ΑΓΟΡΑΗ BPW Κύπρου γιορτάζει τα 93 Χρόνια της BPW International

Η BPW Κύπρου γιορτάζει τα 93 Χρόνια της BPW International

Στις 24 Αυγούστου, στην Αγία Νάπα, η BPW Cyprus γιόρτασε την 93η επέτειο της BPW International με ένα δυναμικό event δικτύωσης, τηρώντας έτσι τον ετήσιο θεσμό των μελών της να συγκεντρώνονται, φορώντας αποχρώσεις του κίτρινου, για να τιμήσουν τη διεθνή ομοσπονδία.

Η BPW International ιδρύθηκε ως Διεθνής Ομοσπονδία Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Γυναικών (IFBPW) στη Γενεύη, Ελβετία, στις 26 Αυγούστου 1930, η οποία σηματοδοτεί πλέον 93 χρόνια πορείας, με πρωτοβουλία της Δρ. Lena Madesin Phillips. Η Δρ. Lena Madesin Phillips, ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Γυναικών Λέσχων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, διοργάνωσε πολλές «περιηγήσεις καλής θέλησης» στην Ευρώπη το 1928 και το 1929.

Εκατοντάδες Αμερικανίδες συμμετείχαν σε αυτές τις περιοδείες με σκοπό να γνωρίσουν επιχειρηματίες και επαγγελματίες γυναίκες στην Ευρώπη και να προωθήσουν τη σχέση τους μαζί τους. Τα ιδρυτικά μέλη της διεθνούς ομοσπονδίας ήταν η Αυστρία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Γυναικών αποτελεί μια μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) με Συμβουλευτικό Καθεστώς στα Ηνωμένα Έθνη μέσω του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) από το 1947.

Η BPW International αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά διεθνή δίκτυα επιχειρηματιών και επαγγελματιών γυναικών, με θυγατρικές σε περισσότερες από 100 χώρες σε πέντε ηπείρους. Η Κύπρος εντάχθηκε ως μέλος πριν από 27 χρόνια με τον σχηματισμό της BPW Cyprus (προηγουμένως γνωστή ως ΚΟΓΕΕ) και των τοπικών κλαδικών BPW στη Λευκωσία, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, την Αμμόχωστο, την Ελεύθερη Αμμόχωστο και το English Speaking Club. Τα μέλη της BPW περιλαμβάνουν γυναίκες ηγέτιδες, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων, στελέχη και επαγγελματίες με επιρροή.

Αποστολή της BPW είναι να ενδυναμώνει τις επιχειρηματικές, επαγγελματικές και ηγετικές δυνατότητες των γυναικών σε όλα τα επίπεδα μέσω της προώθησης, της εκπαίδευσης, της καθοδήγησης, της δικτύωσης, της ανάπτυξης δεξιοτήτων, καθώς και των προγραμμάτων και των έργων οικονομικής ενδυνάμωσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την Ομοσπονδία: https://www.bpwcyprus.org.cy/el/

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS