ΑΓΟΡΑΗ ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ αναβαθμίζει τα πέντε μαστογραφικά κέντρα

Η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ αναβαθμίζει τα πέντε μαστογραφικά κέντρα

Τέθηκε σε λειτουργία ο νέος Μαστογράφος στην Αγλαντζιά!

Υλοποιώντας την απόφαση που είχε ανακοινώσει το 2022, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, η ΟΠΑΠ Κύπρου αναβαθμίζει τα πέντε Μαστογραφικά Κέντρα του τόπου μας με την προσφορά ψηφιακών μαστογράφων που λειτουργούν στη βάση της πιο πρόσφατης τεχνολογίας. Σε απλή τελετή που έγινε την Παρασκευή (23 Ιουνίου 2023) στο Κέντρο Υγείας Αγλαντζιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης, παρέδωσε στην Υπουργό Υγείας, Δρα Πόπη Κανάρη τον ψηφιακό μαστογράφο για τις ανάγκες του Μαστογραφικού Κέντρου.

«Τα Μαστογραφικά Κέντρα είναι πια σύμβολο ελπίδας, υπόσχεσης καλύτερης υγείας και απόδειξη της ακατάπαυστης επιδίωξής μας για ιατρική αριστεία» είπε η Υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι αυτά διασφαλίζουν την πρόσβαση των γυναικών της Κύπρου, σε ποιοτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες εξειδίκευσης, εμπιστοσύνης και ασφάλειας, όπως τους αξίζει.

Popi

Η κυρία Κανάρη αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του ανιχνευτικού πληθυσμιακού προγράμματος για τον καρκίνο του Μαστού, αλλά και την εισαγωγή ανιχνευτικών προγραμμάτων για άλλες μορφές καρκίνου, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κατευθυντήριων οδηγιών για τον καρκίνο. «Η υγεία είναι η υψηλότερη μορφή ελευθερίας και στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε αυτή την ελευθερία για κάθε γυναίκα στην Κύπρο» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Υπουργός, τονίζοντας ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την τεράστια υποστήριξη και γενναιοδωρία της ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ, η οποία όχι μόνο χρηματοδότησε το συγκεκριμένο πρωτοποριακό σύστημα μαστογραφίας αλλά και άλλα τέσσερα παρόμοια συστήματα σε όλο το νησί.

P1

«Ευχαριστώ θερμά για ακόμα μια φορά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημήτρη Αλετράρη για τη διαχρονική τους στήριξη. Η ΟΠΑΠ Κύπρου άλλωστε, χρηματοδότησε τα προηγούμενα συστήματα μας πριν από 13 χρόνια, δείχνοντας την επίμονη αφοσίωσή της, στην υγεία και την ευημερία των συνανθρώπων μας» κατέληξε η κυρία Υπουργός.

Στο χαιρετισμό του  ο κύριος Αλετράρης είπε ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου, έχοντας αποδεδειγμένα ως ύψιστη προτεραιότητα στην κοινωνική δράση της, την υγεία των συνανθρώπων μας, συμμετέχει με συνέπεια στους σχεδιασμούς της πολιτείας στον τομέα της υγείας, αναβαθμίζοντας αυτή τη φορά τις υποδομές των Μαστογραφικών Κέντρων με την πιο πρόσφατη τεχνολογία μαστογράφων.

P3

Απευθυνόμενος στην Υπουργό Υγείας ο κύριος Αλετράρης της υπενθύμισε ότι: «Οι δρόμοι μας διασταυρώνονται ξανά! Στο κάθε σταυροδρόμι της συνάντησης μας όμως, είτε στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, είτε στο Γενικό Χημείο του κράτους, είτε τώρα στο Υπουργείο Υγείας, το χαμόγελο ικανοποίησης είναι το ίδιο και ομολογεί την αυθεντικότητα της διάθεσης προσφοράς στον άνθρωπο του τόπου, στην κοινωνία της Κύπρου»!

Ο κύριος Αλετράρης διαβεβαίωσε ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας και κατέληξε μεταφέροντας τον σεβασμό όλων στις γυναίκες μας που μάχονται για να κερδίσουν την υγεία και την ίδια τη ζωή. Κάλεσε δε όλες τις γυναίκες του τόπου μας, όπως αξιοποιήσουν ευνοϊκά τα Μαστογραφικά Κέντρα, αναζητώντας την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη.

Εκτός από το Μαστογραφικό Κέντρο Αγλαντζιάς, λειτουργούν επίσης τα Κέντρα Λινόπετρας, Μακένζι, Αμμοχώστου και Πάφου τα οποία στηρίζουν το Πληθυσμιακό Πρόγραμμα Ελέγχου Ανίχνευσης Καρκίνου του Μαστού του Υπουργείου Υγείας, όπως είπε στον εισαγωγικό χαιρετισμό της η Συντονίστρια του Προγράμματος, Δώρα Χαραλάμπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS