβανοί»

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Μάστορας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «προσωπικά δεν βίωσα τον ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες. «Τα αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες». Σιγά σιγά όμως καλλιεργήθηκε στα μίντια ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς που είχαν μόλις έρθει στην Ελλάδα. Κάποια ίσως να ήταν όντως εγκληματίες, κάποιοι είχαν βγει από τις φυλακές αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν και Αλβανοί οικογενειάρχες που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και Βορειοηπειρώτες».

«Οι Αλβανοί φοβόντουσαν να πουν ότι είναι Αλβανοί και χρησιμοποιούσαν τη λέξη Βορειοπειρώτες για να ενσωματωθούν. Δεν ήταν δικό τους λάθος. Και έτσι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα. Την δική μας εθνική συνείδηση».

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.
Εγγραφή στο Newsletter

Δείτε Επίσης

Like Recommends