Απογευματινές βροχές και καταιγίδες

Απογευματινές βροχές και καταιγίδες

Απογευματινές βροχές και καταιγίδες

Από σήμερα αλλά και για τις επόμενες μέρες, αναμένονται απογευματινές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Παρόλο που η ατμόσφαιρα έχει γενικώς καθαρίσει από τη σκόνη, φαίνεται ότι τα επίπεδα παραμένουν αυξημένα σύμφωνα με σημερινές μετρήσεις. Αναλυτικά:

Σήµερα περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, Νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, από νωρίς το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 22 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, από νωρίς το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Τη νύκτα αναµένεται τοπική αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Τετάρτη, ενώ την Πέµπτη και την Παρασκευή δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Εξάλλου, βροχές αναμένονται και το Σάββατο, αλλά σε πιο μειωμένη ένταση.

Σκόνη στην ατμόσφαιρα της Κύπρου

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι σήμερα, 2 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00π.μ., οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 58 μg/m3 και 107 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) και ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που καθορίζεται στη σχετική νομοθεσία. Σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για τη Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017 κυμάνθηκε μεταξύ 48 και 77 μg/m3 ανάλογα με την περιοχή.

Λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασης τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται.

Επίσης, απαιτείται όπως οι εργοδότες λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα (οργανωτικά ή και τεχνικά) αφού εκτιμήσουν τους κινδύνους για τους εργοδοτούμενους που βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους. Επιπλέον, συστήνεται οι εργαζόμενοι σε ανοικτούς χώρους να χρησιμοποιούν κατάλληλα μέσα προσωπικής προστασίας.

Περισσότερες πληροφορίες και επιγραμμική (on-line) ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μετρήσεων βρίσκονται στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα www.airquality.gov.cy και στην εφαρμογή ”Air Quality Cyprus”, την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν στο κινητό σας τηλέφωνο από το Google Play και το iOS App Store.

Πηγή : philenews.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *