Αναχωρεί η κυπριακή αποστολή για βοήθεια στην Αττική

Αναχωρεί η κυπριακή αποστολή για βοήθεια στην Αττική

Αναχωρεί η κυπριακή αποστολή για βοήθεια στην Αττική

Ομάδα αποτελούμενη από 60 πυροσβέστες και 4 άτομα διασώστες και νοσηλευτές αναχωρεί εντός ολίγου με στρατιωτικό αεροσκάφος C 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική.

Το αεροσκάφος έφτασε γύρω στις 07.20 το πρωί στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας και γίνονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες ούτως ώστε η αποστολή να αναχωρήσει για την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι «μετά από διευθετήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολιτικό επίπεδο, δόθηκαν οδηγίες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως για ετοιμασία αποστολής από 60 άτομα προσωπικό για να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αναχωρήσει για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. Αμέσως έγινε συντονισμός μεταξύ των Υπηρεσιών του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Αμυνας ετοιμάστηκε μια ομάδα 60 ατόμων».

Πρόσθεσε ότι στην αποστολή «προστέθηκαν και τέσσερα άτομα διασώστες και νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων αποκλειστικά και μόνο για την ασφάλεια των δικών μας ομάδων που θα επιχειρούν για κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά ούτως ώστε να στείλουμε μια καλά οργανωμένη ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πηγή : philenews / ΚΥΠΕ

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *