Από τη Μαίρη στη Ζέτα: Η αναβίωση του Ρουκ-Ζουκ

Από τη Μαίρη στη Ζέτα: Η αναβίωση του Ρουκ-Ζουκ

Από τη Μαίρη στη Ζέτα: Η αναβίωση του Ρουκ-Ζουκ

Σε αναβίωση ενός από τα πιο επιτυχημένα τηλεπαιχνίδια στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης προχώρα ο αντ1, και μάλιστα άμεσα.

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ΑΝΤ1 βρίσκεται η Ζέτα Μακρυπούλια. Αυτή τη φορά όχι για συμμετοχή της σε τηλεοπτική σειρά όπως συνέβη στις αρχές της τρέχουσας τηλεοπτικής περιόδου με το «Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα» (το οποίο λόγω μέτριας τηλεθέασης δεν μακροημέρευσε τηλεοπτικά), αλλά για την παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού. Μετά την ολοκλήρωση της σειράς «Δίδυμα Φεγγάρια» στον ΑΝΤ1 σχεδιάζουν για το lead in του κεντρικού δελτίου ειδήσεων την επαναφορά του «Ρουκ Ζουκ». Το τηλεπαιχνίδι που θυμίζει αρκετά το κλασικό επιτραπέζιο «Τaboo» είχε προβληθεί με μεγάλη επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του 1990 μέσα από τη συχνότητα του Mega, ενώ η μετάδοσή του συνεχίζεται με επιτυχία ακόμη και σήμερα σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Για τα δικαιώματα του τηλεπαιχνιδιού που καταλήγει στον ΑΝΤ1 είχε ενδιαφερθεί τους προηγούμενους μήνες και ο Alpha. Εφόσον η συμφωνία οριστικοποιηθεί, η Ζέτα Μακρυπούλια θα επιστρέψει στην παρουσίαση έπειτα από τρία χρόνια απουσίας, καθώς η τελευταία της δουλειά ήταν το σόου «Just the two of us» την άνοιξη του 2014 στο Mega.

ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Για την ιστορία, το «Ρουκ Ζουκ» προβαλλόταν στο Mega από τον Απρίλιο του 1994 έως τον Ιούνιο του 1997. Παρουσιάστρια ήταν η Μαίρη Μηλιαρέση. Θέμα του παιχνιδιού ήταν ο έλεγχος της ικανότητας των παικτών να συσχετίζουν μεταξύ τους λέξεις-έννοιες με σημασιολογική συνάφεια με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα. Στο παιχνίδι συμμετείχαν 2 ομάδες φίλων και στον πρώτο γύρο το παιχνίδι έμοιαζε πολύ με το γνωστο επιτραπέζιο παιχνίδι “taboo”. Όλοι οι παίχτες φορούσαν ακουστικά, για να μην ακουν τους συμπαίκτες τους και στον πρώτο παίκτη της ομάδας δινόταν μια λέξη, την οποία έπρεπε να περιγράψει στο δεύτερο παίκτη χωρις να χρησιμοποιήσει λέξεις παράγωγες ή με την ίδια ρίζα. Όταν ο δεύτερος παίχτης έβρισκε τη λέξη, έπρεπε να την περιγράψει στον επόμενο, χωρίς να χρησιμοποιήσει τις λέξεις που ήδη χρησιμοποιήθηκαν από τον συμπαίκτη του κ.ο.κ. Σκοπός ήταν να προλάβουν όλοι οι παίχτες να βρουν τη λέξη μέσα στον καθορισμένο χρόνο. Η ομάδα που κέρδιζε, περνούσε στο δεύτερο γύρο, στον οποίο οι κανόνες άλλαζαν. Στους παίκτες δινόταν μια λέξη ή μια φράση και έπρεπε να βρουν όσες πιο πολλές συναφείς λέξεις μπορούσαν. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην εποχή του και πολύ συχνά οι κανόνες του χρησιμοποιούνταν και ανάμεσα σε φιλικές παρέες.

 

Πηγή : Περιοδικό Down TvMανία Τεύχος 1225

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *