ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

ΖΩΔΙΑΑισθηματικές προβλέψεις για τον μήνα Μάιο

Αισθηματικές προβλέψεις για τον μήνα Μάιο

Από τον Ιούλιο Ανδρέου

Η Αφροδίτη παραμένει στο ζώδιο των Διδύμων καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, διατηρώντας στο προσκήνιο την ανάγκη να φλερτάρουμε, να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ταξιδέψουμε, να κάνουμε βόλτες, να ζήσουμε νέες εμπειρίες και να εμπλακούμε σε λεκτικά παιχνίδια και συζητήσεις που περιλαμβάνουν πονηρά υπονοούμενα και έξυπνες ατάκες. Τα άτομα που διαθέτουν ευφυΐα συνεχίζουν κι αυτό το μήνα να μας ελκύουν περισσότερο σε σχέση με το πρότερο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, στις 13 του μήνα η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη και, μάλιστα, αναμένεται να κινηθεί σε ανάδρομη τροχιά καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Ως εκ τούτου, γινόμαστε πιο εσωστρεφείς αλλά, ταυτόχρονα, αναλυτικοί και ερευνητικοί και προσπαθούμε να κατανοήσουμε την εγκεφαλική πλευρά του έρωτα.  Επιπλέον, προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς γίνεται μια κουβέντα, ένα έξυπνο μήνυμα στο κινητό ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια έξυπνη ατάκα, ένας μορφασμός ή ακόμη και η ίδια η χροιά της φωνής του άλλου να μας κάνουν να κολλήσουμε και να καψουρευτούμε! Περνάει τελικά ο έρωτας πρώτα μέσα από τον εγκέφαλο κι αν ναι, σε τι βαθμό; Ποια είναι τα επόμενα στάδια που ακολουθεί; Σωματική έλξη και βαθύ συναίσθημα;

Την ίδια στιγμή, μπαίνουμε σε μια διαδικασία αναθεώρησης εννοιών και αξιών όπως εκείνες του έρωτα και της συντροφικότητας. Επίσης, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της αγάπης προς το ταίρι μας και να αποσαφηνίσουμε μέσα μας ποια είναι τα συναισθηματικά θέλω μας, τι ακριβώς ζητάμε από μία σχέση και ποια χαρακτηριστικά θα έπρεπε να έχει ο σύντροφός μας.

Συν τοις άλλοις, κατά τη διάρκεια της ανάδρομης κίνησης της Αφροδίτης είναι πιθανό να επιστρέψει με κάποιο τρόπο στη ζωή μας ένας πρώην σύντροφος. Βέβαια, επανασυνδέσεις δεν ενδείκνυνται κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Καλούμαστε, όμως, να δώσουμε οριστικό τέλος σε μισοτελειωμένες υποθέσεις και να «κλείσουμε κύκλους» που θα έπρεπε να έχουμε κλείσει προ πολλού.

Γύρω στις 4 του μήνα η ρομαντική μας διάθεση έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Εξιδανικεύουμε στιγμιαία το ταίρι μας ή τον υποψήφιο παρτενέρ μας και αισθανόμαστε σαν να βρισκόμαστε σε ένα ροζ συννεφάκι. Η ερωτική μας διάθεση μοιάζει εκτοξευμένη στα ύψη και οι ίδιοι αναζητάμε το άλλο μας μισό! Νιώθουμε πως ήρθε η ώρα να συναντήσουμε το ίδιο μας το πεπρωμένο.

Όμως, στερούμαστε παντελώς ρεαλισμού και πρακτικής σκέψης. Γύρω στις 21 απογοητευόμαστε και κλεινόμαστε προσωρινά στον εαυτό μας, καθώς βλέπουμε επιτέλους το ταίρι μας στις αληθινές του διαστάσεις. Άλλωστε, κατά κανόνα μετά την εξιδανίκευση επέρχεται η απομυθοποίηση, η οποία μας γειώνει απότομα και γκρεμοτσακίζει τα όνειρά μας. Τέλος, στις 22/5 έρχονται στο προσκήνιο σκέψεις και συζητήσεις που αφορούν στον σύντροφό μας και γίνεται μια προσπάθεια από μέρους μας για επικοινωνία μαζί του καθώς και για συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης…

ΚΡΙΟΣ
Μέχρι τις 13 του μήνα συζητάς και ανταλλάζεις απόψεις με το ταίρι σου, ενώ αν είσαι δεσμευμένος φλερτάρεις ακατάπαυστα. Η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης από τις 13 του μήνα σε βάζει στη διαδικασία να νοσταλγήσεις προηγούμενες σχέσεις σου ή να συζητήσεις γύρω από το ερωτικό σου παρελθόν. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να δεχτείς τηλεφώνημα ή γραπτό μήνυμα στο κινητό από κάποιον πρώην σύντροφο. Γενικά, προσπαθείς να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το ιδανικό είδος επικοινωνίας που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει μια σχέση. Κι ενώ στις 21/5 λόγια, ίντριγκες και κρυφά παρασκήνια μοιάζουν να απειλούν στιγμιαία τη σχέση σου, την επομένη κιόλας (22/5) τα πράγματα βελτιώνονται, μέσα από μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που πραγματοποιείς με το ταίρι σου.

ΤΑΥΡΟΣ
Μέχρι τις 13/5 βλέπεις τον σύντροφό σου ως «κτήμα» σου και προσπαθείς με κάθε τρόπο να τον ελέγξεις. Εκείνος από τη μεριά του σε βοηθάει με τον τρόπο του ώστε να βάλεις σε μια τάξη την οικονομική σου ζωή. Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης από τις 13/5 σου προκαλεί συναισθηματική ανασφάλεια και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι η κτητικότητά σου απέναντι στο ταίρι σου κάθε άλλο παρά ωφελεί τη σχέση σου. Παρ’ όλα αυτά, γύρω στις 21/5 απογοητεύεσαι στιγμιαία από τη συμπεριφορά του συντρόφου σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πιθανώς, αισθάνεσαι ζήλια από τα σχόλια που ανταλλάζει με κάποιο άλλο άτομο. Ευτυχώς, στις 22/5 συζητάτε γι’ αυτό το θέμα και συνειδητοποιείς ότι το συμβάν ήταν άνευ σημασίας και δεν υπήρχε λόγος να ζηλέψεις.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Μέχρι τις 13 του μήνα η συντροφική σου διάθεση είναι πραγματικά εκτοξευμένη στα ύψη. Εκπέμπεις ισχυρό μαγνητισμό και αισθησιασμό και απολαμβάνεις μια υγιή και ισορροπημένη ερωτική ζωή. Ωστόσο, από τις 13/5 η Αφροδίτη αρχίζει να κινείται σε ανάδρομη τροχιά στο ζώδιό σου, γεγονός το οποίο έχει αρνητική επίδραση στην αυτοεκτίμησή σου. Επίσης, σε βάζει σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης και σου φέρνει σημαντικές συνειδητοποιήσεις σε σχέση με τα θέλω σου, τις ανάγκες σου, τις επιλογές σου και, γενικά, τα ερωτικά σου ζητήματα. Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στις 21/5 καθώς μπορεί κάποιο ερωτικό παρασκήνιο να βλάψει τόσο τη δημόσια εικόνα σου όσο και την ίδια τη σχέση σου. Ευτυχώς, στις 22/5 συζητάς με το ταίρι σου, ξεκαθαρίζετε από κοινού κάποια πράγματα και φέρνετε ξανά την αρμονία στη μεταξύ σας συμβίωση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μέχρι τις 13 του μήνα η ρομαντική σου διάθεση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ο ίδιος τείνεις στην εξιδανίκευση του συντρόφου σου. Επίσης, υπάρχει ροπή σε παράνομες σχέσεις καθώς και σε δεσμούς που για κάποιο λόγο μένουν μυστικοί. Η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης από τις 13/5 σε φέρνει αντιμέτωπο με τους χειρότερους φόβους σου και όλες τις ανασφάλειές σου που σχετίζονται με τα συναισθηματικά σου θέματα. Επιπλέον, σου θυμίζει το ερωτικό σου παρελθόν και φέρνει στην επιφάνεια τραύματα που αφορούν σε αυτό. Συν τοις άλλοις, σε βάζει στη διαδικασία να αξιολογήσεις τον εαυτό σου ως προς την παρούσα στάση σου στα ερωτικά σου ζητήματα. Μάλιστα, αρχίζεις σταδιακά να συνειδητοποιείς ότι οι κρυφές ή παράνομες σχέσεις δεν σε εκφράζουν και δεν σε καλύπτουν και ότι θα προτιμούσες κάτι πιο φυσιολογικό. Στην προαναφερθείσα αλλαγή στάσης απέναντι στα συναισθηματικά θέλω σου συμβάλει και η ανάδρομη κίνηση του Δία από τις 14/5.

ΛΕΩΝ
Μέχρι τις 13/5 εσύ και ο σύντροφός σου επικεντρώνετε από κοινού το ενδιαφέρον σας στην κοινωνική σας ζωή. Ως εκ τούτου, περνάτε όμορφες στιγμές με φίλους. Αν είσαι ελεύθερος, δεν αποκλείεται να βρεις τον έρωτα στο πρόσωπο κάποιου φίλου ή να κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες μέσω του διαδικτύου. Ωστόσο, από τις 13 του μήνα κι ύστερα (με την ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης) αρχίζεις σταδιακά να αισθάνεσαι ότι ο σύντροφός σου περιορίζει την κοινωνική σου ζωή και δεν επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση των ανθρωπιστικών σου ανησυχιών. Επιπλέον, γύρω στις 22/5 σου γεννιέται η επιθυμία να διαχωρίσεις τον τομέα της φιλίας από τον ερωτικό τομέα, καθώς θέλεις ο ρόλος που έχει ο καθένας στη ζωή σου να είναι ξεκάθαρος. Δε γίνεται κάποιος να είναι φίλος και, την ίδια στιγμή, ερωτικός παρτενέρ σου!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Μέχρι τις 13 του μήνα η γοητεία σου χτυπάει «κόκκινο» και δέχεσαι ερωτικές προτάσεις από άτομα του εργασιακού σου περιβάλλοντος τα οποία κατέχουν θέσεις εξουσίας. Ωστόσο, από τις 13/5 κι ύστερα η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη. Ως εκ τούτου, αρχίζεις να ανησυχείς μήπως το όνομά σου αναμιχθεί σε τυχόν «ροζ σκάνδαλα» εντός του εργασιακού σου χώρου, τα οποία θα έβλαπταν τη δημόσια εικόνα σου. Και, πράγματι, στις 21/5 ο φόβος σου επαληθεύεται, καθώς η ίδια η ερωτική σου ζωή μοιάζει για κάποιο λόγο να θέτει σε κίνδυνο το κοινωνικό σου προφίλ.

ΖΥΓΟΣ

Μέχρι τις 13/5 δεν αποκλείεται να γνωρίσεις τον έρωτα στο πρόσωπο ενός ξένου ή κάποιου ατόμου που σχετίζεται με το εξωτερικό. Επίσης, έλκεσαι από καλλιεργημένους, πνευματώδεις και κουλτουριάρηδες τύπους. Από τις 13 του μήνα κι ύστερα προσπαθείς συστηματικά να αντικρίσεις κατάματα την τωρινή σου πραγματικότητα, να αλλάξεις ορισμένες από τις απόψεις και τις αξίες σου και να επαναπροσδιορίσεις τη φιλοσοφία σου γύρω από τον έρωτα και τις συναισθηματικές σχέσεις. Όλα αυτά μοιάζεις να τα επιτυγχάνεις γύρω στις 22/5.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Μέχρι τις 13/5 τόσο οι σεξουαλικές σου ανάγκες όσο και ο προσωπικός σου μαγνητισμός εκτοξεύονται στα ύψη. Η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης από τις 13 του μήνα σε βάζει στη διαδικασία να αξιολογήσεις εκ νέου τη σεξουαλική σου ζωή και σου δίνει τη δυνατότητα να διαπιστώσεις τελικά ότι οι σωματικές σου ανάγκες δεν ικανοποιούνται όσο και όπως θα ήθελες.  Γύρω στις 21/5 απογοητεύεσαι από μια σεξουαλική συνεύρεση, την οποία μάλλον είχες φανταστεί αλλιώς. Στις 22/5 συνειδητοποιείς ότι τόσο ο έρωτας όσο και το σεξ είναι, τελικά, εγκεφαλικές διαδικασίες.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Κι ενώ μέχρι τις 13 του μήνα απολαμβάνεις μια υγιή και ισορροπημένη σχέση, από τις 13/5 κι ύστερα (με την ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης) τα πράγματα αλλάζουν. Ως εκ τούτου, αρχίζεις να αμφιβάλλεις για τον σύντροφό σου και να αναρωτιέσαι κατά πόσο σε καλύπτει η τωρινή σου σχέση. Γύρω στις 21/5 ένας πρώην σύντροφος επικοινωνεί μαζί σου και δημιουργεί πρόβλημα στην τωρινή σχέση σου. Ευτυχώς, στις 22/5 εξηγείς στο ταίρι σου ότι δεν σε ενδιαφέρει καθόλου το παρελθόν και αποκαθίσταται η αρμονία στη σχέση σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μέχρι τις 13 του μήνα οι κατακτήσεις σου εντός του εργασιακού σου χώρου εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένες και ο ίδιος το απολαμβάνεις. Με την ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης από τις 13/5 το ερωτικό κάλεσμα από τη μεριά ορισμένων συναδέλφων σου μπορεί να αγγίξει τα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης και να σε φέρει σε δύσκολη θέση. Επίσης, στις 22/5 ο σύντροφός σου σου υπενθυμίζει τις ευθύνες σου καθώς και ορισμένα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας, γεγονός το οποίο σε αγχώνει και σε προβληματίζει ιδιαίτερα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Κι ενώ μέχρι τις 13/5 η διάθεσή σου είναι άκρως παιχνιδιάρικη και ερωτική, η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης από τις 13 του μήνα σε βάζει σε μια κατάσταση εσωστρέφειας και μειωμένης αυτοεκτίμησης. Η ανάγκη σου να ερωτευτείς συνεχίζει να είναι έντονη αλλά μπαίνεις στη διαδικασία να επαναπροσδιορίσεις έννοιες όπως ο έρωτας και το φλερτ. Προσπαθείς να αντικρίσεις κατάματα τον εσώτερο εαυτό σου και να αποφασίσεις τι είναι τελικά αυτό που σου δίνει χαρά. Στις 21/5 απομυθοποιείς πρόσωπα και καταστάσεις, γεγονός το οποίο γκρεμοτσακίζει στιγμιαία την αυτοεκτίμησή σου. Ευτυχώς, στις 22/5 βάζεις μπροστά τη λογική και συνεχίζεις με ψυχραιμία τη διαδικασία της προαναφερθείσας ενδοσκόπησης.
ΙΧΘΥΕΣ
Μέχρι τις 13 του μήνα είσαι «σπιτόγατος» και απολαμβάνεις ήρεμες αλλά ευχάριστες στιγμές στο σπίτι μαζί με το ταίρι σου. Ωστόσο, από τις 13/5 η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη και, ως εκ τούτου, μπαίνεις σε μια διαδικασία αξιολόγησης του εσώτερου εαυτού σου και επαναπροσδιορισμού των βαθύτερων συναισθηματικών αναγκών σου. Επιπρόσθετα, γύρω στις 21/5 μπορεί να νοσταλγήσεις παρελθοντικές καταστάσεις και να έρθεις σε επαφή με κάποιον παλιό σου έρωτα, για να κλείσεις οριστικά την επομένη κιόλας (22/5) μερικούς λογαριασμούς που μένουν ακόμα ανοιχτοί.
Πηγή:astropedia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS