Α. Γιόρτσιος: Μπορεί να μη γερνώ, αλλά μεγάλωσα αρκετά για να παίρνω τις αποφάσεις μου

Α. Γιόρτσιος: Μπορεί να μη γερνώ, αλλά μεγάλωσα αρκετά για να παίρνω τις αποφάσεις μου

Α. Γιόρτσιος: Μπορεί να μη γερνώ, αλλά μεγάλωσα αρκετά για να παίρνω τις αποφάσεις μου

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής της απογευματινής εκπομπής του ΡΙΚ, «Happy Hour», Ανδρέας Γιόρτσιος μιλά στο ΤV Mania και στον Κωνσταντίνο Χάμπαλη για την απόφαση του να ασχοληθεί με το απογευματικό.

Τι απαντάς σε όλους αυτούς που χαρακτήρισαν παρακινδυνευμένη την απόφασή σου να ασχοληθείς με το απογευματινό;
Ότι μπορεί να μη γερνώ, αλλά μεγάλωσα αρκετά για να μπορώ να λαμβάνω αποφάσεις για τον εαυτό και την καριέρα μου.

Σε στεναχώρησε το γεγονός ότι κάποιοι προσπάθησαν να σε αποτρέψουν να κάνεις την εκπομπή;
Όπως βλέπεις δεν τα κατάφεραν. Ακούω το τι λέγεται, συζητώ, διαβάζω το τι γράφεται, αλλά πάντα σε ό,τι αφορούσε τα επαγγελματικά μου εγώ αποφασίζω για μένα.

Ο επιμένων νικά, Ανδρέα; Σε ρωτώ γιατί σε πρόσφατη συνέντευξή σου στο Down Town είπες ότι υπήρξαν στιγμές που ένιωσες ότι τελείωσε η πορεία σου στην τηλεόραση.
Ναι, το είχα νιώσει αυτό όταν όλες οι πόρτες που είχα χτυπήσει ήταν ερμητικά κλειστές. Κανείς δεν έδειξε να πιστεύει σε μένα και τις όποιες ικανότητές μου. Είτε στον τομέα στον οποίο καθιερώθηκα είτε σε διαφορετικό. Πίστευα και πιστεύω πολύ στον εαυτό μου, ξέρω τι μπορώ να κάνω και τι όχι κι ένιωθα ότι όλη αυτή η ενέργεια και η δημιουργική διάθεση δεν μπορούσε να διοχετευθεί κάπου. Είναι επίσης αλήθεια ότι μετά από αλλεπάλληλες ανεπιτυχείς προσπάθειες είχα δώσει διορία στον εαυτό μου ότι αν δεν γινόταν κάτι φέτος θα έπρεπε να σκεφτώ πού θα διοχέτευα αυτή την ενέργεια.

Είσαι εξαρτημένος από την τηλεόραση;
Πέρασα το στάδιο της τηλεοπτικής απεξάρτησης τέσσερις φορές. Δεν νομίζω άλλος να έμεινε εκτός τηλεόρασης τόσες φορές και να επέστρεψε ξανά. Δεν είναι θέμα εξάρτησης. Αυτή είναι η δουλειά μου. Αυτό σπούδασα κι αυτό ξέρω να κάνω και νομίζω ότι το κάνω καλά. Αν ήμουν εξαρτημένος, δεν θα έμενα εκτός. Όπως είπα προηγουμένως βρήκα πόρτες κλειστές τα τελευταία χρόνια, αλλά για τις προτάσεις που έκανα εγώ και για τις εκπομπές που ήθελα να κάνω.

Τι θα σε κρατούσε μακριά της;
Ό,τι με κράτησε όλες τις προηγούμενες φορές. Ο κορεσμός, ο περιορισμός στο να κάνω αυτό που ξέρω όπως ξέρω να το κάνω, η μη τήρηση συμφωνηθέντων ή η αδικία εις βάρος μου.

Θεωρείς ότι με την απογευματινή εκπομπή ολοκληρώνεται ο κύκλος σου στην παρουσίαση ή πιστεύεις ότι ένα βραδινό σόου θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα;
Η πρώτη πρόταση που έφτασε σχεδόν ως το στάδιο της υλοποίησης πριν 7 χρόνια αφορούσε βραδινό σόου. Αλλά νομίζω είναι πρόωρο να μιλάμε για ολοκλήρωση αυτού του κύκλου μετά από 3 μήνες στον αέρα. Άσε να ολοκληρωθεί η σεζόν στις 30 Ιουνίου κι εδώ είμαστε να τα πούμε ξανά.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *