Άνθρωποι της πόλης: Βύρωνας Αθηνοδώρου

Άνθρωποι της πόλης: Βύρωνας Αθηνοδώρου

Άνθρωποι της πόλης: Βύρωνας Αθηνοδώρου
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μηνά

Σπούδασε Μουσική Σύνθεση στην Ελλάδα, με μεταπτυχιακό στο University of York, καθώς και κιθάρα. Συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς και καλλιτέχνες όπως οι Σταύρος Ξαρχάκος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη και Μάριος Φραγκούλης. Σήμερα, διδάσκει και παίζει μουσική, συμμετέχοντας στα συγκροτήματα Trio Frisson, Waterblack, Acordes Guitar Ensemble και Delirium Elephants.

Από τη Νταϊάνα Αζά

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί από το κρεβάτι; Συνήθως το γεγονός ότι πρέπει να ετοιμαστώ για κάποια πρωινή πρόβα.

Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να αποφασίσεις τι θα φορέσεις; Ελάχιστο, εκτός εάν πρέπει να ντυθώ για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό όπως μια συναυλία.

Ποια συνήθεια απ’ τη ρουτίνα σου θα ήθελες να αλλάξεις; Η λέξη ρουτίνα είναι πολύ σύνθετη έως ανύπαρκτη στη ζωή ενός μουσικού.

Τι άκουσες/είδες/διάβασες/έμαθες τελευταία και σου έκανε εντύπωση; Ότι η σκηνή στη θεατρική παράσταση «Μεγάλο μας Τσίρκο» των Καμπανέλη/Ξαρχάκου δεν περιοριζόταν στο ιταλικό πρότυπο, αλλά ενωνόταν μεσω πασαρέλας με άλλες δυο σκηνές στο κέντρο και στο βάθος του θεάτρου.

Ποια χρονολογία θυμάσαι πιο έντονα από τη ζωή σου; Το 2006. Ήταν χρονιά μεγάλων αλλαγών στη ζωή μου τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.

Αν μπορούσες να άλλαζες ένα μόνο πράγμα στην πόλη που ζεις, ποιο θα ήταν αυτό; Το οδικό δίκτυο με ό,τι αυτό περιλαμβάνει.

Ποιο δρόμο έχεις περπατήσει τις περισσότερες φορές; Το Λιστόν στην Κέρκυρα αφού ήταν η καθημερινή μου διαδρομή για τη σχολή.

Σε ποια συναυλία έχεις τραγουδήσει πιο δυνατά; Μάλλον στην συναυλία των Muse στην Αθήνα ή πιο πρόσφατα στην εμφάνιση του Παυλίδη με τον Αγγελάκα.

Τι μουσική ακούς στο αυτοκίνητο; Αναλόγως διάθεσης. Συνήθως κάτι που μελετάω εκείνο τον καιρό ή κάτι πιο παλιό αγαπημένο.

Τι background έχεις στο κινητό σου; Το headstock του μπάσου μου. Έργο τέχνης.

Ποια είναι η τελευταία φωτογραφία που τράβηξες; Το πρόγραμμα της επόμενής μου εμφάνισης.

Τι βλέπεις γύρω σου αυτή τη στιγμή που απαντάς τις ερωτήσεις; Βλέπω την κιθάρα μου μαζί με τα παρελκόμενά της, το κομμάτι που μελετούσα, τον υπολογιστή μου και μπροστά μου στα 50 μέτρα τη θάλασσα.

Ο προηγούμενος που φιλοξενήθηκε σε αυτή τη στήλη σε ρωτά: Ποιο ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής σου μέχρι σήμερα; Ίσως το γεγονός ότι συνεργάστηκα με αρκετά μεγάλα ονόματα του μουσικού χώρου να μου προσδίδει ένα είδος αναγνώρισης.

Τι θα ήθελες να ρωτήσεις εσύ τον επόμενο; Αν ήσουν ένα μουσικό κομμάτι ποιο θα ήθελες να ήσουν;

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *