Αλέξης Παππάς: Από ηλεκτρολόγος ηθοποιός

Αλέξης Παππάς: Από ηλεκτρολόγος ηθοποιός

Αλέξης Παππάς: Από ηλεκτρολόγος ηθοποιός
Φωτογραφία: Γιάννης Σβίγγος

Το διεθνές μοντέλο με τις αξιοζήλευτες συνεργασίες, ηθοποιός πια στα «Δίδυμα Φεγγάρια» του ΑΝΤ1 και συμπαρουσιαστής της Ντορέττας Παπαδημητρίου στο «Κάνε παζάρι» του Sigma, εκτός από πολύ sexy, είναι και ένας άντρας με πολλές εμπειρίες ζωής.

Του Αλέξανδρου Πρίφτη

Προλαβαίνεις να βρίσκεσαι ταυτόχρονα στα «Δίδυμα Φεγγάρια» και στο «Κάνε Παζάρι»;

Ναι, δεν υπάρχει θέμα. Άλλωστε, όλα τα επεισόδια της σειράς «Δίδυμα Φεγγάρια» έχουν γυριστεί. Έχουμε ολοκληρώσει. Σε μία μέρα γυρνούσαμε πέντε επεισόδια. Στην Κύπρο υπάρχει μεγάλη οργάνωση κι επαγγελματισμός. Μου άρεσε πολύ αυτή η συνεργασία.

Τι εμπειρίες αποκόμισες από την Κύπρο;

Πολλές και ήταν όλες υπέροχες. Καταρχήν, ευχαριστώ από καρδιάς τον Αντρέα Γεωργίου που με επέλεξε. Στην αρχή φοβόμουν ότι δεν θα τα κατάφερνα κι είχα το άγχος ότι θα τους δυσκολέψω στο γύρισμα, λόγω απειρίας. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Στην Κύπρο αγαπώ το κλίμα, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, αλλά και την γλώσσα. Είναι μία μικρογραφία της τοπικής Ελλάδας. Μακάρι να ξαναδουλέψω στην Κύπρο, πέρασα τέλεια! Ωστόσο, η δουλειά μας εκεί ολοκληρώθηκε και τώρα είμαι μόνο στο «Κάνε Παζάρι», με την Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Η Ντορέττα σού έδωσε κάποιες συμβουλές ως προς την παρουσίαση, μιας και είναι κάτι καινούριο για σένα;

Ναι, με βοήθησε πολύ. Ήμουν κάπως μαγκωμένος στην αρχή, πίστευα ότι θα έχω θέμα επικοινωνίας, αλλά η Ντορέττα με έκανε να λυθώ και να νιώσω άνετα. Με «ξεκλείδωσε». Την εκτιμώ πολύ και είναι ένα απίστευτο παιδί.

Είσαι ένα γνωστό μοντέλο, καταξιωμένο και στο εξωτερικό με διεθνείς συνεργασίες. Γιατί, τελικά, θέλησες να ασχοληθείς με την υποκριτική και την παρουσίαση;

Το modeling δεν μπορείς να το κάνεις για πάντα. Αλλά είναι κι αυτό ένας χώρος που σε βάζει μόνιμα μπροστά στον φωτογραφικό φακό κι είσαι μέσα στην έκθεση συνεχώς. Μου παρουσιάστηκαν ευκαιρίες και της άδραξα.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το να είσαι μοντέλο, παρουσιαστής και ηθοποιός, είναι ένα καπρίτσιο ώστε να είναι κανείς πάση θυσία μέσα στη showbiz και στα φώτα…

Αυτός ο κάποιος ας λέει ό,τι θέλει, δεν με επηρεάζει η γνώμη του καθενός. Εγώ θέλω να κάνω τη ζωή μου, όσο πιο ενδιαφέρουσα γίνεται. Πολλοί ηθοποιοί έχουν πρόβλημα με τα μοντέλα που μπαίνουν στην υποκριτική, αλλά να σας ενημερώσω ότι οκτώ μήνες έκανα μαθήματα υποκριτικής στη σχολή της Grey. Ήταν ο στόχος μου να μεταπηδήσω στην υποκριτική. Άλλωστε, από μικρός, στο σχολείο, έφερνα κάμερα και γυρνούσα σκετσάκια με τους συμμαθητές μου. Κάναμε φάρσες, πλάκες… Είχα ανέκαθεν την καλλιτεχνική τάση.

Πώς αποφάσισες από ηλεκτρολόγος που ήσουν να γίνεις μοντέλο;

Μία κοπέλα που έβγαινα μαζί της τότε, μου το πρότεινε. Δεν την πίστεψα, ούτε και το ήθελα να σου πω την αλήθεια. Το έκανα πιο πολύ για πλάκα και σιγά-σιγά…

Ήξερες τότε ότι αυτός ο χώρος έχει και… «σκοτεινά μονοπάτια»;

Το είδα στην πορεία. Είναι σαν να πηγαίνει κάποιος με μια βαλίτσα με λεφτά, κάπου, σε ένα δημόσιο χώρο, και να έχει την αφέλεια ότι δεν θα τον κλέψουν. Μπορεί να έρθει, για παράδειγμα, κάποιος και να σου κάνει μία ανήθικη πρόταση. Εμένα μου έτυχε. Μου συνέβη. Αλλά εκεί μετράει το τι θες, οι ηθικές σου αρχές, πολλά πράγματα. Η στάση μου ήταν πάντα ξεκάθαρη, οπότε δεν άφηνα περιθώρια. Στο modeling, ξέρεις, παίζουν τα πάντα: ναρκωτικά, ανήθικες προτάσεις… Είναι ένας χώρος που, πολύ εύκολα, μπορείς να τα έχεις όλα και να συμβούν και όλα. Δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό. Το θέμα είναι τι επιλέγεις εσύ. Εγώ, εστίαζα πάντα στο να κάνω σωστά τη δουλειά μου και να φύγω. Ήθελα να γυρνάω το βράδυ στο σπίτι μου, να με κοιτάζω στον καθρέφτη και να μην ντρέπομαι.

Έγινες, μάλιστα, στην πορεία σου στο χώρο και το μοντέλο της Davidoff, για την καμπάνια της Hot Cater και το πρόσωπό σου ήταν σε αφίσες σε όλο τον κόσμο… Αυτό ήρθε τυχαία ή το προσπάθησες;

Μάχομαι καθημερινά και μου αρέσει να παλεύω. Όταν είσαι μέσα στον χώρο, στον παλμό και στο επίκεντρο, κάποια στιγμή θα σου τύχει κάτι καλό. Έτσι ήρθε κι αυτό. Έμεινα κι επέμεινα μέχρι να γίνει κάτι. Αλλά, μη νομίζεις, μέχρι να κάτσει κάτι καλό, έφαγα πολλές απορρίψεις, ήττες κι έμεινα χωρίς δουλειά για ένα χρόνο.

Πώς ζούσες τότε;

Έκανα personal training στην Αμερική. Τα έβγαζα δύσκολα πέρα και είχα λυγίσει. Υπήρχαν μέρες που δεν είχα να φάω, που λέει ο λόγος. Παράλληλα, πήρα κι ένα άλλο πτυχίο, του ψυκτικού, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται… Δεν μένω στάσιμος. Ούτε επειδή έκατσε αυτό με την Davidoff σημαίνει ότι κατέκτησες τον κόσμο.

Συνεργάστηκες και με την Άννα Βίσση. Είστε φίλοι;

Δουλέψαμε πέρσι μαζί στο video clip της «Για σένα». Στην αρχή την έβλεπα επιφυλακτικά, γιατί είναι πολύ δυναμική. Ο «τοίχος», όμως, έπεσε στο πρώτο «γεια». Εκείνη άρχισε να εξωτερικεύει πράγματα για τη ζωή της και είδα ότι δεν έχει κανένα ταμπού. Τη θαυμάζω πολύ!

Με τη δουλειά σου έχεις πάει σε όλο τον πλανήτη. Σήμερα, γιατί βρίσκεσαι στην Ελλάδα της κρίσης και το προσπαθείς εδώ;

Όσοι δεν έχουν μείνει στο εξωτερικό, το εξωτερικό μοιάζει εύκολο. Δεν είναι! Μόνο όταν πας και μείνεις έξω, συνειδητοποιείς τι χάνεις. Εγώ, γύρισα στην Ελλάδα γιατί αυτή ήταν η ανάγκη μου. Ήθελα να γυρίσω. Κι ένιωσα περισσότερο Έλληνας έξω, παρά όσο ήμουν στην Ελλάδα. Αλλά έπρεπε να πάω έξω για να το δω αυτό. Η δουλειά δεν είναι το παν. Ούτε τα λεφτά. Προκειμένου να ισορροπήσω τη ζωή μου στο εξωτερικό, θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω την υπέρβαση. Κι έτσι γύρισα. Αγαπώ την Ελλάδα και προτιμώ να μείνω στη χώρα μου.

Ισχύει ότι έχεις αλβανική καταγωγή;

Κοίτα, κάποιες φορές διαστρεβλώνονται τα όσα λέει κάποιος, επειδή δεν ξέρουν ιστορία. Η καταγωγή μου είναι από την Αλβανία, αλλά προέρχομαι από την ελληνική μειονότητα. Είμαι από τη Βόρεια Ήπειρο, από το μέρος όπου, το 1914, κάποιοι έκλεισαν τα σύνορα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούμε εκεί. Και μέχρι σήμερα να προσπαθούμε να διατηρήσουμε εκεί, ζωντανά, τα ελληνικά μας ήθη και έθιμα. Οι γονείς μου πήγαιναν στα ελληνικά σχολεία, διατηρώντας τη θρησκεία και τα έθιμά μας, αν και στα κρυφά για να μη γίνουν αντιληπτοί από τους Αλβανούς. Θέλω να πω ότι, όταν το εξηγώ αυτό, δεν μπορεί να σε λέει «Αλβανό» ο άλλος. Όταν κάποιοι εδώ στην Ελλάδα έπιναν τον καφέ τους, η οικογένειά μου και κάποιοι άλλοι ύψωναν την ελληνική σημαία και ήταν περήφανοι για τον ελληνισμό, σε ένα μέρος επικίνδυνο!

Πόσο χρόνων ήσουν όταν ήρθες στην Ελλάδα;

Τεσσάρων. Και για να έρθω στην Ελλάδα είδα φρικτά πράγματα. Η διαδικασία ήταν άσχημη. Σε μία πορεία χιλιάδων ανθρώπων, επάνω στα στενά των βουνών, ακούγονταν πυροβολισμοί τα βράδια που περπατούσαμε. Τα παιδιά έπεφταν κάτω κι έχαναν τη ζωή τους, ενώ οι μανάδες έκλαιγαν στα κρυφά, βουβά και σιωπηλά, για να μην ακουστούν στους στρατιώτες και μας σκοτώσουν όλους. Αυτά που έζησα τότε, με καθόρισαν. Με ατσάλωσαν κι έφτιαξαν αυτό που είμαι σήμερα. Έγινα πιο δυνατός και πιο σκληρός. Κι όταν έχω στο μυαλό μου αυτές τις εικόνες, εκτιμώ τη ζωή. Οπότε, το να το διαστρεβλώσει κάποιος και να μας πει «Αλβανούς», θα έπρεπε να πρώτα να διαβάσει ιστορία!

Έχεις πάει ξανά από τότε στη Βόρεια Ήπειρο;

Στα 20 μου πήγα, όταν χρειάστηκα κάτι χαρτιά που μου είχαν κλέψει στο εξωτερικό. Τότε, δεν μας έδιναν τις ελληνικές ταυτότητες. Ήταν ίδιες με τις σημερινές, αλλά ροζ χρώματος. Δεν μας έδιναν διαβατήριο ελληνικό. Μετά πέρασαν τα χρόνια και είχαμε το δικαίωμα της ελληνικής υπηκοότητας. Όταν ήμουν στο Παρίσι, όμως, μου έκλεψαν την τσάντα και αναγκάστηκα να πάω στα Τίρανα, στο αστυνομικό τμήμα. Σκέψου πως δεν μιλάω καν αλβανικά, δεν ξέρω λέξη! Πήγα και με κράτησαν στο τμήμα. Δεν με άφηναν να βγω, να επικοινωνήσω με κανέναν και είπα «εδώ θα αφήσουμε τα κόκαλά μας». Το βράδυ της επόμενης ημέρας, μία γυναίκα αστυνομικός που ήξερε αγγλικά ήρθε, της εξήγησα κι έτσι ολοκληρώθηκε αυτή η τρελή εμπειρία.

Στο σχολείο αντιμετώπισες bullying;

Όχι, όχι. Κανείς δεν με έφερε σε δύσκολη θέση. Δεν είχα, άλλωστε, κάτι διαφορετικό από τα άλλα παιδιά.

Ήταν εύκολα για εσάς όταν πρωτοήρθατε στην Ελλάδα;

Είχαμε συγγενείς στην Αθήνα, οπότε δεν είχαμε κάποιο θέμα. Οι δικοί μου εργαζόντουσαν νύχτα μέρα για να μη στερηθούμε κάτι. Δεν μας έλειψαν τα αναγκαία. Έχω να θυμάμαι όμορφα χρόνια εδώ στην Ελλάδα.

Έχεις στερηθεί την προσωπική σου ζωή, όλα αυτά τα χρόνια, λόγω της δουλειάς σου;

Ναι. Όταν ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο, δεν έχεις προσωπική ζωή. Ούτε μόνιμη σχέση.

Σου έλειψε αυτό;

Μα, μόνος μου είμαι και σήμερα. Γι’ αυτό ήρθα στην Ελλάδα, για να βρω τη σταθερότητα που χρειάζομαι και να μην είναι πια η βαλίτσα μου ο καλύτερός μου φίλος. Σκέψου πως κάθε μήνα άλλαζα σπίτι!

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει να μείνεις με μία γυναίκα για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Η αγάπη. Μόνο η αγάπη! Τι άλλο;

Είσαι μονογαμικός άντρας;

Ναι, είμαι. Δεν μου αρέσει το από ‘δω κι από ‘κει. Κάποια στιγμή θέλω να κάνω οικογένεια και παιδιά. Ακόμα όμως όχι, γιατί δεν έχω δίπλα μου τον κατάλληλο άνθρωπο. Την ιδανική γυναίκα. Την ψάχνω…

Info:

Ζώδιο: Υδροχόος με ωροσκόπο Αιγόκερω.

Τύπος γυναίκας που του αρέσει: Να είναι μια γυναίκα με θηλυκότητα και εμπειρίες.

Τρόπος που φλερτάρει: Άμεσα. Δεν έχω αναστολές. Ούτε ντρέπομαι. Συνήθως με μία έξυπνη ατάκα. Μου έχει τύχει να σταματήσω κάποια στον δρόμο και να της πω κάτι άσχετο απλά για να πιάσουμε την κουβέντα.

Τι φοράει όταν κοιμάται: Αν κρυώνω, τον χειμώνα πιτζάμες. Αλλιώς τίποτα.

Νούμερο παπούτσι: 46!

Πηγή : Περιοδικό Down Town, τεύχος 544

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *