Αφροδίτη Χατζηρακλέους: H Κύπρια σχεδιάστρια μιλά για την εμπειρία που είχε στο Μπάκιγχαμ (εικόνες)

Αφροδίτη Χατζηρακλέους: H Κύπρια σχεδιάστρια μιλά για την εμπειρία που είχε στο Μπάκιγχαμ (εικόνες)

Αφροδίτη Χατζηρακλέους: H Κύπρια σχεδιάστρια μιλά για την εμπειρία που είχε στο Μπάκιγχαμ (εικόνες)

Η «βασίλισσα των prints» βρέθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαµ µε ένα ονειρεµένο φόρεµα καφτάνι επενδυµένο µε χειροποίητες λεπτοµέρειες. Ο λόγος, για την Κύπρια σχεδιάστρια Αφροδίτη Hera, που βρέθηκε ανάµεσα στη Kate Middleton, τον Colin Firth και την Anna Wintour σε µια µεγαλειώδη έκθεση των κρατών της Κοινοπολιτείας

Από την Τώνια Σταυρινού

Λαμπερή, πανέμορφη και συγκινημένη, η Αφροδίτη Χατζηρακλέους βρέθηκε ανάμεσα σε 30 σχεδιαστές μόδας από χώρες της Κοινοπολιτείας που επιλέχτηκαν για μια μεγαλειώδη έκθεση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, η οποία συνεχίζεται μέχρι και το τέλος του Απρίλη στο Australian House στο κεντρικό Λονδίνο. Η ανταλλαγή μόδας της Κοινοπολιτείας -The Commonwealth Fashion Exchange όπως ονομάζεται- δημιουργήθηκε από την Livia Firth, σύζυγο του διάσημου ηθοποιού Colin Firth και ιδρύτρια της οργάνωσης Eco Age, η οποία προωθεί την ηθική και οικολογική μόδα.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 53 χώρες της Κοινοπολιτείας και στόχος της ήταν να χρησιμοποιήσει τη μόδα ως μέσο έκφρασης της διαφορετικότητας αλλά και ως μιας μορφής τέχνης που ενώνει τον κόσμο. «Δημιούργησα ένα πολυμορφικό καφτάνι, χρησιμοποιώντας τα prints μου», λέει η σχεδιάστρια για τη δημιουργία που παρουσίασε. «Πρόκειται για ένα φόρεμα που μπορεί να φορεθεί μπρος πίσω και να γίνει πιο κομψό κλείνοντας δύο μικρά κουμπιά. Χρησιμοποίησα χειροποίητες λεπτομερείς για τα μανίκια από το Κιριμπάτι (νησιωτικό κράτος της Ωκεανίας)».

Η επιλογή της σχεδιάστριας έγινε από τον ίδιο τον οργανισμό Eco Age και το project λειτούργησε με συνεργασία ανάμεσα σε δύο χώρες: ένας σχεδιαστής κι ένας καλλιτέχνης. Η Αφροδίτη δούλεψε με καλλιτέχνες του Κιριμπάτι και στο τελικό αποτέλεσμα συνυπήρχαν οι κουλτούρες και των δύο κρατών. «Ήταν μεγάλη μου τιμή και μια απίστευτη πρόκληση να δημιουργήσω ένα ρούχο που να εκπροσωπεί επάξια τη δουλειά μου αλλά και την Κύπρο», σημειώνει η ίδια. Τα εγκαίνια της έκθεσης ήταν μια μοναδική εμπειρία και δεν έλειψαν οι υψηλές παρουσίες.

«Ναι, ήταν αρκετά πρόσωπα εκεί. Η δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton, η κοντέσα του Essex, Sophie, η πριγκίπισσα του York, Beatrice και φυσικά η ίδια η Livia Firth και ο σύζυγός της Colin Firth. Έδωσαν επίσης το ‘’παρών’’ τους, η αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour, ο editor της αμερικανικής Vogue, Hamish Bowles, αλλά και η Naomi Campbelle και η Nadja Swarovski και αρκετοί σχεδιαστές μόδας από όλο τον κόσμο».

Αυτό που την δυσκόλεψε περισσότερο στην όλη διαδικασία ήταν η συνεργασία με το Κιριμπάτι καθώς η αποστολή της παραγγελίας δεν έφτασε εγκαίρως. «Με λίγη προσπάθεια καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε» λέει σήμερα. «Ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι όλο αυτό. Από την πρώτη στιγμή που έλαβα το email της Eco Age για να συμμετάσχω, κατόπιν την πρόσκληση της βασίλισσας Ελισάβετ για τη γιορτή στο παλάτι και φυσικά τη διαδικασία της δημιουργίας του ρούχου, την είσοδο στο Μπάκιγχαμ, τη συνάντηση με όλους αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους, τη συγκίνηση που αισθάνθηκα εκεί. Άκουσα πολύ καλά σχόλια για τη δουλειά μου και ελπίζω σε νέες συνεργασίες που θα προκύψουν μέσα από αυτό».


Η ανταλλαγή μόδας της Κοινοπολιτείας -The Commonwealth Fashion Exchange όπως ονομάζεται-
δημιουργήθηκε από την Livia Firth (κάτω) σύζυγο του διάσημου ηθοποιού Colin Firth (πάνω).Στα εγκαίνια της έκθεσης δεν έλειψαν οι υψηλές παρουσίες όπως η δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton, η κοντέσα του Essex, Sophie, η πριγκίπισσα του York. Το παρόν της έδωσε και η Anna Wintour της Vogue (στη φωτογραφία, δίπλα με την Αφροδίτη Χατζηρακλέους).

Πηγή : Περιοδικό Hello!, τ. 156

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *