Ανδριάνα Φιάκα: «Σε όλο αυτό το ταξίδι ήμουν εντελώς μόνη»

Ανδριάνα Φιάκα: «Σε όλο αυτό το ταξίδι ήμουν εντελώς μόνη»

Ανδριάνα Φιάκα: «Σε όλο αυτό το ταξίδι ήμουν εντελώς μόνη»

Λίγες ώρες πριν ανεβεί στη σκηνή του Sanya City Arena, η «Star Κύπρος», Ανδριάνα Φιάκα, μιλά για τη συμμετοχή της στον 68o πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Miss World 2018» και για το μεγάλο παράπονό της, «Βρήκα παντού πόρτες κλειστές και αδιαφορία».

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

 

Είσαι έτοιμη για τον αποψινό μεγάλο τελικό;

Πανέτοιμη παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό και την άνιση μεταχείριση που υπάρχει μεταξύ των διαγωνιζομένων. Οι μεγάλες χώρες έχουν άλλο χειρισμό, σε αντίθεση με μας κι αυτό είναι πολύ έντονο στα μάτια μας.

Είσαι αγχωμένη;

Δεν θα έλεγα ότι είμαι ιδιαίτερα αγχωμένη. Αδημονώ, όμως, να ξεκινήσει, σε λίγη ώρα, ο μεγάλος διαγωνισμός.

 

Τι περιμένεις από το αποτέλεσμα; Ποια είναι τα προγνωστικά σου;

Όπως σε κάθε διαγωνισμό, έτσι κι εδώ, υπάρχουν τα φαβορί αλλά και τα αουτσάιντερ. Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τη Γαλλία, το Μεξικό, την Ινδονησία και την Ινδία να ξεχωρίζουν στα σκάουτερ.

 

Σε βοήθησαν κάποιοι για την αποψινή εμφάνισή σου; Υπήρχε στήριξη από την Κύπρο;

Βρήκα παντού πόρτες κλειστές και αδιαφορία. Πρόκειται για ένα πολύ υποβαθμισμένο θεσμό στην Κύπρο. Κανείς δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον ή έστω ευαισθησία για την κυπριακή συμμετοχή. Σε όλο αυτό το ταξίδι ήμουν εντελώς μόνη. Πλήρης αδιαφορία από τις αρχές του κράτους, από τα υπουργεία, τον ΚΟΤ κ.τλ. Τα πάντα έγιναν με δικά μου έξοδα εκτός από το εισιτήριο και τη διαμονή μου στη χώρα. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που με στήριξαν και θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο παράπονό σου;

Με εγκατέλειψαν σε ένα διαγωνισμό για τον οποίο επιλέχτηκα να εκπροσωπήσω την Κύπρο κι όχι τον εαυτό μου. Αισθάνομαι πολύ πικραμένη και απογοητευμένη γι’ αυτό τον χειρισμό. Τελικά, είναι πολύ δαπανηρό να εκπροσωπείς τη χώρα σου σ’ ένα διαγωνισμό τέτοιου βεληνεκούς. Έπρεπε, από μόνη μου, να γράψω κάποια σενάρια, να κάνω γυρίσματα, φωτογραφήσεις, βίντεο, δώρα, ρούχα, βίζες, διαφήμιση και τόσα άλλα. Κι όλα αυτά με δικά μου έξοδα.

 

Δεν υπήρχε καθόλου οικονομική στήριξη όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεσαι εκεί;

Καθόλου. Εκτός από τη διαμονή και τη βασική διατροφή μου, τα υπόλοιπα ήταν από την τσέπη μου!

 

Ποια ήταν η απάντηση του Κ.Ο.Τ όταν ζήτησες τη στήριξή του;

Ο Κ.Ο.Τ, μου απέστειλε επιστολή μέσω της οποίας μου γνωστοποιούσε ότι δεν μπορεί να με στηρίξει.

 

Κι ο λόγος;

Γιατί δεν πρόκειται για μία εκδήλωση που θα προσελκύσει επισκέπτες στην Κύπρο αλλά το αντίθετο. Από την άλλη, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όταν αποτάθηκα κοντά τους, με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για ένα διαγωνισμό που δεν υπάγεται στις αρμοδιότητές του αλλά ούτε σε κάποιο άλλο υπουργείο. Πλήρης αδιαφορία και περιφρόνηση παντού.

 

Απογοήτευση;

Αρκετή, ειδικά, σήμερα που διαγωνίζομαι και έχω ανάγκη τη στήριξη της χώρας μου που ήταν απούσα όλο αυτό το διάστημα.

 

Υπήρξαν στιγμές που ήθελες να τα παρατήσεις και να επιστρέψεις πίσω στην Κύπρο;

Αρκετές φορές. Κυρίως όταν αισθανόμουν την απουσία της χώρας μου από όλη αυτή τη διαδικασία. Πάντα, όμως, έβρισκα τη δύναμη να είμαι «παρών» σε όλους τους διαγωνισμούς παρά το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που είχα να προετοιμαστώ σε σύγκριση με τις άλλες χώρες.

 

Τι σου έλειψε από την καθημερινότητά σου όλο αυτό το διάστημα;

Η οικογένειά μου αλλά και η στήριξη όπως είχαν οι άλλες διαγωνιζόμενες από την πατρίδα τους.

 

Ποιου ατόμου αισθάνθηκες περισσότερο την απουσία;

Της μητέρας μου που είναι η καλύτερη φίλη και συμπαραστάτης μου σε όλη αυτή τη προσπάθειά μου να βγάλω ασπροπρόσωπη την Κύπρο.

 

Περιέγραψέ μου μια μέρα σου στην Κίνα…

Πολύ πρωινό ξύπνημα, γυμναστική, πρόγευμα και μετά αναλόγως με το πώς ήταν διαμορφωμένο το πρόγραμμα κάθε ημέρας. Διαγωνισμοί, φαγητό το μεσημέρι, εκδρομές ή επισκέψεις σε διάφορα τοπία, ινστιτούτα αισθητικής, πρόβες και το βράδυ ξεκούραση.

 

Με ποιες υποψήφιες ήρθες πιο κοντά;

Με τη Μαρία Λεπίδα, την Ελληνίδα σταρ, που εκτός από συγκάτοικός μου -όλο αυτό το διάστημα, μοιραστήκαμε πάρα πολλά πράγματα μαζί και γίναμε πολύ καλές φίλες όπως επίσης τη Miss Russia, τη Miss Serbia και τη Miss Ukraine.

 

Υπήρξαν κόντρες με τις άλλες φιναλίστ;

Πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, με συμμαχίες, ψίθυρους, περίεργα βλέμματα…

 

Ένιωσες, κάποια στιγμή ότι προωθούνται συγκεκριμένες υποψήφιες;

Πολύ έντονα. Κυρίως υποψήφιες μεγάλων χωρών οι οποίες έχουν τη στήριξη προκατόχων του τίτλου! Επίσης, οι περισσότερες, έχουν πίσω τους τη στήριξη διαφόρων social media που παροτρύνουν τον κόσμο να τις ψηφίσει… Η δική μου στήριξη γινόταν καθαρά από τους προσωπικούς λογαριασμούς μου. Υπήρξε, φάση, μάλιστα, που ήμασταν μέσα στην πρώτη 10άδα λόγω της συμπαράστασης άλλων χωρών του εξωτερικού που ομολογουμένως δεν το περίμενα.

 

Τι έχεις κερδίσει, μέχρι στιγμής, από όλη τη διαδικασία;

Μοναδικές εμπειρίες και φιλίες που θα κουβαλάω για πάντα μέσα μου και στο βιογραφικό μου.

 

Κέρδισες τον τίτλο της «Star Κύπρος» μέσα από ένα διαγωνισμό που ολοκλήρωσε πρόωρα τον κύκλο μετάδοσής του. Σε ενόχλησε αυτό; 

Με ενόχλησε γιατί ένιωσα την αδιαφορία του κοινού, κυρίως σε ό,τι αφορά το θέμα προώθησης του θεσμού. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν την ύπαρξη του διαγωνισμού και η όποια δημοσιότητα κι αν δόθηκε, έγινε μέσα από τα social media των διαγωνιζομένων.

 

Δέχθηκες αρνητική κριτική;

Απεναντίας, δέχθηκα πολύ θετικές κριτικές. Τέσσερις τίτλοι, σε ένα βράδυ, δεν νομίζω να έγινε κάτι παρόμοιο στο διαγωνισμό.

 

Υπάρχουν κάποια σχέδια στο μυαλό σου για την επόμενη μέρα του διαγωνισμού; Τι σκέφτεσαι να κανείς;

Προετοιμάζομαι για τις σπουδές μου ενώ στο μυαλό μου περιτριγυρίζουν διάφορες δελεαστικές προτάσεις που μου έγιναν ώστε να συνεχίσω την καριέρα μου ως μοντέλο στο εξωτερικό.

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *