Άνθρωποι της πόλης – Μαρία Συμεωνίδου

Άνθρωποι της πόλης – Μαρία Συμεωνίδου

Άνθρωποι της πόλης – Μαρία Συμεωνίδου
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μηνά

Γεννήθηκε στην Πάφο και σπούδασε μουσική στην Αγγλία με ειδίκευση στη σύνθεση. Το 2014 μαζί με τη φίλη της και επίσης μουσικό Μαρκέλλα Νεοκλέους δημιούργησαν τον χώρο Τεχνόπολις 20, ο οποίος διαδραματίζει έκτοτε σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της.

Από τη ΝταΪάνα Αζά

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί από το κρεβάτι; Τα διδυμάκια μου, ο Ορέστης και η Αμέλια, που κάθε πρωί από πολύ πολύ νωρίς είναι έτοιμα για δράση.

Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να αποφασίσεις τι θα φορέσεις; Συνήθως 2-3 λεπτά. Εκτός από κάποιες εξαιρέσεις που ίσως χρειαστώ λίγο περισσότερο χρόνο.

Ποια συνήθεια απ’ τη ρουτίνα σου θα ήθελες να αλλάξεις; Θα ήθελα να χρησιμοποιούσα λιγότερο το κινητό μου τηλέφωνο.
Τι άκουσες/είδες/διάβασες/έμαθες τελευταία και σου έκανε εντύπωση; Το όνομα που δόθηκε στο καιρικό φαινόμενο που επηρέασε και την Κύπρο τις προηγούμενες μέρες. Το όνομα του γιου μου.

Ποια χρονολογία θυμάσαι πιο έντονα από τη ζωή σου; 2017, η χρονιά που γεννήθηκαν τα παιδιά μου.
Αν μπορούσες να άλλαζες ένα μόνο πράγμα στην πόλη που ζεις, ποιο θα ήταν αυτό; Η πόλη μου, η Πάφος, έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Αυτό που θα ήθελα όμως να αλλάξει είναι κάποιες κακές συνήθειες που όλοι έχουμε και επηρεάζουν την καθημερινότητα ή γενικότερα τη ζωή των άλλων.

Ποιο σημείο έχεις ταυτίσει με τον μεγαλύτερό σου έρωτα; Την αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα την Καμάρα.
Σε ποια συναυλία έχεις τραγουδήσει πιο δυνατά; Δεν μπορώ να ξεχωρίσω σε ποια συναυλία έχω τραγουδήσει πιο δυνατά. Αλλά σίγουρα σε κάθε συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη τραγουδώ ασταμάτητα.

Τι μουσική ακούς στο αυτοκίνητο; Ανάλογα με την ώρα και τη διάθεση. Κυρίως jazz και κλασική μουσική το πρωί και το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Ποιο τραγούδι έβαλες περισσότερες φορές στο repeat; Το «Alma libre» που τραγουδά η Έλλη Πασπαλά, σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους Ελένης Ζιώγα. Αν και αποφεύγω να βάζω αγαπημένα τραγούδια μου στο repeat για να μην τα βαρεθώ.

Τι background έχεις στο κινητό σου; Μια φωτογραφία με τη λέξη «αμόρ» που χαράξαμε στην άμμο αυτό το καλοκαίρι.

Τι βλέπεις γύρω σου αυτή τη στιγμή που απαντάς τις ερωτήσεις; Το γιασεμί και τα βότανα που φαίνονται από τη βεράντα του Τεχνόπολις 20 και τον καφέ μου.

Ο προηγούμενος που φιλοξενήθηκε σε αυτή τη στήλη σε ρωτά: Αφού οι φωτογραφικοί φακοί είναι στρογγυλοί, γιατί οι φωτογραφίες βγαίνουν τετράγωνες; Όπως όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή… Aλλιώς ξεκινούν και αλλιώς καταλήγουν.

Τι θα ήθελες να ρωτήσεις εσύ τον επόμενο; Αν μπορούσες να είχες ένα ταλέντο που δεν έχεις, ποιο θα ήταν αυτό;

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *