CELEBRITIESMUSICEurovision: Η νίκη της Σουηδίας, το 4αρι της Ελλάδας στην Κύπρο και...

Eurovision: Η νίκη της Σουηδίας, το 4αρι της Ελλάδας στην Κύπρο και η πρώτη αντίδραση του Andrew

Σφοδρές αντιδράσεις για το 4αρι της Ελλάδας στην Κύπρο, που την άφησε εκτός πρώτης 10αδας!

Η Loreen με το τραγούδι «Tattoo» αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας με την Σουηδία να έχει καταφέρει να φέρει την χώρα της στην κορυφή. Πρόκειται για την έβδομη φορά που η Σουηδία κερδίζει!

Κάπως έτσι έγινε η Λορίν έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει δύο φορές τον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό! Φυσικά φέτος δεν είχε κάποια ανατροπή όσον αφορά τον μεγάλο νικητή, αφού εξ αρχής ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη και τελικά, συγκέντρωσε συνολικά 340 βαθμούς από τις κριτικές επιτροπές των 37 χωρών.

Το παράξενο πάντως είναι ότι κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια χωρίς να πάρει ούτε ένα 12άρι από το κοινό, σε αντίθεση με τον 29χρονο Φινλανδό Käärijä που πήρε 18 12άρια από το κοινό!

Αντιδράσεις με το 4αρι της Ελλάδας στην Κύπρο

Σφοδρές αντιδράσεις και πολλά ερωτήματα ξεσήκωσε το τεσσάρι που έλαβε η Κύπρος από την Ελλάδα στη Eurovision, ενώ την ίδια στιγμή έδωσε το κρίσιμο 12άρι στο Βέλγιο και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν αμέτρητα «γιατί».

Ο Andrew Lambrou ξεσήκωσε τη σκηνή του Λίβερουλ αρένα, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και με την άκρως εντυπωσιακή εμφάνισή του με το τραγούδι «Break A Broken Heart» έλαβε συνολικά 126 βαθμούς από κριτικές επιτροπές και κοινό έτσι πήρε την 12η θέση!

Ο νεαρός τραγουδιστής κατάφερε να πείσει το κοινό της Ελλάδας που του έδωσε 12αρι, ωστόσο μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το 4αρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή στην κυπριακή συμμετοχή.

Μάλιστα, αν η Ελλάδα έδινε το 12αρι στην Κύπρο ο Andrew θα τερμάτιζε στην πρώτη δεκάδα με πολλούς να υποστηρίζουν ότι η Κύπρος βρέθηκε εκτός δεκάδας εξαιτίας της Ελλάδας.

Αυτό λοιπόν το 4αρι της ελληνικής επιτροπής, πολλοί το χαρακτήρισαν ως μια αψυχολόγητη κίνηση και κάπως έτσι αυτό προκάλεσε μια «εθνική κατακραυγή»

Φώτης Σεργουλόπουλος για το 4αρι της Ελλάδας στην Κύπρο:

Την ώρα που όλοι αναζητάμε μία απάντηση για το 4αρι που δόθησε στην Κύπρο, ο Φώτης Σεργουλόπουλος ο οποίος ήταν υπεύθυνος για να ανακοινώσει τις βαθμολογίες της Ελλάδας, πήρε θέση θέλοντας να ξεκαθαρίσει τι συνέβη με τη βαθμολογία.

«Εγώ το 12αρι μου θα το έδινα ίσως στη Φινλανδία. Μου άρεσε πολύ αυτός και έτσι όπως τον είδα αλλά… τι σημασία έχει; Λοιπόν, να τα πούμε τα πράγματα γιατί ο κόσμος έχει αρχίσει και θυμώνει και φωνάζει. Μπορεί να έχεις εμπειρία αλλά η Eurovision δεν είναι χειρουργική να μάθεις να ανοίγεις έναν άνθρωπο και να τον σώζεις. Η Eurovision είναι ένα πράγμα μουσικό το οποίο ο καθένας καταθέτει την γνώμη του. Δεν είναι ούτε να είσαι ειδήμων ούτε τέλος πάντων να έχεις διανύσει χιλιόμετρα στην Eurovision», είπε αρχικά ο γνωστός παρουσιαστής.

«Έχει γίνει λόγος για το 4αρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή στην Κύπρο και όχι άδικα. Γιατί με την Κύπρο έχουμε πάντοτε μια πολύ καλή σχέση και αλληλοψηφιζόμαστε και πολλές φορές αλληλοψηφιζόμαστε με αποτέλεσμα να μας γιουχάρουν τα στάδια. Δεν ξέρω τι άξιζε και τι δεν άξιζε. Πάντως η σχέση μας με την Κύπρο είναι αδιαμφισβήτητη, όπως όλες οι σχέσεις, και δεν κρέμονται οι σχέσεις δύο χωρών από μία ψηφοφορία σε μια επιτροπή», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θέλω να πω, επειδή ανακατεύτηκε το όνομα μου, εγώ δεν ήμουν στην επιτροπή και το τονίζω ότι δεν συμμετείχα σε αυτή την επιτροπή. Συμμετείχα στην επιτροπή πριν από δύο χρόνια. Φέτος δεν συμμετείχα και το επαναλαμβάνω, δεν είχα καμία σχέση με τις ψήφους που έδωσε η επιτροπή και θέλω να τονίσω ότι η επιτροπή ψήφισε μία μέρα πριν, την Παρασκευή στη γενική δοκιμή».

«Αυτή η επιτροπή, λοιπόν, είναι μέσα σε ένα δωμάτιο και ο καθένας ψηφίζει κυρίως με σειρά προτεραιότητας που θέλει τα τραγούδια. Δεν ψηφίζει με 12αρια. Αυτές οι ψήφοι αργότερα συμψηφίζονται και βγαίνει το δωδεκάρι. Είναι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με το ραδιόφωνο, με πάρα πολλά χρόνια εμπειρίας και είναι ανεξάρτητοι από την ΕΡΤ, δεν είναι η επιτροπή της ΕΡΤ, έτσι πίστευαν, έτσι ψήφισαν. Κανένα από αυτά τα ονόματα, εκτός από τον Νίκο Νικολακόπουλο, δεν είχε σχέση με την ΕΡΤ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Πρώτη αντίδραση του Andrew μετά τον τελικό

Όσον αφορά την πρώτη αντίδραση του φετινού μας εκπροσώπου της Κύπρου Andrew Lambrou, δεν θέλησε να δώσει σημασία στα παρασκηνιακά με τις βαθμολογίες και αρκέστηκε να ευχαριστήσει και μέσα από αναρτήσεις του τον κόσμο και να περιγράψει το πόσο όμορφα βίωσε τον μεγαλύτερο μουσικό θεσμό, αλλά και στις πρώτες του δηλώσεις σε κάμερες.

«Είμαι τόσο συγκινημένος. Προσπαθώ να βρω λόγια αυτή τη στιγμή, αλλά θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν. Τους ανθρώπους της Κύπρου, της Ελλάδας, της Αυστραλίας… σε όλο τον κόσμο. Είναι υπέροχο να βρίσκεσαι εδώ, το αγαπώ, είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι μέρος όλου αυτού και θα χαμογελώ για πάντα. Είμαι ευγνώμων για οποιοδήποτε βαθμό και θέλω να πω στους Έλληνες και τους Αυστραλούς ότι νιώθω την αγάπη και την υποστήριξή σας και για μένα αυτό είναι τα πάντα. Σας αγαπώ τόσο πολύ και σας το ανταποδίδω», είπε μεταξύ άλλων.

Η πρώτη πεντάδα

Μετά τη Σουηδία στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Φινλανδία με 526 βαθμούς, στην τρίτη το Ισραήλ με 362 βαθμούς και την εντυπωσιακή Noa Kirel που ξεσήκωσε το στάδιο με τον χορό της, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν η Ιταλία που τερμάτισε τέταρτη και η Νορβηγία που βγήκε πέμπτη με 350 και 268 βαθμούς αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS