Άντρεα – Μαλβίνα Κυριάκου: Οι δύο αδελφές φωτογραφίζονται μαζί, προβάροντας τις τάσεις της άνοιξης!

Άντρεα – Μαλβίνα Κυριάκου: Οι δύο αδελφές φωτογραφίζονται μαζί, προβάροντας τις τάσεις της άνοιξης!

Άντρεα – Μαλβίνα Κυριάκου: Οι δύο αδελφές φωτογραφίζονται μαζί, προβάροντας τις τάσεις της άνοιξης!
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Μπορεί η Άντρεα να είναι λίγα χρόνια μεγαλύτερη από τη μικρότερη της οικογένειας, Μαλβίνα, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να έχουν μια άψογη σχέση. Οι όμορφες αδελφές από τη Λεμεσό, είναι από τις γυναίκες που δεν στέκονται όμως μόνο στην εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά διαθέτουν μυαλό, άποψη, χιούμορ και γνώμη για όλα! Οι αδελφές Κυριάκου φωτογραφίζονται μαζί και μιλούν για τη σχέση τους, απαντούν στο ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας και αποκαλύπτουν πράγματα η μια για την άλλη.

Από τον Αλέξανδρο Κωνσταντίνου

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη σχέση σας;
Μ.: Συνήθως στις σχέσεις μεταξύ αδελφών η μεγαλύτερη προσέχει τη μικρότερη. Σε εμάς συμβαίνει το αντίθετο.
Α.: Πέρα από αυτό είμαστε και φίλες (Γέλια). Θεωρώ πως η σχέση μας δυναμώνει χρόνο με το χρόνο.

Γνωρίζοντας πως η Άντρεα είναι έξι χρόνια μεγαλύτερη, στην εφηβεία υπήρχε χάσμα μεταξύ σας;
Μ.: Όταν ήμασταν πολύ μικρότερες ναι.
Α.: Ναι όταν ήταν η Μαλβίνα 6 και εγώ 12 δεν είχαμε τη σχέση που έχουμε τώρα. Από τα 16 και μετά η σχέση μας εξελίχθηκε και σε φιλική.

Είστε και οι δύο πολύ όμορφες, σας έχουν περάσει ποτέ για δίδυμες;
Α.: Όχι, αλλά έχει συμβεί πολλές φορές να περάσουν τη Μαλβίνα ως μεγαλύτερη και δέχτηκα πολλή κοροϊδία γι’ αυτό.

Μικρότερες τσακωνόσασταν; Τι έφερνε τη ρήξη μεταξύ σας;
Α.: Δεν τσακωνόμασταν. Γενικά δεν είχαμε ποτέ αντιπαραθέσεις και εντάσεις ακόμη και στην ηλικία που υπήρξε το ηλικιακό χάσμα που προανέφερα, ήμουν υπερπροστατευτική μαζί της.
Μ.: Τσακωνόμουν μόνη μου όταν της κτυπούσα την πόρτα του δωματίου και με αγνοούσε (Γέλια).

Υπήρχε το αίσθημα της ζήλιας σε μικρότερη ηλικία;
Α.: Το αίσθημα της ζήλιας δεν υπήρξε σε καμία ηλικία. Δεν το έχουμε ως χαρακτήρες και θεωρώ πως ακόμη και να έχει ένας άνθρωπος αυτό το ελάττωμα και να ζηλεύει, είναι αδύνατο να νιώσει κάτι τέτοιο για έναν τόσο δικό του άνθρωπο.
Μ.: Συμφωνώ απόλυτα.

Μικρότερες κάλυπτε η μια την άλλη σε ζαβολιές;
Μ.: Δεν χρειαζόταν γιατί δεν έκανε ποτέ της τίποτα. Ήταν η ήσυχη της οικογένειας. Ξεχνούσαμε πως ζούσε μαζί μας (Γέλια).
Α.: Αν και ατίθαση κάλυπτε μόνη της τις ζαβολιές της. Δεν χρειαζόταν κάλυψη.

Ποια ήταν η πιο ατίθαση; Αυτό άλλαξε μεγαλώνοντας;
Α.: Παραμένουν τα πράγματα ως είχαν. Εγώ η ήσυχη και η Μαλβίνα ο ταραξίας.
Μ.: Σταθερές στις παραδόσεις.

Περνώντας τα χρόνια και φτάνοντας στο σήμερα, πόσο ωρίμασε η σχέση σας;
Α.: Η σχέση μας πέρασε από διάφορα στάδια μέχρι να είμαστε στη φάση που είμαστε τώρα. Αυτό θεωρώ πως ωρίμασε τη σχέση μας αρκετά μιας και από μικρή μαμά μετατράπηκα σε φίλη.
Μ.: Και εγώ όπως είπα μετατράπηκα σε μαμά μεγαλώνοντας (Γέλια).

Υπήρξε περίοδος που δεν είχατε επικοινωνία λόγω της διαφοράς ηλικίας; Χάσατε χρόνο που πλέον μετανιώνετε για αυτό;
Μ.: Πάντα είχαμε επικοινωνία. Ανεξαρτήτως ηλικίας μεγαλώσαμε πολύ δεμένες.
Α.: Γενικά ως οικογένεια έχουμε σχέσεις αλληλεξάρτησης. Εννοώ πως δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς τους γονείς και τα αδέλφια μου. Έτσι μεγαλώσαμε, με αυτές τις αρχές. Η οικογένεια δεν παίρνει ρεπό.

Πού μοιάζετε και πού διαφέρετε ως χαρακτήρες;
Α.: Μοιάζουμε στον τρόπο με τον οποίο αγαπάμε η μια την άλλη και γενικά τους ανθρώπους μας. Απόλυτα και χωρίς όρια. Και νομίζω έχοντας αυτά τα δεδομένα δεν είμαστε και δεκτικές σε μέτριες καταστάσεις και φιλίες.
Μ.: Τώρα στα πιο καθημερινά, έχουμε την ίδια λατρεία για το φαΐ και τον ύπνο.

Ως αδελφές θα συμβουλέψει η μια την άλλη; Εμπιστεύεστε τη γνώμη της άλλης;
Μ.: Ναι, η Άντρεα είναι σίγουρα αυτή που θα εμπιστευτώ όταν είμαι σε δίλημμα ή έχω κάποιο πρόβλημα.
Α.: Είναι το στήριγμά μου. Σίγουρα θα της πω το πρόβλημά μου και θα με ακούσει δίνοντάς μου τη συμβουλή της. Είναι ωραίο να νιώθεις πως έχεις πάντα κάποιον να σε ακούσει και δεν θα τον κουράσεις ή βαρυφορτώσεις με τα προβλήματά σου. Είναι η ευλογία του να έχεις αδελφή.

Συζητάτε τα προσωπικά σας; Ποια είναι καλύτερη στις συμβουλές στον τομέα αυτό;
Μ.: Δεν θεωρώ πως κάποια δίνει τις ιδανικές συμβουλές και κάποια όχι. Νομίζω πάντα συμβουλεύουμε η μια την άλλη με σκοπό να βοηθήσουμε και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Το θέμα είναι φυσικά να τις τηρούμε.
Α.: Πάντα όταν θα δώσουμε μια συμβουλή σκεφτόμαστε το μετά και πώς θα γίνει αυτό στην πράξη. Μεταξύ μας υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια, γιατί δεν υπάρχει ούτε ο φόβος της απόρριψης, ούτε της κακεντρέχειας και της ζήλιας, όπως μπορεί να συμβεί με τρίτα πρόσωπα στη ζωή μας.

Υπήρξε ποτέ η περίπτωση να μην ενέκρινε η μια τη σχέση της άλλης;
Μ.: Όχι. Πάντα εμπιστεύομαι την κρίση της.
Α.: Μιλάει εκ του ασφαλούς μιας και έχω παντρευτεί και είμαι καλά στο γάμο μου. Εγώ δεν ξέρω. Ίσως. Αν ήταν ποτέ με κάποιον που δεν θα της συμπεριφερόταν όπως της αξίζει ή με τις αρχές και αξίες που μεγαλώσαμε θα της το έλεγα. Εννοείται είναι επιλογή της και θα τη σεβόμουν, αλλά θεωρώ υποχρέωσή μου ως αδελφή να την συμβουλέψω.

Ποια είναι πιο αυστηρή σε θέματα που προκύπτουν;
Α.: Εγώ. Είμαι γενικά πολύ απόλυτη σε κάποια θέματα και δεν κάνω βήμα πίσω. Νομίζω πλέον η Μαλβίνα ξέρει πώς αντιδρώ σε κάποια θέματα πριν καν ακούσει τη γνώμη μου.
Μ.: Η Άντρεα είναι η πιο αυστηρή. Εγώ αντιμετωπίζω πιο χαλαρά τις καταστάσεις.

Τι θα σας κάνει να τσακωθείτε; Ποια θα τα βάλει πρώτη κάτω;
Α.: Δεν τσακωνόμαστε ποτέ σε σημείο που να μη μιλάμε η μια στην άλλη για να χρειαστεί να τα βάλει κάποια κάτω. Είναι μικρές αντιπαραθέσεις που θα λυθούν με συζήτηση την ίδια στιγμή.
Μ.: Μπορεί να διαφωνήσουμε σε κάτι και να επιμένει η κάθε μια στη δική της θέση, αλλά πάντα ανάλογα με την περίσταση κάποια στην πορεία της συζήτησης θα δείξει περισσότερη δεκτικότητα στο να ακούσει και την εκδοχή της άλλης. Με φαγητό λύνονται όλα!

Πότε κλάψατε η μια για την άλλη;
Α.: Πολλές φορές. Γενικά όταν έχεις αδελφή ζεις κάποιες καταστάσεις μαζί της, λες και είναι δικά σου βιώματα. Η τελευταία φορά που έκλαψα με αναφιλητά ήταν όταν μου έγραψε ένα ευχητήριο κείμενο για τα γενέθλιά μου και μέσα σε μερικές παραγράφους περιέγραψε τη ζωή και τη σχέση μας.
Μ.: Εγώ έκλαψα πρόσφατα αλλά για κάτι πολύ προσωπικό μας. Γενικά είναι αυτό που είπε. Ζούμε η μία τις χαρές και τις λύπες της άλλης.

Είστε από τις αδελφές που θα δώσει η μια στην άλλη τα πράγματά της ή έχετε διαφορετικό στυλ;
Μ.: Έχουμε διαφορετικό στυλ, αλλά πάντα μοιραζόμασταν τα πράγματά μας.
Α.: Ναι θα πάρει κάτι δικό μου και θα το προσαρμόσει στο στυλ της, όπως και εγώ κάτι δικό της και θα το φέρω στα μέτρα μου.

Εσύ Μαλβίνα γνωρίζω ότι ασχολείσαι με το μακιγιάζ, δίνεις συμβουλές στην Άντρεα και tips ομορφιάς;
Μ.: Δεν θεωρώ πως τις χρειάζεται. Η Άντρεα κάνει όμορφο το μακιγιάζ και όχι το μακιγιάζ την Άντρεα.

Πόσο θαυμάζεις την αδελφή σου για αυτά που πέτυχε;
Μ.: Την θαυμάζω απεριόριστα για όλα όσα πέτυχε γιατί ό,τι έκανε το έκανε με την αξία της.

Θα ήθελες να ασχοληθείς με το χώρο της μόδας;
Ναι αλλά δεν το προσπάθησα ποτέ.

Άντρεα πώς θα έβλεπες το ενδεχόμενο αυτό, να ασχοληθεί και η αδελφή σου με το μόντελινγκ;
Της έχω πει άπειρες φορές να συμμετέχει σε διάφορα που κατά καιρούς μου έχουν προταθεί. Μικρότερη ήταν πολύ αρνητική με το να ασχοληθεί με αυτόν τον χώρο. Πλέον θεωρώ πως έχει εξοικειωθεί λίγο με την ιδέα.

Στο εξωτερικό βλέπουμε πετυχημένες αδελφές να κάνουν επαγγελματικά βήματα μαζί. Εσείς θα θέλατε να κάνετε κάτι μαζί; Τι θα ήταν αυτό;
Α.: Σίγουρα θα υπάρξει συνεργασία. Όταν επιστρέψει η Μαλβίνα θα αναλάβει το κομμάτι του μακιγιάζ μου όποτε αυτό είναι αναγκαίο και θα ήθελα να βοηθά στο κομμάτι του μακιγιάζ στο blog. Θεωρώ πως με τις γνώσεις της θα μπορούμε να γράφουμε ωραία θέματα που αφορούν όλες μας.
Μ.: Με χαρά θα συνεργαζόμουν μαζί της σε ό,τι μου ζητούσε και όσον αφορά το μακιγιάζ και γενικότερα. Εμπιστεύομαι τις γνώσεις της και δεν είναι τυχαία η επιτυχία της.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μεταξύ δύο όμορφων γυναικών υπάρχει μια «κόντρα». Αυτό ισχύει σε εσάς;
Α.: Μου φαίνεται αστείο μόνο στη σκέψη να κοντραριστώ ποτέ με κάποια γυναίκα, πόσο μάλλον με την ίδια μου την αδελφή. Αν αγαπάμε του εαυτούς μας και νιώθουμε καλά με εμάς, είμαστε εντάξει και με τους γύρω μας. Η κάθε μία έχει τη δική της μοναδική ομορφιά και χαρακτήρα, είμαστε όλες ξεχωριστές.
Μ.: Θεωρώ πως μεταξύ γυναικών δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε κόντρα γιατί όλες είμαστε όμορφες και ξεχωριστές για κάποια μάτια και κάθε γυναίκα είναι μοναδική και ξεχωριστή μόνο και μόνο που είναι γυναίκα. Είμαι απόλυτη. Όχι δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει ποτέ κόντρα.

Ποια είναι η πιο δύσκολη ως χαρακτήρας;
Α.: Εξαρτάται. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει τις παραξενιές του και τις ιδιοτροπίες του. Σε κάποια πράγματα μπορεί να είμαι πιο δύσκολή εγώ σε άλλα η Μαλβίνα.
Μ.: Εγώ θα δηλώσω ενοχή και θα παραδεχτώ πως εγώ είμαι η πιο δύσκολη.

Στα δύσκολα που προκύπτουν θα πάρει τηλέφωνο η μια την άλλη;
Μ.: Αν και κλειστός χαρακτήρας θα την πάρω τηλέφωνο.
Α.: Εννοείται.

Πόσο υποστηρικτικές είστε μεταξύ σας;
Μ.: Number one fan. Πάντα δίπλα της.
Α.: Νομίζω είναι αμοιβαίο.

Ποια ήταν η πιο όμορφη κοινή σας στιγμή και ποια η χειρότερη;
Μ.: Η πιο όμορφη κοινή στιγμή μας ήταν στα ζώματα της Άντρεας και η χειρότερη όταν έφυγα από το σπίτι για Αθήνα και έπρεπε να την αποχωριστώ.
Α.: Όλες οι στιγμές από την προετοιμασία του γάμου, το Hens μου και την ημέρα του γάμου ήταν οι πιο ξεχωριστές μας μέχρι τώρα. Η πιο δύσκολη ήταν τόσο ο αποχωρισμός, όσο και η απώλεια του παππού μας.

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε η μια στην άλλη και το μοιράζεστε για πρώτη φορά;
Α.: Της το έχω πει αλλά θα της το πω ξανά. Είναι το δώρο που έστειλε ο Θεός σε μένα για να με συντροφεύει μια ζωή.
Μ.: Ότι δεν είναι αυτό που είναι για μένα μόνο και μόνο επειδή το καθόρισε η φύση, ούτε επειδή το καθόρισε ο θεσμός της οικογένειας αλλά γιατί δεν μπορώ χωρίς αυτήν και επειδή δεν έμαθα να είμαι αδελφή σου απλά βιολογικά αλλά ψυχικά.

Πώς φαντάζεστε το μέλλον σας;
Α.: Να είμαστε καλά και υγιείς και μαζί.
Μ.: Να έχουμε και οι δύο οικογένειες πολλά παιδιά και τετράποδα, να κάνουμε τις βόλτες μας τις Κυριακές με mini bus!

Επιμέλεια: Άντρεα Χατζηνικόλα 
Μαλλιά: Andreas Christodoulou 
Μακγιάζ: Στέφανη Παπαγεωργίου (Florentia Makeup Artist Workshop)
Θερμές ευχαριστίες στο Patio Coctail Bar για τη φιλοξενία κατά τη διάρκεια της φωτογράφηση.

Πηγή : Περιοδικό Hello!, τ. 155

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *