Αντρέας Κημήτρης: Η πρώτη συνέντευξη του κεντρικού παρουσιαστή του Alpha Κύπρου

Αντρέας Κημήτρης: Η πρώτη συνέντευξη του κεντρικού παρουσιαστή του Alpha Κύπρου

Αντρέας Κημήτρης: Η πρώτη συνέντευξη του κεντρικού παρουσιαστή του Alpha Κύπρου

Χαμηλών τόνων, προσγείωμένος, με άποψη στα πολιτικά δρώμενα και με εμπειρία -παρά το νεαρό της ηλικίας του, στο χώρο της δημοσιογραφίας. Το όνομα του έχει παίξει στα media με την πρόταση του Alpha Κύπρου για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του. Ο Αντρέας Κημήτρης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη μετεγγραφή του, λύνει κάεθ απορία μας. 

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Πολλοί διερωτώνται, ποιος είναι ο Αντρέας Κημήτρης; Τι απαντάς;

Tα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια εργάστηκα ως δημοσιογράφος στο συγκρότημα «Δίας». Κυρίως στην τηλεόραση του Σίγμα και για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο διαδικτυακό portal του καναλιού. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, κάλυψα διάφορα θέματα, γεγονός, που μου έδωσε την ευκαιρία να έχω τριβή με όλα τα ρεπορτάζ. Μεγαλύτερη έμφαση έδωσα στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Και δεν μου λες, πώς αισθάνεσαι που επιλέχτηκες να είσαι ο κεντρικός παρουσιαστής του Alpha Κύπρου;

Από τη μια αισθάνομαι ικανοποίηση, διότι αποτελεί για μένα ένα μεγάλο επαγγελματικό βήμα. Όμως, την ίδια ώρα, αντιλαμβάνομαι και το βάρος της ευθύνης που φέρει αυτή η θέση.

Είσαι έτοιμος να σηκώσεις το «φορτίο» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων;

Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση. Όμως, πιστεύω ότι με συνεχή προσπάθεια και σωστή καθοδήγηση θα μπορέσω να ανταποκριθώ.

Σε αγχώνει το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που βγαίνεις στο γυαλί ως παρουσιαστής;

Αν έλεγα όχι, θα ήταν ψέμα! Είναι λογικό να συμβαίνει. Εντούτοις, έχω την άποψη ότι το άγχος μπορεί να λειτουργήσει και ευεργετικά, αρκεί βέβαια να μην το αφήσουμε να μας καταβάλει. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Υπάρχει αγωνία ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.

Πώς ήταν η εμπειρία και τα δοκιμαστικά που έκανες στον Alpha Ελλάδος;

Πρόκειται για πρωτόγνωρη εμπειρία. Απέκτησα γνώσεις που θα με βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια. Βρέθηκα σ’ ένα περιβάλλον άκρως επαγγελματικό και ήρθα σ’ επαφή με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το δίπτυχο «τηλεόραση-ενημέρωση». Αυτό για μένα ήταν το σημαντικότερο.

Πιστεύεις ότι σε βοήθησε να είσαι πιο σίγουρος μπροστά στο γυαλί;

Φυσικά. Άλλωστε, αυτός ήταν και ένας από τους στόχους. Στα δοκιμαστικά παρατηρούσαμε το καθετί, προκειμένου να διορθώσουμε και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Κάναμε ξανά και ξανά κάποια πράγματα μέχρις ότου το αποτέλεσμα να ήταν αυτό που θέλαμε. Η προσπάθεια συνεχίζεται, για να είμαστε απολύτως έτοιμοι, όταν ο Alpha Κύπρου βγει στον αέρα.

Τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι ο Alpha είδε σε σένα και σου εμπιστεύτηκε ένα από τα σημαντικότερα πόστα του κυρίως σε μία προεκλογική περίοδο;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα ήταν καλύτερα να απαντηθεί από τη διοίκηση του καναλιού. Όμως, με τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που ο Οργανισμός δείχνει στο πρόσωπό μου. Στόχος μου είναι, μέσα από συνεχή προσπάθεια, να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο; Τι απαντάς σε όλους εκείνους που προέτρεξαν να γράψουν ότι ο Alpha «επιβάλλει» ένα νέο άπειρο άτομο στις ειδήσεις παρά έναν πεπειραμένο και αναγνωρίσιμο δημοσιογράφο;

Όλα θα κριθούν στην πράξη. Επομένως, παραμένω συγκεντρωμένος και προσηλωμένος σε αυτό που ανέλαβα να κάνω, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό. Παρόλα αυτά, από την όλη σύνθεση της δημοσιογραφικής ομάδας, προκύπτει ότι ο Alpha επιλέγει να επενδύσει και να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους. Υπάρχουν φυσικά και οι πιο έμπειροι δημοσιογράφοι, που αναλαμβάνουν το δύσκολο κομμάτι της καθοδήγησης. Όμως, έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό σύνολο, έτοιμο ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στην ανάγκη για πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση.

Έχεις άποψη για την πολιτική στην Κύπρο;

Ένας δημοσιογράφος που ασχολείται με το πολιτικό ρεπορτάζ είναι λογικό να διαμορφώνει και άποψη γι’ αυτά που συμβαίνουν. Όμως, ένα πράγμα είναι η είδηση και το γεγονός και άλλο η άποψη και η ερμηνεία. Καλό είναι στη δουλειά μας να υπάρχει σαφής διαχωρισμός.

Τι σκεφτόσουν όταν υπέβαλλες την παραίτησή σου από το online τμήμα του Σίγμα;

Σίγουρα, είναι ιδιαίτερη στιγμή να «κλείνεις» έναν κύκλο σχεδόν τεσσάρων χρόνων. Ειδικά, όταν αποχωρείς από το συγκρότημα που σού έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθείς επαγγελματικά.

Και τι σε ώθησε σε αυτή την απόφαση;

Η πρόταση του Alpha αποτελεί μεγάλο επαγγελματικό βήμα. Είναι μια ευκαιρία που δεν παρουσιάζεται κάθε μέρα.

 

Info: Σύμφωνα με το πλάνο διοίκησης του καναλιού ο Alpha Κύπρου θα εκπέμψει για πρώτη φορά το πρωί της Δεύτερας 4 Απριλίου. Πρόκειται για τηλεοπτικό κανάλι παγκύπριας εμβέλειας το οποίο θα εκπέμπει μέσω Velister. Έχει συνάψει συνεργασία με την Nielsen, άρα σε διάστημα μερικών ημερών, τα ποσοστά τηλεθέασης του Alpha Κύπρου θα είναι ανακοινώσιμα.

kimitris

Πηγή : Tv Mania, 1165

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *