Anjelina Jolie – Ma femme!

Anjelina Jolie – Ma femme!

Anjelina Jolie – Ma femme!
Φωτογραφία: Mathieu Cesar

Ασυνήθιστη και αυθεντική, η διάσημη ηθοποιός και ακτιβίστρια Αντζελίνα Τζολί γίνεται η απτή προσωποποίηση της θηλυκότητας όχι μόνο για τον οίκο Guerlain αλλά και για όλες τις γυναίκες.

Από την Κούλλα Θεμιστοκλέους

«Ένα άρωμα αντιπροσωπεύει τη θηλυκότητα δανείζοντας τα προσόντα του σε κάθε σου διάθεση, αποφεύγοντας τον προσδιορισμό. Αυτό είναι που λατρεύω στο Mon Guerlain» λέει ίδια για τη νέα προσθήκη, το Εau de Τoilette στην υπάρχουσα σειρά των Mon Guerlain. Το πρώτο επώνυμο πρόσωπο που πρωταγωνιστεί σε καμπάνια αρωμάτων του πολυτελούς γαλλικού οίκου, -που κυκλοφόρησε πέρσι τον Μάρτιο-, απάντησε θετικά στον Guerlain με μοναδική δέσμευσή της να διαθέσει ολόκληρη την αμοιβή της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ακτιβίστρια, φιλάνθρωπος, βραβευμένη ηθοποιός αλλά πάνω από όλα γυναίκα, η Αντζελίνα Τζολί σε εξομολογητική διάθεση υιοθετεί όλους τους ρόλους μίας σύγχρονης γυναίκας αλλά δεν παραμελεί τη γυναικεία της φύση!

Τι σημαίνει για σένα θηλυκότητα;
Υπάρχουν περισσότερες από μια εκδοχές για το τι σημαίνει θηλυκότητα. Σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικές στιγμές. Μπορεί να είναι χάρη και λεπτότητα αλλά ταυτόχρονα θα μπορούσε να είναι και γυναίκες που παρελαύνουν και αγωνίζονται είτε για τα δικαιώματά τους είτε για τα δικαιώματα άλλων.

Σε ποια ηλικία αισθάνθηκες πιο άνετα με τη θηλυκότητά σου;
Όταν έγινα μητέρα αλλά και τώρα. Αυτή η αίσθηση της αποδοχής του εαυτού μας μεγαλώνει και αλλάζει χρόνο με το χρόνο και σε κάθε στάδιο της ζωής. Για μένα αφορούσε περισσότερο στο να μάθω να αποδέχομαι τον εαυτό μου και τι μου έφερε η ζωή.

Είσαι η μούσα ενός γαλλικού αρώματος το οποίο αντιπροσωπεύει τη θηλυκότητα α λα γαλλικά. Εσύ πώς τη μεταφράζεις;
Κλασική, ραφιναρισμένη κομψότητα σε συνδυασμό με δυναμισμό και χαρακτήρα. Έχει μία ισορροπία.

Πώς θα εξηγούσες αυτή την -ομολογουμένως- ξεπερασμένη ιδέα ότι η θηλυκότητα εξασθενεί μετά τα 40, ενώ οι άντρες βελτιώνονται μεγαλώνοντας;
Αυτό δεν ισχύει, δεν είναι αλήθεια. Η σοφία, η κατανόηση, η σαφήνεια της σκέψης -χαρακτηριστικά που αποκτώνται με την πάροδο των χρόνων- είναι ταυτόχρονα όμορφες θηλυκές αξίες. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι -άνδρες και γυναίκες- γινόμαστε καλύτεροι μεγαλώνοντας.

Ποιος ρόλος από όσους έχεις υποδυθεί, αντιπροσωπεύει καλύτερα τη θηλυκότητα;
Στην ταινία ‘A Mighty Heart’ (μια γενναία καρδιά), όπου υποδύθηκα τη δημοσιογράφο Μαριάν Περλ, σύζυγό του επίσης δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ ο οποίος είχε απαχθεί από ισλαμιστές στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου. Είναι μια γυναίκα που θαυμάζω και μου έχει διδάξει κάτα κάποιο τρόπο να μπορώ να ξεπεράσω πολλά με δύναμη ψυχής αλλά και γυναικεία χάρη.

Οι σύγχρονες γυναίκες δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν να αναλάβουν τόσους πολλούς ρόλους ταυτόχρονα: Μητέρες, σύζυγοι, καριερίστας… Πώς μπορεί μια γυναίκα να είναι τόσα πολλά την ίδια στιγμή;
Οι γυναίκες ανέκαθεν μπορούσαν να αναλάβουν πολλά και είναι προετοιμασμένες από τη φύση τους για αυτό. Αλλά πρέπει να θυμούνται να φροντίζουν και τον εαυτό τους.

Πώς ένα άρωμα μπορεί να αντιπροσωπεύει τη θηλυκότητα;
Δανείζοντας την εσάνς του σε κάθε σου διάθεση αποφεύγοντας κάθε προσδιορισμό. Αυτό άλλωστε είναι που αγαπώ στο Mon Guerlain.

Πώς μπορεί μία γυναίκα να νιώθει πραγματικά άνετη με τη θηλυκότητά της όταν «τραβιέται» σε τόσες πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις;
Να είναι όμορφη, σέξι αλλά να μην ενδίδει στις προσταγές της μόδας και της ανδρικής κυρίαρχης κοινωνίας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο θελκτικό από κάποιον να είναι αληθινά ο εαυτός του, χωρίς καμιά αναστολή. Όλοι το αναγνωρίζουμε όταν το δούμε: όσες γυναίκες των οποίων η ομορφιά είναι το μυαλό τους έχουν την ικανότητα να μην είναι τίποτα άλλο παρά αληθινές.

Είναι ασυμβίβαστες έννοιες η θηλυκότητα και ο φεμινισμός;
Ισότητα δεν σημαίνει να είμαστε όλοι το ίδιο, αλλά να έχουμε την ελευθερία να κάνουμε τις δικές μας επιλογές και να ζήσουμε πλήρως τη ζωή μας, όχι εις βάρος των ανδρών αλλά παράλληλα με τους άνδρες. Δεν σημαίνει να παρασέρνει ο ένας τον άλλο προς τα κάτω αλλά να κτίζουμε μαζί. Πιστεύω ότι δεν λέγεται αρκετά πόσο χρειαζόμαστε τους άνδρες στη ζωή μας. Είναι ισχυροί, ικανοί και μπορούν να είναι καλύτεροι.

Μπορούμε να φανταστούμε μια κοινωνία όπου γυναίκες και άνδρες θα είναι ίσοι αλλά ταυτόχρονα μια γυναίκα δεν θα μπορούσε να γίνει ό,τι ένας άνδρας είναι;
Βεβαίως…

Styling: Leila Smara
Μαλλιά:  Adam Campbell 
Μακιγιάζ: Toni Garavaglia for Guerlain 

Πηγή : Περιοδικό Omikron, τεύχος 272

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *