Από ατύχημα πέθανε τελικά ο Λίο – Τον πάτησε όχημα της προεδρικής φρουράς

Από ατύχημα πέθανε τελικά ο Λίο – Τον πάτησε όχημα της προεδρικής φρουράς

Από ατύχημα πέθανε τελικά ο Λίο – Τον πάτησε όχημα της προεδρικής φρουράς

Από ατύχημα πέθανε τελικά ο Λίο, ο αγαπημένος σκύλος του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και του Προεδρικού.

Ενώ αρχικά εγνώσθη ότι ο Λίο πέθανε από ανακοπή καρδίας, χθες αναφέρθηκε ότι αυτός μπλέχθηκε τελικά στις πίσω ρόδες οχήματος της φρουράς του Προέδρου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Συγκεκριμένα, προχθές το απόγευμα όχημα της φρουράς του Προέδρου είχε εισέλθει στο Προεδρικό και την ώρα που ο οδηγός του ετοιμαζόταν να κατευθυνθεί στον χώρο στάθμευσης, ένιωσε κάτι να κτυπά. Όπως διαπιστώθηκε, το μαύρο Scottish – terrier, έξι περίπου ετών, είχε μπλεχθεί στον πίσω δεξιό τροχό του οχήματος που τον κτύπησε άσχημα. Ο οδηγός αμέσως σταμάτησε και προσέτρεξε μαζί με άλλους για βοήθεια.

Το συμπαθέστατο τετράποδο που κούτσαινε, μόλις που εκινείτο γι’ αυτό και αποφασίστηκε να μεταφερθεί αμέσως στον κτηνίατρο. Ο γιατρός που τον εξέτασε διαπίστωσε ότι ο Λίο είχε «φύγει». Η είδηση για τον χαμό του 6χρονου Λίο έγινε γνωστή από ανάρτηση στο twitter του Προέδρου Αναστασιάδη ο οποίος έγραψε φανερά συγκινημένος: «Έφυγε ο αγαπημένος μου Λίο».

«Εγώ είχα το δύσκολο έργο να ενημερώσω τον Πρόεδρο», ανέφερε στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης «και ομολογώ πως είχε στενοχωρεθεί αφάνταστα. Ο Λίο τον χαλάρωνε», πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος επιβεβαίωσε το ατύχημα.

Χθες, το Κόμμα για τα Ζώα εισηγήθηκε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όποτε και αν αποφασίσει να πάρει άλλο σκύλο, να υιοθετήσει από καταφύγιο κράτησης εγκαταλελειμμένων σκύλων.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται στο θάνατο χθες του σκύλου του Προέδρου, Λίο, (Scottish Terrier) «το οποίο ήταν ένα από τα τυχερά σκυλάκια το οποίο είχε σπιτικό, ζεστασιά, τροφή, αγάπη και φροντίδα». Κάποια άλλα όμως, σημειώνει, δεν έχουν την ίδια τύχη. Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτή τη φορά να υιοθετήσει ένα σκυλάκι από κάποιο καταφύγιο και έτσι να δοθεί και το καλό παράδειγμα σε όλους τους πολίτες να κάνουν το ίδιο και να μην τρέχουν να αγοράζουν σκυλιά ράτσας. Ο πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο και του μετέφερε την πρόταση του κόμματος.

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *