Τάμτα: Από fashion icon στις πιο κακοντυμένες

Τάμτα: Από fashion icon στις πιο κακοντυμένες

Τάμτα: Από fashion icon στις πιο κακοντυμένες

Το ντύσιμο της Τάμτα στη Eurovision φαίνεται να μην άρεσε πολύ στους φανς που παρά τρίχα να την στέψουν βασίλισσα του… κιτς.

Όπως κάθε χρόνο από το 1997, έτσι και φέτος, το ολλανδικό site «House of Eurovision» απένειμε το βραβείο Barbara Dex για την πιο κακοντυμένη εμφάνιση καλλιτέχνη στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το βραβείο πήρε το όνομά του από την τραγουδίστρια Barbara Dex, η οποία εκπροσώπησε το Βέλγιο στη Eurovision του 1993, όπου και κατέλαβε την τελευταία θέση. Το φόρεμα της τραγουδίστριας θεωρήθηκε από τα χειρότερα και έλαβε πολλές αρνητικές κριτικές. Φέτος, το βραβείο Barbara Dex το πήρε ο Conan Osíris, από την Πορτογαλία, ο οποίος συμμετείχε στην Eurovision 2019 με το τραγούδι «Telemóveis» και κατέκτησε τη 15η θέση στον Α’ Ημιτελικό με 51 βαθμούς, αλλά δεν προκρίθηκε στον τελικό. Την 2η θέση κατέλαβε η εκπρόσωπος της Κύπρου, Τάμτα, την 3η θέση η εκπρόσωπος της Λευκορωσίας, Zena, την 4η θέση ο εκπρόσωπος του Βελγίου, Eliot, ενώ την 5η θέση η εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Tamara Todevska. Αξίζει να σημειωθεί πώς το συγκεκριμένο βραβείο το έχει πάρει ο Μιχάλης Ρακιντζής το 2002 και παραλίγο να τα πάρει φέτος και η Τάμτα.

 

ΕΒΔΟΜΗ ΣΤΟ YOUTUBE
Μπορεί η Τάμτα να κατέκτησε τη δεύτερη θέση ως η πιο κακοντυμένη της φετινής διοργάνωσης, παρόλα αυτά κατάφερε να διαπρέψει με το Replay, εξισορροπώντας την κατάσταση. Συγκεκριμένα, το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ανέβασε ένα βίντεο με τα 10 πιο δημοφιλή τραγούδια της φετινής διοργάνωσης. Η κατάταξη έγινε με βάση τις προβολές των live εμφανίσεων καθώς και με τα επίσημα video clips των τραγουδιών, αλλά και με τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών στους αντίστοιχους εθνικούς τελικούς. Έτσι η κατάταξη έχει ως εξής: 1. Arcade – Duncan Laurence (Ολλανδία – 1η θέση), 2. Soldi – Mahmood (Ιταλία – 2η θέση), 3. Scream – Sergey Lazarev (Ρωσία– 3η θέση), 4. La venta – Miki (Ισπανία – 22η θέση), 5. She got me – Luca Hanni (Ελβετία – 4η θέση), 6. Roi – Bilal Hassani (Γαλλία – 16η θέση), 7. Replay – TAMTA (Κύπρος – 13η θέση), 8. Hatrid mun sigra – Hatari (Ισλανδία – 10η θέση), 9. Chameleon – Michela (Μάλτα – 14η θέση) και 10. Spirit in the sky – KEiiNO (Νορβηγία – 6η θέση).

Πηγή : Περιοδικό TV Mania, τεύχος 1279

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *