ΑΓΟΡΑΗ Blue Island ταξιδεύει τα παιδιά στο «…γαλάζιο Νησί, ψάρια γεμάτο»

Η Blue Island ταξιδεύει τα παιδιά στο «…γαλάζιο Νησί, ψάρια γεμάτο»

H εταιρεία Blue Island Plc, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της στην κυπριακή κοινωνία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και με την επιθυμία να συμβάλει εμπράκτως στην κοινωνική ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα υγιεινής διατροφής παρουσιάζει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «…γαλάζιο Νησί, ψάρια γεμάτο».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται πλήρως από την εταιρεία Blue island Plc, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και στόχο έχει να εκπαιδεύσει τα παιδιά στα διατροφικά οφέλη του ψαριού στον οργανισμό, να προάγει την καλή υγεία και να εξαλείψει την παιδική παχυσαρκία, φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις.

Το πρόγραμμα παρουσιάζεται στα Δημοτικά Σχολεία σε παιδιά των Ε΄ και Στ΄ τάξεων και είναι ενταγμένο στο μάθημα της Αγωγής Υγείας – Οικιακής Οικονομίας από τη Διαιτολόγο – Κλινική Διατροφολόγο Χριστίνα Παπαδοπούλου – Φεσά σε συνεργασία με τον Σεφ Νοέλ Χρίστο Bassil και με τη στήριξη εκπροσώπων της εταιρείας.

Κατά τη διάρκειά του τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν σημαντικά πράγματα για τα ψάρια και τα θρεπτικά συστατικά τους, καθώς και για τα οφέλη τους στην υγεία, ενώ παράλληλα γνωρίζουν με ευχάριστο τρόπο μεθόδους αλιείας και τη διαδικασία με την οποία φτάνει το ψάρι στο πιάτο μας. Στη συνέχεια μαγειρεύουν παρέα με τον Σεφ και την ομάδα του μία συνταγή με βάση το ψάρι και τέλος γευματίζουν όλοι μαζί απολαμβάνοντας ένα ολοκληρωμένο θαλασσινό πιάτο υπό τους ήχους εκπαιδευτικού τραγουδιού που συντέθηκε από μουσικό ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά βραβεύονται για τη συμμετοχή τους παραλαμβάνοντας διάφορα δώρα, μεταξύ των οποίων το παιδικό βιβλίο συνταγών    «Θαλασσονοστιμιές» με συνταγές που βασίζονται στο ψάρι, ειδικά μελετημένες και γραμμένες για παιδιά, καθώς και ένα στικάκι με το εκπαιδευτικό τραγούδι που θα τους θυμίζει… για πάντα αυτήν τη συνάντηση!

Από τον Φεβρουάριο του 2023, η Βlue Island ταξιδεύει παρέα με τα σχολεία της Κύπρου στο «…γαλάζιο Νησί, ψάρια γεμάτο» ανακαλύπτοντας τους θαυμαστούς θησαυρούς της θάλασσας!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS