ΑΓΟΡΑΟλοκληρώθηκε το «The Furry Book Club» με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας

Ολοκληρώθηκε το «The Furry Book Club» με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοποριακή λέσχη ανάγνωσης «The Furry Book Club» με εκπαιδευμένο σκύλο θεραπείας, την οποία διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και θέματα αυτοπεποίθησης μέσα από το διάβασμα με τη συντροφιά ενός εκπαιδευμένου σκύλου, αλλά και να ενθαρρύνει την ανάγνωση βιβλίων σε νεαρές ηλικίες γενικότερα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι και τον Ιούνιο του 2023 διεξάχθηκαν 33 δημιουργικά εργαστήρια σε εβδομαδιαία βάση και περισσότερα από 250 παιδιά, ηλικίας 7-12 χρονών, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν Κύπριους και Έλληνες συγγραφείς και εικονογράφους στην ανάγνωση των παραμυθιών τους.

Πέραν από την αφήγηση, τα παιδιά συζητούσαν και διάβαζαν λογοτεχνικά βιβλία με την παρέα ενός εκ των τριών εκπαιδευμένων σκύλων ανάγνωσης, Zaha, Coda Bear και Pitz που βρισκόντουσαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας. Όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές χώρες, προγράμματα φιλαναγνωσίας που έχουν αναπτυχθεί με την παρουσία σκύλων θεραπείας έχουν θετικά αποτελέσματα στη ψυχοσύνθεση των παιδιών, στην ανάπτυξη αναγνωστικών δεξιοτήτων και στην επαφή με τη λογοτεχνία. Η ανάγνωση με τον σκύλο θεραπείας αποδείχθηκε ότι ανακουφίζει το άγχος και το στρες που βιώνουν συχνά τα παιδιά.

Σε αυτή τη δράση τα παιδιά ανταποκρίθηκαν εντυπωσιακά στην παρουσία των σκύλων, ανυπομονώντας για την επόμενη λέσχη ανάγνωσης με ενθουσιασμό. Η παρουσία του σκύλου, ενός μη επικριτικού ακροατή φάνηκε ότι ηρεμεί και χαλαρώνει τους απρόθυμους και ανήσυχους αναγνώστες. Τα σκυλιά δεν κρίνουν, δεν βιάζονται, δεν αναστενάζουν απογοητευμένα για λάθη, είναι απλά εκεί, στοργικοί και υποστηρικτικοί σύντροφοι.

Η Ελληνική Τράπεζα παραμένει πρωτοπόρα σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζοντας δράσεις όπως το «The Furry Book Club», με τα παιδιά και το μέλλον τους να αποτελούν βασικό πυλώνα στο ευρύτερο πλαίσιο της Στρατηγικής ESG της Τράπεζας (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση).

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS