Άριστος Σωκράτους: ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους και η σύντροφός του που περιμένει το παιδί τους

Άριστος Σωκράτους: ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους και η σύντροφός του που περιμένει το παιδί τους

Άριστος Σωκράτους: ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους και η σύντροφός του που περιμένει το παιδί τους

Επί δύο ώρες ο έμπειρος κυβερνήτης, Άριστος Σωκράτους με τις 5.700 ώρες πτήσης, έκανε κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο, τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Flydubai Γκαΐθ Αλ Γκαΐθ. Με τους ανέμους να φθάνουν ακόμη και στα 30 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ο Κύπριος πιλότος, αποπειράθηκε δύο φορές να το προσγειώσει.

Η πυκνή χιονόπτωση κατά την διάρκεια των ερευνών των εμπειρογνωμόνων στο αεροδρόμιο του Ροστόφ ον Ντον επιβεβαιώνει τις άσχημες καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν την ώρα της συντριβής.

Ποιος ήταν όμως ο Κύπριος άτυχος πιλότος;

Καταγόταν από τη Λεμεσό και ήταν 38 χρονών. Όπως λέχθηκε στο philenews από συγγενή πρώτο βαθμού του αδικοχαμένου Άριστου, πρόκειται για πολύ έμπειρο πιλότο με πολλές ώρες πτήσεων σε διάφορες αεροπορικές εταιρείες. Ο Άριστος Σωκρατους σπούδασε στην OXFORD AVIATION ACADEMY. Άρχισε να δουλεύει στην εταιρεία HELIOS σαν συγκυβερνήτης μέχρι το 2005 που έκλεισε η εταιρεία. Μετά το κλείσιμο της HELIOS εργάστηκε για ένα διάστημα στην εταιρεία AJET συμφερόντων των ιδιοκτητών της εταιρείας HELIOS και αμέσως μετά το κλείσιμο και αυτής της εταιρείας εργοδότηθηκε στην εταιρεία XL. Στην συνέχεια η εταιρεία XL τον έστειλε Καναδά για να εργαστει στην εταιρεία SUNWING AIRLINES όπου ηταν κυβερνήτης σε ενοικιαζόμενα αεροσκάφη της εταιρείας EUROCYPRIA. Εκείνο το διάστημα ζούσε στον Καναδά. Απο τον Καναδά έφυγε για Μαλαισια γιατί εργοδότηθηκε απο την εταιρεία MALAISIAN AIRLINES μέχρι το 2013. Μετα μεταφέρθηκε στο Dubai και άρχισε να εργάζεται στην FLYDUBAI για τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Το πιο τραγικό, ο Άριστος θα επέστρεφε μόνιμα στην Κύπρο τη Δευτέρα 21/03/16 για να αρχίσει να δουλεύει στην RYANAIR.

aristos

Όπως μεταδίδει το star.gr ο κολλητός φίλος του κυβερνήτη, Ανδρέας Χριστοδούλου είναι συντετριμμένος. «Ο Άριστος ήταν το καλύτερο παιδί, δεν μπορώ να το πιστέψω. Μαζί γλεντάγαμε, μαζί ταξιδεύαμε με τις μηχανές. Ο Άριστος ήταν πολύ δυναμικός, πολύ ζωηρός, αγαπούσε τα αεροπλάνα, τις μηχανές, τη μουσική, την οικογένεια και τους φίλους του».

Πηγή : philenews, protothema, star

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *