Αδέρφια 3 και 6 ετών αφορούν τα δύο πρώτα κρούσματα ιλαράς στην Κύπρο

Αδέρφια 3 και 6 ετών αφορούν τα δύο πρώτα κρούσματα ιλαράς στην Κύπρο

Αδέρφια 3 και 6 ετών αφορούν τα δύο πρώτα κρούσματα ιλαράς στην Κύπρο

Της Παναγιώτας Χαραλάμπους

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ιατρική κοινότητα μετά την επιβεβαίωση των δύο πρώτων κρουσμάτων ιλαράς στην Κύπρο μετά από πολλά χρόνια. Τα κρούσματα διαγνώστηκαν στον ιδιωτικό τομέα και αφορούν αδελφάκια ηλικίας 3 και 6 ετών, που διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας, αλλά προέρχονται από χώρα της ΕΕ, όπου η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού δεν είναι υψηλή. Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο παιδάκια, τα οποία ήταν ανεμβολίαστα, βρίσκονται σε φάση ανάρρωσης, ήδη είναι καλύτερα στην υγεία τους και νοσηλεύονται στο σπίτι.

Σε επικοινωνία που είχε το philenews με τον Γραμματέα της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, Δρ. Μιχάλη Αναστασιάδη μας λέχθηκε πως στο παρόν στάδιο δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, ωστόσο η επιβεβαίωση των δύο πρώτων κρουσμάτων στη χώρα μας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς για την ανάγκη εμβολιασμών.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της ιλαράς πραγματοποιείται σε δύο δόσεις, η πρώτη σε ηλικία 13-14 μηνών και η δεύτερη σε ηλικία 4 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εμβολιασμοί προσφέρονται δωρεάν από το κράτος. Σε ολόκληρη την Κύπρο υπάρχουν συνολικά 63 κρατικά κέντρα εμβολιασμού, στα οποία προσφέρονται εντελώς δωρεάν εμβόλια σε όλο τον πληθυσμό του νησιού μας χωρίς διατυπώσεις, δηλαδή χωρίς διαβατήρια και ταυτότητες, με απώτερο στόχο να προσελκύουν ακόμα και παράνομα διαμένοντες στην Κύπρο να εμβολιαστούν προς όφελος της δημόσιας υγείας.

 

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *