Ανδρεάνα Φραγκούδη: Sunshine Girl

Ανδρεάνα Φραγκούδη: Sunshine Girl

Ανδρεάνα Φραγκούδη: Sunshine Girl

Η επιχειρηματίας, Ανδρεάνα Φραγκούδη, απολαμβάνει τις ηλιόλουστες μέρες της άνοιξης, σχεδιάζει το επόμενό της ταξίδι και μας μιλά για όλα αυτά που κάνουν τη ζωή της πιο όμορφη.

Από την Νταϊάνα Αζά

Αγαπημένη στιγμή της ημέρας: Η ώρα που ξυπνάω. Νιώθω γεμάτη ενέργεια για να ξεκινήσω τη μέρα μου.

Έργο τέχνης: «The Kiss» του Gustav Klimt.

Αγαπημένος καλλιτέχνης: Ο Banksy που παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος.  Πιστεύει ότι η τέχνη πρέπει να είναι διαθέσιμη για όλους γι’ αυτό επιλέγει τα έργα του  (γκράφιτι) να «φιλοξενούνται» στον δημόσιο χώρο, και όχι σε γκαλερί. Είναι αντιεξουσιαστής αλλά κι ανθρωπιστής,  καθώς βλέπει με ιδιαίτερη τρυφερότητα τα παιδιά, τους  αδύναμους και  την τρίτη ηλικία.

Γεύσεις: Αγαπημένο μου φαΐ θα έλεγα ότι είναι το τυρί. Είμαι λάτρης οποιουδήποτε φαγητού περιέχει τυριά πχ. μακαρονάδες, πίτσες κ.λπ.

Ταξίδι που θα ήθελα να κάνω: Ινδονησία, Μπαλί.

Θέλω πολύ να επισκεφτώ: Το Μαρόκο.  Έχει ένα ανατολίτικο αέρα, αν και δεν βρίσκεται στην Ανατολή και συνδυάζει το παλιό με το καινούριο με ένα μοναδικό τρόπο.

Place to be: Everywhere in Limassol. Λατρεύω να απολαμβάνω την πόλη μου όταν δεν έχω επαγγελματικές  υποχρεώσεις.

Μουσική: Εξαρτάται. Καθημερινά ακούω κυρίως αγγλική μουσική, αλλά όταν διασκεδάζω μου αρέσουν πολύ τα ελληνικά τραγούδια.

Αγαπημένος θεατρικός συγγραφέας: Θα ακουστεί γραφικό, αλλά αγαπημένος μου είναι ο William Shakespeare. Θεωρώ ότι ήταν δεξιοτέχνης τόσο στην κωμωδία όσο και στο δράμα και την τραγωδία. Τα έργα του, όσα χρόνια κι αν περάσουν, παραμένουν επίκαιρα.

Ταινία: Redemption.

Κτίριο: Casa Batlló του Gaudi στη Βαρκελώνη.

Αρχιτέκτονας: Frank Gehry. Τον θαυμάζω γιατί ξεκίνησε με πρώτη επιχείρηση μια σειρά επίπλων και κατάφερε να γίνει ζωντανό είδωλο στο χώρο της αρχιτεκτονικής. Λατρεύω τα τολμηρά αρχιτεκτονικά στοιχεία και τα ασυνήθιστα σχήματα που χρησιμοποιεί. Τα σχέδιά του ξεπερνούν το συνηθισμένο και είναι μνημειώδη έργα τέχνης.

Προορισμός που πάντα επιστρέφεις: Λονδίνο.

Ρούχο που αγαπώ: H oversized φόρμα «Frog» από τις τελευταίες μας συλλογές The Ponytails Series. Την αγαπώ τόσο που την έχω σε όλα τα χρώματα και υφάσματα. Καθόλου τυχαίο που τη βγάλαμε σε τόσες πολλές εκδοχές.

Σχεδιαστής: Olivier Rousteing.

Αντικείμενο που δεν αποχωρίζομαι: Δυστυχώς, το κινητό μου.

Πηγή : Περιοδικό Omikron, τεύχος 277

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *