HomeTALK OF THE TOWNJUICYΜαρία Χατζηστεφανή: Το προϊόν που εκτόξευσε την εταιρία της - «Μέσα σε 48 ώρες όλη η αγορά μιλούσε για αυτό»

Μαρία Χατζηστεφανή: Το προϊόν που εκτόξευσε την εταιρία της – «Μέσα σε 48 ώρες όλη η αγορά μιλούσε για αυτό»

Η Μαρία Χατζηστεφάνη, η δυναμική επιχειρηματίας πίσω από το διεθνές beauty brand Rodial και επενδύτρια στο Dragons’ Den Greece, παραχώρησε συνέντευξη στον Γιάννη Χατζηγεωργίου για το περιοδικό Tv Mania. Η ίδια μίλησε για την πορεία της στο επιχειρήν αποκαλύπτοντας ποιο ήταν το προϊόν που εκτόξευσε την εταιρία της.

Ποια ήταν η στιγμή εκείνη που εκτόξευσε την εταιρεία σας;

Όταν βγάλαμε το προϊόν Snake Serum, το πρώτο serum της Rodial για το πρόσωπο, αφού μέχρι τότε εξειδικευόμασταν σε προϊόντα σώματος. Θυμάμαι, είχε έρθει το πρώτο δείγμα από το εργαστήριο, βάλαμε κάποιο design, κι ήταν ένα άσπρο μπουκάλι που έλεγε επάνω «antiagent serum», όπως και πολλά άλλα που ήδη κυκλοφορούσαν. Και σκεφτόμουν: «Πώς θα ανταγωνιστούμε όλες αυτές τις μεγάλες εταιρείες; Θα “χαθεί” αυτό το προϊόν!». Παρατηρώντας, λοιπόν, τα συστατικά, ένα από αυτά ήταν ένα πεπτίδιο που κάνει ακριβώς το ίδιο όπως όταν σε δαγκώνει ένα φίδι, το οποίο παραλύει τους μύες – μια ιδέα σαν εναλλακτική του μπότοξ, η οποία μειώνει τις ρυτίδες. Κι είπα: «Ας το ονομάσουμε snake serum!» – ήταν, ομολογουμένως, ένα πολύ μεγάλο ρίσκο το να ονομάσουμε έτσι το προϊόν κι ήταν πολύ πιθανό να εξελισσόταν όλο αυτό σε μια παταγώδη αποτυχία. Αλλά πήρα, ξανά, το ρίσκο! Το βάλαμε σε μία μαύρη συσκευασία, όπως είναι η κόμπρα, κάναμε και κάποιες φωτογραφίσεις και videos με φίδια τα οποία έγιναν viral, και στείλαμε τα δελτία τύπου – πρώτη το έβαλε η Daily Mail, αμέσως μετά πήγε η διαφήμιση στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία, και μέσα σε 48 ώρες όλη η αγορά μιλούσε για το snake serum. Κι έτσι, από εκεί που πουλούσαμε 20-100 κομμάτια τη βδομάδα, ξαφνικά είχαμε 10 χιλιάδες παραγγελίες μέσα σε μία βδομάδα – δεν είχαμε καν το στοκ γι’ αυτές! Οπότε αυτό το προϊόν κι αυτή η πρώτη επιτυχία -η οποία δεν έγινε αμέσως, αλλά έπειτα από πέντε χρόνια δημιουργίας της Rodial– με έκανε να σκεφτώ ότι αν βρεις το σωστό προϊόν, κάνεις το σωστό marketing και είσαι στη σωστή στιγμή αυτού που ψάχνει ο καταναλωτής και τα media, τότε μπορείς να πετύχεις.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.
Εγγραφή στο Newsletter

Δείτε Επίσης

Like Recommends