Αποχωρεί η Ειρένα Γεωργιάδου από Πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας

Αποχωρεί η Ειρένα Γεωργιάδου από Πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας

Αποχωρεί η Ειρένα Γεωργιάδου από Πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας

Αποχώρησε από τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Τράπεζας, η Ειρένα Γεωργιάδου, ενώ όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ για τους λόγους της απόφασής της, αναφέρθηκε σε «μια άλλη επαγγελματική και προσωπική ευκαιρία η οποία μου δόθηκε και την οποία πιθανόν να ακολουθήσω».

Η κ. Γεωργιάδου ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Τράπεζας, το μεσημέρι της Δευτέρας, ότι αποχωρεί από την Προεδρία και πως θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αργότερα, θα ανακοινωθεί ο εκτελών χρέη προέδρου και θα βγει σχετική ανακοίνωση στο ΧΑΚ, μέχρι να γίνουν και οι διαδικασίες για νέο Πρόεδρο.

Η κ. Γεωργιάδου είχε διοριστεί στη θέση του Προέδρου της Ελληνικής, τον Ιούλιο του 2014, με ομόφωνη απόφαση.

Όταν ανέλαβε την Προεδρία της τράπεζας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η κ. Γεωργιάδου, είχε υποσχεθεί στον εαυτό της πως δεν θα παραμείνει γαντζωμένη στην καρέκλα του Προέδρου «μέχρι συνταξιοδότησης, ούτε μέχρι να ασπρίσουν τα μαλλιά μου, ούτε μέχρι να κανονίσω τα παιδιά μου στην τράπεζα».

Πρόσθεσε ότι «δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ στερεότυπος Πρόεδρος που παρευρίσκεται απλά σε εκδηλώσεις και δεξιώσεις και είναι άγνωστος πολλές φορές ή είναι απλά ένα σύμβολο κάπου στην κεντρική Ευρώπη”.

«Ήμουν πάντοτε και είμαι ορατή, προσβάσιμη και αναγνωρίσιμη», είπε, προσθέτοντας ότι «εργάστηκα για τρία χρόνια αδιάκοπα, έντονα σε ρυθμούς πολύ ψηλούς και έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από Πρόεδρος του Ομίλου».

Είμαι έτοιμη, είπε η Ειρένα Γεωργιάδου, «να παραδώσω τη σκυτάλη σε κάποιο άλλο μέλος της ομάδας».

Αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, εξήγησε ότι «τις αμέσως επόμενες εβδομάδες τα μέλη του ΔΣ θα συνέλθουν σε συνεδρία για να καταρτιστούν σε σώμα και εκεί δεν θα προσφέρω τον εαυτό μου για επανεκλογή».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο Πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας είναι πλέον μια θέση πλήρους απασχόλησης και οι επαγγελματικές και προσωπικές μου βλέψεις και προτεραιότητες δεν μου επιτρέπουν το 100% του χρόνου μου για την Ελληνική Τράπεζα».

Διευκρίνισε παράλληλα ότι «θα παραμείνω όμως μέλος του ΔΣ, μέλος της ομάδας».

Σε ερώτηση αν οι λόγοι της απόφασής της έχουν να κάνουν με κάποια άλλη επαγγελματική της κίνηση, η κ. Γεωργιάδου απάντησε: «Ναι, έχουν να κάνουν με κάποιες άλλες επαγγελματικές και προσωπικές μου βλέψεις και προτεραιότητες».

Μια άλλη, πρόσθεσε, «επαγγελματική και προσωπική ευκαιρία η οποία μου δόθηκε και την οποία πιθανόν να ακολουθήσω».

Απάντησε ωστόσο αρνητικά σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση στο παρόν στάδιο.

Πηγή : philenews.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *