Ανδρέας Γεωργίου: Ο Alpha Ελλάδος είναι το κανάλι που έχουμε συμφωνήσει

Ανδρέας Γεωργίου: Ο Alpha Ελλάδος είναι το κανάλι που έχουμε συμφωνήσει

Ανδρέας Γεωργίου: Ο Alpha Ελλάδος είναι το κανάλι που έχουμε συμφωνήσει
Σε ποιο κανάλι θα προβληθεί η νέα σειρά που συνυπογράφει με τον Κούλλη Νικολάου και τη Βάνα Δημητρίου; Ποιοι θα είναι οι νέοι πρωταγωνιστές του; Τι σημαίνει για τον ίδιο ο τίτλος «8 Λέξεις» και γιατί το Σίγμα είναι ένα κανάλι που δεν θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά. Ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε όλα.

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Η συνάντησή μας ορίστηκε την περασμένη βδομάδα σε γνωστή καφετερία της Λευκωσίας, λίγο μετά την αποκλειστική προβολή σε δημοσιογράφους και παράγοντες καναλιών των πρώτων δύο επεισοδίων της νέας δραματικής σειράς «8 λέξεις», που ετοιμάζει με τη Βάνα Δημητρίου και τον Κούλλη Νικολάου. Δείχνει να είναι χαρούμενος. Τα σπινθηροβόλα μάτια του ακτινοβολούν μέσα στο πλήθος που τον αγκαλιάζει σαν ένα δικό του άνθρωπο. Κι ο ίδιος, άλλωστε, δεν κυνηγά τη λάμψη και τα φώτα παρότι στα social media διαθέτει πέραν του ενός εκατομμυρίου ακόλουθους. Παρά το χαμηλό προφίλ του, δείχνει να είναι σίγουρος τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. «Αμήχανος;», τον ρωτάω. «Αμήχανος ως προς τι;», μου απαντάει και χαμογελάει. «Ως προς όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τη συμφωνία σας με τον Alpha και για το μυστήριο που επικρατεί γύρω από το κανάλι που θα προβάλει τη νέα σας σειρά». «Μη βιάζεστε. Το κάθε πράγμα στην ώρα του. Έτσι κι αλλιώς, πολύ σύντομα, θα ανακοινωθεί το όνομα του σταθμού».

Υπογράψατε ή βρίσκεστε ακόμη σε συζητήσεις;
Έγιναν κάποιες συζητήσεις. Έχουμε καταλήξει, όμως, σε συγκεκριμένη συμφωνία με κάποια κανάλια τα οποία αναμένουν το δικό μας ok για να τεθεί σε εφαρμογή αυτή η συνεργασία.

Εννοείς ότι θα υπάρξει συμφωνία με περισσότερα κανάλια;
Έχουμε μιλήσει σχεδόν με όλα τα κανάλια που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να συζητήσουν μαζί μας. Έχουν γίνει κάποιες αρχικές βολιδοσκοπήσεις και κάποια δεύτερα ραντεβού, αλλά λόγω του συμβολαίου μας με τον Alpha δεν μπορούμε να δεσμευτούμε κάπου αν δεν ολοκληρωθεί πλήρως η συμφωνία μου με το κανάλι.

Υπάρχει, δηλαδή, ειδική ρήτρα που σας απαγορεύει την συμφωνία με άλλο κανάλι, μέχρι να ολοκληρωθεί το συμβόλαιό σας με τον Alpha;
Έχω δικαίωμα να συζητήσω με οποιοδήποτε κανάλι, αλλά όχι να υπογράψω.

 Ποιο κόστος θα έχει για εσάς το ενδεχόμενο διαρροής του ονόματος του σταθμού;
Δεν θα υπάρξει κάποιο κόστος. Πρέπει, όμως, να ολοκληρωθεί αυτή η συνεργασία για να μπορέσουμε να προβούμε στην οποιαδήποτε συνεργασία.Ο Alpha Ελλάδος είναι ένα από τα κανάλια που συζητάτε;
Ο Alpha Ελλάδος είναι το κανάλι με το οποίο έχουμε ήδη συμφωνήσει για την προβολή της δεύτερης μας σειράς, «Αστέρια στην άμμο», που θα είναι συμπαραγωγή με τον Alpha Κύπρου.

Το ίδιο ισχύει και για τις «8 λέξεις»;
Με όποιο κανάλι έχουμε μιλήσει έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα δικαιώματα μετάδοσης της σειράς στην Κύπρο θ’ ανήκουν αποκλειστικά σε μας, ώστε να συμφωνήσουμε με όποιο σταθμό επιλέξουμε για την προβολή της.

Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με την Κύπρο, δηλαδή;
Είναι ξεκάθαρες οι σχέσεις μας με τον Alpha Κύπρου. Πρόκειται για ένα κανάλι που στηρίζεται πάνω σε ανθρώπους τους οποίους εκτιμώ πάρα πολύ, που αγαπούν τη δουλειά τους και δίνουν τα πάντα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμώ τα υπόλοιπα κανάλια. Η άψογή συνεργασία που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια δεν με αφήνουν αδιάφορο και δεν σου κρύβω ότι προσωπικά εκεί θέλω να προβληθεί η σειρά μας.

Δώσατε τα χέρια;
Δεν υπάρχει συμφωνία αλλά μέσα μου, ως Ανδρέας, η επιθυμία μου θα ήταν αυτή.

Πότε αναμένεται να κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα;
Λογικά, αρχές Ιουλίου.

Τότε που ολοκληρώνεται το «Τατουάζ».
Ακριβώς. Καλώς εχόντων των πραγμάτων 27 Ιουνίου θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σειράς κι ακολούθως θα αποκαλύψουμε τα σχέδια μας για την επόμενη σεζόν.

Διάβασα σε ένα δημοσίευμα ότι το Σίγμα είναι ένα κανάλι με το οποίο δεν θέλετε να συνεργαστείτε. Ισχύει;
Επειδή μου αρέσει να μιλάω με αλήθειες θα σου πω ότι ισχύει, αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο στο συγκεκριμένο θέμα.

Είναι οικονομικοί, περισσότερο, οι λόγοι;
Ήταν μία συγκυρία που δεν ήταν ευχάριστη. Πρόκειται για κάποιους εσωτερικούς παράγοντες, για τους οποίους προτιμώ να μην επεκταθώ γιατί ανήκουν στο παρελθόν. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε εις βάθος σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε το «Μπρούσκο» και τώρα το «Τατουάζ», ως εταιρία παραγωγής, αισθάνεστε ότι έχετε το πάνω χέρι;
Ποτέ δεν αισθανθήκαμε κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν ήμασταν αλαζόνες. Λειτουργούμε με τον τρόπο που ξέρουμε και αισθανόμαστε, γιατί σεβόμαστε τη δουλειά μας. Προσπαθούμε να είμαστε εντάξει σε αυτό που παράγουμε και στους συνεργάτες μας και νομίζω ότι η ροή καθορίζεται από το σύμπαν.

Γράφτηκε ότι το σενάριο της νέας σειράς, «8 λέξεις», είναι βασισμένο σε προσωπικά σου βιώματα. Είναι αλήθεια;
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι «8 λέξεις» είναι καθαρά προϊόν μυθοπλασίας. Πρόκειται για ένα project που είχαμε στα χέρια μας πριν ακόμη ξεκινήσει το «Τατουάζ». Συγκεκριμένα, το 2017, σαν εταιρία είχαμε στα σκαριά τρία project. Επειδή οι «8 λέξεις» ήταν μεγάλη παραγωγή έπρεπε να περιμένουμε μέχρι να βρούμε τον χρόνο που απαιτείται για να γυριστεί, οπότε επιλέξαμε να το κρατήσουμε. Είχαν γίνει, όμως, τα γυρίσματα του πιλοτικού επεισοδίου, αλλά δεν υποβλήθηκε ποτέ σε κάποιο σταθμό. Παρόλα αυτά, για να το προσαρμόσουμε στα σημερινά δεδομένα, έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στο σενάριο και στο αρχικό καστ γιατί η πρώτη σκέψη μας ήταν να γίνει εβδομαδιαία σειρά. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να βγάλουμε πρώτα το «Τατουάζ» κι ακολούθως τις «8 λέξεις».

Πόσες φορές θα προβάλλεται;
Αυτές είναι λεπτομέρειες που θα ανακοινωθούν από το κανάλι.

Και τι σημαίνει «8 λέξεις»;
Είναι κάτι που θα μας απασχολήσει σε κάποια επεισόδια. Για μένα είναι μότο ζωής γι’ αυτό αγάπησα το κόνσεπτ από την πρώτη στιγμή.

Ποιες είναι αυτές οι οκτώ λέξεις που σε χαρακτηρίζουν;
Δεν μπορώ να πω, γιατί αυτό το μυστικό κρύβεται σε αυτές τις λέξεις που θα δούμε να φανερώνονται μέσα από την παραγωγή.

Μίλησε μας λίγο για την ιστορία των «8 λέξεων».
Πρόκειται για ένα ερωτικό σίριαλ! Ο άξονας στα βασικά του σημεία είναι ο έρωτας, αλλά έχει έντονα και τα στοιχεία του ψυχολογικού θρίλερ! Με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα ανάμεσά σε Κέρκυρα και Ρώμη, οι ήρωες προσπαθούν να διαμορφώσουν το μέλλον τους μέσα από τα μυστικά και τα σκοτάδια του παρελθόντος! Το «περιτύλιγμα» και η εικόνα τους προς τα έξω, καθώς και το επαγγελματικό τους ίματζ, δημιουργούν εμπόδια και βάζουν φρένο στις πραγματικές επιθυμίες τους. Θα μπορέσουν άραγε κάποιοι από αυτούς να αντιληφθούν πως όλη η ουσία της ζωής κρύβεται μέσα σε… 8 λέξεις;

Πέραν από την Πέμυ Ζούνη, τον Γιώργο Παρτσαλάκη, τον Κούλλη Νικολάου, τον Στέφανο Μιχαήλ, τον Ιάσονα Παπαματθαίου, τον Απόστολο Γκλέτσο, την Ειρήνη Καραγιώργη και τη Θάλεια Ματίκα, ανάμεσα στο καστ βλέπω και το όνομά της Έλλης Κυριακίδου.
Με την κυρία Έλλη αγαπιόμαστε πάρα πολύ και δεν έχουμε χάσει ποτέ επαφή, παρόλο που το τελευταίο διάστημα διαμένει σε κάποιο ίδρυμα. Τα γυρίσματα, όπως συχνά μου λέει η ίδια, είναι η βόλτα της. Είναι η ευχάριστη νότα του γυρίσματος. Όλοι ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί της. Η Έλλη Κυριακίδου είναι ένα μεγάλο συν για τη σειρά μας. Μου είπε ότι της χαρίσαμε άλλα δέκα χρόνια ζωής.

Πόσο σημαντικό είναι για σένα να συνεργάζεσαι κάθε φόρα με νέους ηθοποιούς;
Μου αρέσει να χρησιμοποιώ φρέσκα πρόσωπα στις σειρές μου. Έγιναν αρκετά κάστινγκ μέχρι να καταλήξουμε στην τελική λίστα των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στις «8 λέξεις». Έχουμε δει πάνω από τρεις χιλιάδες κόσμο σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Κι αυτή τη φορά λειτούργησα όπως πάντα.

Δηλαδή;
Προσπάθησα να βρω τους ανθρώπους όπως τους φαντάστηκα σε αυτούς τους ρόλους. Ξεκινήσαμε από το φιζίκ του καθενός και στο δεύτερο κάστινγκ είδαμε ενεργειακά τι έβγαζε ο κάθε ηθοποιός πάνω στον ρόλο. Έχω την αίσθηση ότι μετά από τόσα χρόνια και σειρές που κάναμε, ταίριαξαν γάντι οι ηθοποιοί στους ρόλους τους.

Παίζει σημαντικό ρόλο η εξωτερική εμφάνιση κάποιου;
Ποτέ δεν ψάχνω ωραίους και ωραίες πρωταγωνίστριες. Αναζητώ ανθρώπους που να έχουν, για μένα, τηλεοπτική γοητεία. Μου αρέσει να εντοπίζω γοητευτικά πρόσωπα. Πρόκειται για ένα ωραίο ελκυστικό καστ που το βλέπω στο σύνολο και στο τέλος της ημέρας όταν συμπληρωθούν όλα τα κομμάτια του παζλ. Παίζω πάρα πολύ με αυτό το παζλ προτού καταλήξω.

Σε φοβίζουν τυχόν αντιδράσεις σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή γκέι ζευγαριού στη σειρά;
Είναι μία σειρά που ασχολείται με καθημερινά γεγονότα που μπορεί ο καθένας να ταυτιστεί μαζί τους. Δεν θεωρώ ότι ένα γκέι ζευγάρι θα στιγματίσει τον οποιοδήποτε. Όλοι οι χαρακτήρες πηγάζουν μέσα από τη ζωή και θα το διαπιστώσετε από μόνοι σας.

Θες να μας γνωρίσεις και το υπόλοιπο καστ;
Πέραν από τους προαναφερθέντες μαζί μας θα είναι, επίσης, η Χαριτίνη Ηλιάδου, η Νέλλη Αλκάδη, ο Στέλιος Φύτρος, ο Τζούλιο Ντ’ Ερρίκο, η Ιφιγένεια Τζόλα, ο Νικόλας Στραβοπόδης, η Ευτυχία Μελή (η οποία ήρθε από το Λος Άντζελες για τη σειρά), η Ναταλία Κιρίκου, ενώ θα έχουμε και πολλούς γκεστ ρόλους.

Έντονο το κυπριακό στοιχείο διακρίνω αυτή τη φορά.
Όντως. Εξ ου και η πρωταγωνίστριά μας, η Ειρήνη Καραγιώργη, είναι Κύπρια. Όπως είπα προηγουμένως, αναζητώ πρόσωπα που να ταιριάζουν στους ρόλους που δημιουργούμε. Κι αυτή τη φορά έτυχε να ήταν Κύπριοι.

Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη αναμένεται η πρεμιέρα;
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη. Λογικά τέλη Σεπτεμβρίου.

Πες μου και κάτι άλλο; Είσαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη του «Τατουάζ»;
Πάρα πολύ ικανοποιημένος. Με τον Alpha Ελλάδος είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Δεν υπήρξαν ποτέ προβλήματα. Στήριξαν τη δουλειά μας κι εμείς δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ανταποκριθούμε σε όλα όσα είχαμε συμφωνήσει γι’ αυτό και είχε όλη αυτή την απήχηση η σειρά. Δεν στηρίζεται ποτέ στην προσπάθεια του ενός. Πρόκειται για έναν γάμο και μάλιστα πολύ επιτυχημένο.

Θα έχει την ίδια απήχηση που είχε το «Μπρούσκο» στο εξωτερικό;
Έχει προβληθεί ήδη στη Μέση Ανατολή κι αυτή τη στιγμή γίνονται συζητήσεις ώστε να πωληθεί το φορμάτ στα Βαλκάνια…

Πέτυχες όλα όσα ήθελες Αντρέα;
Είμαι ευχαριστημένος, αλλά ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος. Ένας άνθρωπος που θέλει να εξελίσσεται και να προχωρά βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση. Κι αυτό είμαι εγώ.

Ποιες διαφορές διακρίνεις σε σένα από τότε που ξεκίνησες μέχρι σήμερα;
Θεωρώ ότι είμαι πιο ώριμος και λάθη που έκανα στο παρελθόν προσπαθώ να μην τα επαναλαμβάνω, παρόλο που αγαπώ τα λάθη μου. Θέλω να είμαι σωστός επαγγελματίας, να είμαι εντάξει στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και γενικά θέλω να ακούγονται ωραία πράγματα για τη δουλειά μας. Είναι ένας από τους λόγους που δεν μ’ αρέσει να γυρίζω στα παλιά. Θέλω να προχωρώ και να μην επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη. Είμαι ικανοποιημένος με την πορεία μου.

Με τη εξέλιξή σου;
Επίσης πολύ ικανοποιημένος κι αυτό οφείλεται και στους ανθρώπους που συνεργάζομαι. Αν δεν ήταν ο Κούλλης και η Βάνα με τίποτα δεν θα μπορούσε να υπήρχε αυτή η εξέλιξη. Δόξα τω Θεώ που βρέθηκα με αυτούς τους ανθρώπους που δουλεύουμε μαζί και προπαντός αγαπιόμαστε.

Πηγή : Περιοδικό TV Mania, τεύχος 1281

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *